Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Волфсбург - Байер Леверкузен
Стадион: "ФОЛКСФАГЕН АРЕНА", Волфсбург
Дата: 21.09.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Денис Айтекин

На практика този мач е дербито на кръга и той трябва да даде отговор на два въпроса: ще изрази ли Волфсбург своите претенции, записвайки първа победа в шампиона и колко гола ще вкара най-доброто нападение в Лигата.

Преди старта на сезона Дитер Хекинг бе категоричен, че отборът му има сили да се бори за място в Шампионска лига, но явно специалистът не е бил чут както трябва от своите футболисти, защото "вълците" успяха да съберат само две точки от трите си мача и заемат 13-то място в класирането. През седмицата Волфсбург започна кампанията си и в евротурнирите. В мач от първия кръг на Лига Европа "зелените" гостуваха на Евертън и в тази среща се видяха проблемите на немския отбор в защита. Поражението с 4:1 дойде след нелоша игра в нападение и средата на терена и измамно чувство за по-активна игра, така че Хеконг има над какво да поработи.

Байер Леверкузен започна кампанията си с изненадваща победа в Дортмунд, а след това направи пълен обрат срещу Херта и дори в края на мача столичани можеха да получат още попадения в мрежата си. Очакванията бяха, че "аспирините" ще постигнат лесна обеда срещу Вердер в миналия кръг, но вместо това двата отбора представиха на публиката един вълнуващ двубой, който завърши при резултат 3:3. През седмицата Байер започна участието си и в Шампионска лига, където гостува на Монако. Противно на очакванията немският отбор не впечатли и допусна изненадваща загуба с 1:0, така че формата на "аспирините" бележи низходящо развитие.

Лопес, Перишич, Ош и Треш са контузени, а Гуилавоги е наказан. Гостите са без Ролфес, Брандт и Пападополус, които лекуват различни травми.

Изключително любопитен мач, в който на книга Байер е фаворит, но на практика срещата може да завърши при всякакъв резултат. Ако домакините подобрят играта си в защита и избегнат елементарното губене на топката в средата на терена или пред наказателното поле на противника, те ще могат да победят.

Прогноза: Волфсбург - Байер 2:1

 


Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "РейнЕнергиЩадион", Кьолн
Дата: 21.09.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Феликс Зауер

И двата мача от Бундеслигата в неделния ден обещават да бъдат интересни и оспорвани. Кьолн вече успя да спечели симпатиите на публиката със самоотвержената си игра, в която преобладава практицизмът. Отборът не само, че е без загуба в стартовите си три кръга, но и без допуснат гол. Веднага ще избързаме да кажем, че до този момент "козлите" играха с Хамбургер, Щутгарт и Падерборн, но така или иначе Кьолн натрупа самочувствие, а добрата атмосфера и подкрепата на публиката ще подпомогнат усилията на колектива на Петер Щогер.

Борусия също е отбор с претенции. Според някои специалисти "кончетата" ще играят по-активна роля в борбата за топ 4 през този сезон, поради тази причина домакинското равенство срещу Щутгарт само може да изненадва, като единственото извинение е, че се случи в стартовия кръг на първенството. Истинското си лице Борусия показа едва в миналия кръг, в който конкурентът за топ 4 бе пометен с 4:1.

Хелмес, Нагасава и Свенто са контузени от домакините. Гостите са без кадрови проблеми.

Кьолн показва практичен футбол и ентусиазмът е обзел "козлите", но дали това ще е достатъчно срещу Борусия? Още повече, че в мача на М'гладбах срещу Виляреал в Лига Европа стана ясно, че "кончетата" тотално са загърбили този турнир и хвърлят всички усилия във вътрешния шампионат. На "РейнЕнергиЩадион" се очертава любопитен мач. Ако гостите подценят ентусиазирания си съперник, те ще се сблъскат с огромни проблеми. Ранен домакински гол също би усложнил нещата. От една страна последната победа на Кьолн над Борусия е от 2005 година, от друга страна на брега на Рейн се питат, не е ли време най-после да бъде победен опасният съсед. Единственото, което бихме посъветвали нашите читатели е да гледат мача - регионално дерби, което ни гарантира емоции.

Прогноза: Кьолн - Борусия М'гладбах 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
91