Румениге: Разбира се, че следим играчи от Дортмунд. При аутсайдерите ли да ги търсим?


Н. Гавазов

Румениге: Разбира се, че следим играчи от Дортмунд. При аутсайдерите ли да ги търсим?

Генералният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге реагира на критиките, че мюнхенският клуб привлича футболисти от най-големия си конкурент, което според специалистите намалява конкуренцията в Бундеслигата.

"Не сме купували Левандовски. Той дойде при нас като свободен агент. Напълно нормално е да ни критикуват за това. Още повече, че той пристигна при нас безплатно, а това предизвиква болезнена реакция. Но мисля, че ние постъпваме напълно нормално. Ако търсим футболисти в Бундеслигата, според вас, къде трябва да го правим? В отборите, които са аутсайдери? Разбира се, че ще следим играчи в Дортмунд, Леверкузен. Нямаме никаква вина, че футболистите обичат да идват в Байерн. Разполагаме с отличен отбор, треньорът е много силен, а стадионът и Мюнхен са прекрасни места", заяви Румениге.

"Историята с Ройс и приказките, че сме във война с Борусия заради това е една голяма шега. В случая немските журналисти писаха, че откупната цена на Ройс е 35 милиона евро, макар че много от тях знаят, че реалната цифра е 25 милиона. След това аз дадох интервю за това, но не съм казвал нито дума, че смятаме да се възползваме. Това наистина е така и до сега не сме решили какво ще правим. Казах само това, което знаем: че в договора на Ройс има такава сума, която не е толкова голяма за играч от подобна класа", добави ръководителят.

 

  Сподели
68