Байер поля Борусия Дортмунд с леден душ (видео)


Н. Гавазов

Байер поля Борусия Дортмунд с леден душ (видео)

Изключително ранен и прекалено късен гол позволиха на Байер да изтръгне победата на "Сигнал Идуна Парк. Когато преди мача Роджер Шмидт бе попитан, как ще играе отборът му в първия мач от сезона, наставникът на леверкузенци отговори: "Веднага да се отиде в атака и колкото е възможно по-бързо да се стреля по вратата. Футболистите на Байер много съвестно се отнесоха към треньорските указания, вкарвайки не само бърз гол, а най-бързото попадение в историята на Бундеслигата. Чалханоглу - Сон - Бьониш - Беллараби и топката влезе в мрежата на домакините за по-малко от осем секунди

Двубоят започна динамично и премина в същия дух. Двата тима играха в агресивен и атакуващ стил, опитвайки се да намерят най-краткият път към вратата на съперника. По същия начин действаха и отбраните - изстрелите се блокираха, опитите за пробиви се спираха с шпагати, а единоборствата бяха по целия терен. Домакините предприемаха опит след опит за изравняване на резултата, но "аспирините" се държаха, като основният проблем пред домакините бе ранната преса от страна на противника, който не позволяваше на вицешампиона дълго да владее топката.

Въпрос бе, колко дълго гостите ще издържат на това темпо. Оказа се, че достатъчно. През второто полувреме Борусия изглеждаше все по-убедително, но на домакините не достигаше един точен удар. През последните десет минути, когато защитата на Байер тотално се огъна, в ролята си влезе стража на гостите, който спаси отбора си. В 84-та минута Лено блестящо се справи с удара с глава на Гинтер, само след пет минути вратарят на Байер в последния момент си постави ръката на пътя на топката, а в добавеното време отрази удар на Обамеянг.

След всичко това, както в мача срещу Гладбах в края на миналия сезон, Борусия допусна грешка. Дурм подари топлата на Беллараби, който веднага подаде на Кислинг. Щефан хладнокръвно стреля под напречната греда, оформяйки окончателния резултат.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
94