Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


FUTBOL-TV

Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Майнц 05 - Хофенхайм
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 26.09.2014 г.
Час: 21:30
Съдия:


Началото на 6-я кръг в германската Първа Бундеслига ще бъде поставен с двубоя между Майнц 05 и Хофенхайм. През седмицата двата състава завършиха наравно в своите двубои в междинния кръг и сега отново са жадни за победа.

Тимът Майнц 05 поведе с 2:0 при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт, но допусна изравняване и така не успя да се нареди до лидера Байерн Мюнхен на върха на класирането. Йонас Хофман, откри за 1:0 в 41-ата минута. В 44-ата минута нещата за Майнц изглеждаха перфектно, след като и Шинджи Оказаки заби дежурното си попадение. Гостите обаче се разсеяха и секунди по-късно Александър Майер намали на 1:2. Привидно "05" държеше нещата под контрол, но отново по наивен начин позволи на съперника да вкара. От нищото в 82-ата минута Харис Сеферович беше оставен сам и с глава направи 2:2. Ремито остави Майнц на 5-то място в подреждането с актив от 9 точки.

В последния кръг Хофенхайм изигра двубой, който се превърна в истински спектакъл за почитателите на футбола, завършвайки 3:3 с Фрайбург. Гостите водеха с 2:0, а след това и с 3:2, но в продължението на редовното време изпуснаха победата, а героят за Хофе бе Вестергаард. Въпреки равенството, играчите на Маркус Гисдол остават непобедени до момента и имат в актива с 9 точки, които им отреждат 4-то място във временното класиране.

Прогноза: Майнц 05 - Хофенхайм 2:2


Фрайбург - Байер Леверкузен
Стадион: "Мейдж Солар Щадион", Фрайбург
Дата: 27.09.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


След невероятна драма в междинния кръг Фрайбург изпусна да запише своята първа победа от началото на сезона. Футболистите на Кристиан Щрайх завършиха наравно 3:3 при гостуването си на Хофенхайм, като определено могат да съжаляват за пропилените три точки. Фрайбург водеше с 0:2, впоследствие допусна изравняване за 2:2, след това поведе пак с 2:3, когато в последната минута на срещата допусна трети гол, който остави тима без успех до момента. Фрайбург е в опасна близост до зоната на изпадащите с актив от едва 2 точки и ако искат да не се притесняват за оцеляването си в елита, тимът от провинция Баден-Вюртемберг трябва да започне да печели двубоите си.

Байер Леверкузен зае второ място във временното класиране и продължава да диша във врата на шампиона Байерн Мюнхен. "Аспирините" са с 11 точки, докато баварците имат 1 пункт повече. В последния си двубой възпитаниците на Роджер Шмид победиха с минималното 1:0 тима на Аугсбург под проливния дъжд, който се сипеше като из ведро на "БайАрена". Кореецът Сон Хюн-Мин реализира единствения гол след 33 минути игра, възползвайки се от отличен пас на Роберто Хилберт. Домакините пропуснаха да вкарат още чрез Щефан Кийслинг на два пъти и пак Сони. За последно Байер победи Фрайбург като гост през 2011 г., а при последната си визита на "Мейдж Солар Щадион" инкасира поражение с 3:2.

Прогноза: Фрайбург - Байер Леверкузен 0:1


Кьолн - Байерн Мюнхен
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 27.09.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Перфектната до момента защита на Кьолн си намери майстора при гостуването на Хановер 96 в мач от петия кръг на германския елит. Още в 6-ата минута Хоселу беше точен за 1:0, което се оказа и единственото попадение в двубоя. Новаците бяха единственият отбор без допуснат гол в мрежата си. Разбъркване пред Тимо Хорн обаче позволи на испанеца Хоселу да вкара. "Козлите" така и не успяха отговорят по същия начин и стигнаха само до няколко положения, които не бяха толкова опасни. Загубата смъкна играчите на Петер Щьогер до 9-ото място в подреждането. За последно Кьолн победи у дома баварския гранд през 2011 г. с 3:2.

Шампионът Байерн Мюнхен излезе начело в Бундеслигата след категоричен успех с 4:0 над досегашния лидер Падерборн в двубой от междинния пети кръг. Марио Гьотце вкара два гола - в 8-ата и 78-ата минути, а по веднъж се разписаха Роберт Левандовски в 14-ата минута и Томас Мюлер в 85-ата минута. По същото време Майнц 05 и Хофенхайм не успяха да спечелят своите мачове и така баварците излязоха начело. Баварците не изпитват особени затруднения при гостуванията си в Кьолн и за последните шест визити на "Райн-Енерджи Щадион" са спечелили 4 пъти, 1 мач е завършил наравно и имат допусната само една загуба.

Прогноза: Кьолн - Байерн Мюнхен 0:2


Падерборн - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 27.09.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Доскорошният лидер в Бундеслигата Падерборн записа първа загуба за сезона. Новакът в елита сведе глава при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен с 4:0. Марио Гьотце вкара два гола - в 8-ата и 78-ата минути, а по веднъж се разписаха Роберт Левандовски в 14-ата минута и Томас Мюлер в 85-ата минута. Поражението свлече играчите на Андре Брайтенрайтер до 7-ото място във временното класиране. За последно Падерборн бе домакин на Борусия Мьонхенгладбах в официален двубой през сезон 2007/2008 от Втора Бундеслига, а тимът загуби с 2:3.

