Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Падерборн - Майнц 05
Стадион: "Бентелер Арена", Падерборн
Дата: 24.08.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Падерборн е абсолютен дебютант в немския елит, като членския билет на новака за Бундеслигата е под номер 53. Отборът малко неочаквано спечели промоция, завършвайки втори в по-долната дивизия, но интересното е, че преди зимната пауза тимът бе девети в класирането на Втора Бундеслигата и никой не го слагаше в сметките. Това е тимът с най-малък стадион в елита, с най-малък бюджет и с най-слаба работа на трансферния прозорец през това лято. Преди още да е започнал сезона, мнозина специалисти вече определиха Падерборн за главен фаворит за отпадане, но както знаем, понякога прогнозите не се сбъдват - пресният пример е с Аугсбург.

В нашия анонс на сезона в Бундеслигата вече посочихме, че Майнц 05 е много различен отбор от миналогодишния. Напускането на Тухел изненада всички, а след популярния на местно ниво треньор, от тима си тръгнаха Мюлер и Чупо-Мотинг. Първите резултати не са никак добри - Майнц 05 отпадна в Лига Европа от Астерас Триполис, а през уикенда завърши 5:5 с аматьорския Хемницер в Купата. На пръв поглед е така, но картината също така много напомня за времето когато Юрген Клоп си тръгна от тук, така че надеждите са свързани с новия наставник Каспер Хюлманд, който три години водеше датския Нордселанд.

Много любопитен двубой се очертава в неделния ден. От една страна е новакът, който ще иска да впечатли и зарадва местната футболна общественост, а от другата страна ще излезе тим, който завърши в горната част на класирането през миналия сезон, но сега е с разклатени устои. Гостите обаче имат треньор, който има опит на най-високо ниво, включително и участие в Шампионска лига, така че въпросът е кой ще надделее: ентусиазмът или рутината? Мненията са много противоречиви: букмейкърите се доверяват на гостите, а по-голяма част от специалистите на домакините. В крайна сметка, не е ли логично този мач да завърши наравно?

Прогноза за: Падерборн - Майнц 05 1:1

 

 

Борусия М'гладбах - Щутгарт
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 24.08.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Борусия, който има амбициите за по-добро представяне през този сезон, посреща Щутгарт - отбор, който също има амбиции, макар и те да не са толкова големи както тези на "кончетата". Мьонхенгладбахци свършиха сравнително добра работа през лятото, освен това Люсиен Фавр е един добър и опитен специалист, а играчите натрупаха самочувствие. Нека припомним, че през миналия сезон Борусия игра много стабилно у дома си - първата загуба дойде от Дортмунд едва след зимната пауза, а само грешки в последните пет мач от кампанията не позволиха на мьонхенгладбахци да завършат в топ 5.

Щутгарт финишира 15-ти в класирането и само наличието на три изявени аутсайдера не изпрати "швабите" в битката за оцеляване. Говорихме за Фреди Бобич и неговите идеи, които обикновено само той си ги разбира - лоша трансферна кампания, постоянна смяна на треньорите и задкулисни интриги, които се отразиха негативно на отбора. Нещата сега изглеждат по-добре, а намек за това е назначаването на Армин Фее за наставник на тима - специалистът не е от тези, който се захваща със загубена кауза.

Борусия има по-силен отбор и е домакин, поради това смело може да посочим "кончетата" за фаворити в мача. Също така обаче ще кажем, че "швабите" през този сезон ще поднасят изненади. Първо, качеството на състава е по-добро от миналогодишното, освен това Фее, който впрочем е бивш играч на Борусия, е известен с понякога нестандартните си решения.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Щутгарт 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
102