Байерн не успя да се справи с Хамбургер (видео)


Н. Гавазов

Байерн не успя да се справи с Хамбургер (видео)

Байерн Мюнхен не успя да победи аутсайдера Хамбургер в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата. Двубоят на "Имтех Арена" премина при подчертано превъзходство на шампиона, който установи тотално надмощие по отношение на владеенето на топката: 74 на 28 % и отправи четири пъти повече удари от съперника си. Възпитаниците на Пепе Гуардиола обаче така и не успяха да намерят пътя към вратата на Ярослав Дробни, което предопредели крайният изход в мача - 0:0.

Още преди мача новият наставник на „динозаврите" Йозеф Цинбауер поиска от играчите си да покажат страст и единство. Специалистът подреди възпитаниците си по схема 4-2-3-1, като първите три линии бяха разположени много близо един до друг, а това максимално затрудни гостите, които започнаха мача без Робен и Рибери, като на фланговете започнаха Алаба и Шакири, а на двата края на отбраната - Бернат и Рафиня. В опорната зона започнаха Лам и Хойберг.

Първият обстрел на вратата на Дробни се състоя още в третата минута, малко след това Байерн създаде второ положение след изпълнение на корнер, като и в двата случая испанският легионер Хуан Бернат се прояви от към най-добрата си страна.

Отговорът на домакините дойде от страна на Люис Холтби, който раздвижи атаката на своя отбор, но немският национал така и не получи помощ от съотборниците си в опита си да превземе вратата на Нойер.

От противоположната страна голям активност прояви Джердан Шакири, който постоянно търсеше празни пространства, но еднообразно и редовно ставаше жертва на Арслан. Перуанецът Клаудио Писаро също се опита да поеме инициативата, но общото усещане бе, че мюнхенци действат на фона на умора от мача си в Шампионска лига в средата на седмицата: на отбора липсваше свежест, а експерименталното съчетание на футболистите обрече опитите на шампиона за краен успех.

Първата по-опасна атака за домакините дойде в 20-та минута, но тя завърши с корнер, след като в последния момент Джером Боатенг предотврати опасен удар. Към края на полувремето баварците започнаха да атакуват позиционно, още по-еднообразно, а това не им носеше никакви дивиденти.

След почивката авантюра от страна на Нойер за малко да доведе до гол във вратата му. Последваха две положения за Байерн, в които се замеси Давид Алаба. При първото младият австриец не успя да добави топката след удар на Лам, а след това не превърна в гол усилията на Писаро.

Гуардиола започна да нервничи, а до средата на полувремето пусна в игра Алонсо, Левандовски и Гьотце, заигравайки с двама нападатели. Това обаче по никакъв начин не помогна на шампиона, напротив, домакините овладяха инициативата, играейки с голямо вдъхновение и раздаване на терена.

Времето до края на срещата ставаше все по-малко и по-малко, а баварците затъваха още повече в собствената си безидейност. В края на двубоя Бернат създаде положение за Писаро, но резултатът остана непроменен.

В крайна сметка мюнхенци отново загубиха точки, а отборът показва, че не се намира в оптимална форма. Относно Хамбургер, явно смяната на треньора се отрази положително на „динозаврите", които имат 58 загуби срещу Байерн, а само в последните си седем мача допуснаха 31 гола, но специално в днешната среща постигнаха положителен резултат.

Ето как завършиха и останалите срещи от кръга:

Шалке 04 - Айнтрахт 2:2
Аугсбург - Вердер 4:1
Щутгарт - Хофенхайм 0:2
Падерборн - Хановер 96 2:0

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
88