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах спечели с минималното 1:0 домакинството си на Хамбургер ШФ на своя "Борусия Парк" и по този начин регистрира втората си победа от началото на сезона. Единственото попадение в мача отбеляза Макс Крузе в 25-ата минута на двубоя, в който за пореден път пролича изключителната немощ в атаката на Хамбургер. Успехът изкачи Борусия до 6-ото място, а играчите на Лусиен Фавър имат вече 9 точки в актива си.

Прогноза: Падерборн - Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Щутгарт - Хановер 96
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 27.09.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Отборът на Щутгарт продължава да се намира на предпоследното 17-то място в подреждането след първите пет кръга. "Швабите" все още нямат успех от началото на сезона, а в междинния кръг преди няколко дни пропиляха аванс от два чисти гола при визитата си на Борусия Дортмунд. Футболистите на Армин Фе водеха с 2:0 до 73-ата минута чрез попадения на Даниел Дидави, но след голове на Пиер-Емерик Обамеянг и Чиро Имобиле "жълто-черните" измъкнаха една точка. В края те дори имаха възможности за победен трети точен изстрел, но защитник на "швабите" изби от голлинията. Сега футболистите на Щутгарт ще направят пореден опит да се отърсят от негативната серия, в която са попаднали.

В същото време отборът на Хановер 96 успя да се изкачи до 3-ото място в подреждането. Тимът от Долна Саксония победи с 1:0 състава на Кьолн, като по този начин "96" нанесе първа загуба на "козлите", а попадението на Хоселу бе и първо във вратата на новака. Сега играчите на турския наставник на Хановер Тайфун Коркут ще се опитат да продължат с добрите си изяви и да си тръгнат с трите точки от "Мерцедес-Бенц Арена" . Интересна подробност е, че последните два мача между тези отбори в Щутгарт завършват с резултат 4:2, като през изминалия сезон победата бе за домакините, а в по-предишния - за гостите.

Прогноза: Щутгарт - Хановер 96 3:2


Шалке 04 - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 27.09.2014 г.
Час: 16:30
Съдия:


Безспорно най-интересният двубой от програмата на 6-я кръг в Бундеслигата ще е наелектризиращото Рурско дерби между Шалке 04 и Борусия Дортмунд. След четири посредствени кръга участникът в Шампионската лига Шалке 04 най-накрая записа първата си победа на домашна сцена. "Кралскосините" разгромиха с 3:0 като гости Вердер Бремен в среща от междинния пети кръг на Бундеслигата и поне с малко се отдалечиха от дъното. Домакините бяха отслабени от отсъствието на петима футболисти, които прихванаха стомашен вирус. И трите попадения за тима, ръководен от Йенс Келер, паднаха през втората част, а в герои за "миньорите" се превърнаха Майер, Нойщедтер и Барнета. Сега всички в щаба на Шалке чакат и първи домакински успех за кампанията, а какво по-хубаво от това, ако бъде постигнат срещу най-големия дразнител.

В същото време соченият с най-големи шансове отбор на Борусия Дортмунд, който да се опре на шампиона Байерн Мюнхен, се спаси от трета загуба в Бундеслигата, завършвайки 2:2 с Щутгарт у дома през седмицата. Гостите водеха с 2:0 до 73-ата минута чрез попадения на Даниел Дидави, но след голове на Пиер-Емерик Обамеянг и Чиро Имобиле "жълто-черните" измъкнаха една точка. В края те дори имаха възможности за победен трети точен изстрел, но защитник на "швабите" изби от голлинията. Двубоят влезе в историята, тъй като в него Юрген Клоп изведе домакините за 209-и път в Бундеслигата, с което подобри досегашния рекорд на Отмар Хитцфелд. Клоп обаче има поводи за притеснение преди сблъсъкт с Шалке, тъй като не може да разчита на свои ключови футболисти в лицето на звездата Марко Ройс, а също и на Якуб Блашчиковски, Илкай Гюндоган, Нури Шахин, Хенрих Мхитарян и Оливер Кирх, които са контузени.

Прогноза: Шалке 04 - Борусия Дортмунд 2:2


Волфсбург - Вердер Бремен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 27.09.2014 г.
Час: 19:30
Съдия:


Отборът на Волфсбург инкасира втората си загуба от началото на сезона. Поражението за тима на Дитер Хекинг дойде в столицата Берлин, където местният Херта стигна до трите точки с успех 1:0. В герой се превърна новата перла на берлинчани Саломон Калу, чийто дебютен гол донесе първа победа за Херта в Бундеслигата от 151 дни насам. "Вълците" бяха по-добрият отбор, но домакините се оказаха по-ефективни и в крайна сметка спечелиха. Калу, който дойде през лятото от Лил, беше точен в 35-ата минута с летящ плонж. Загубата смъкна тима от града на "Фолксваген" и "Ауди" до 12-ото място в класирането.

Вердер също загуби двубоя си от междинния пети кръг. "Бременските музиканти" загубиха с 3:0 домакинството си на Шалке 04. Футболистите на Робин Дут бяха отслабени от отсъствието на петима футболисти, които прихванаха стомашен вирус. От болните в игра се появи само вратарят Рафаел Волф, но само за да извади топката от мрежата си цели три пъти. Вердер продължава да е без победа от началото на сезона, като тимът има три ремита и две загуби на сметката си.

Прогноза: Волфсбург - Вердер Бремен 1:0


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190