Хитцфелд: Войната между Байерн и Борусия е полезна


Н. Гавазов

Хитцфелд: Войната между Байерн и Борусия е полезна

Известният немски специалист Отмар Хитцфелд сподели мнението си за напрежението между ръководството на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд по повод бъдещето на Марко Ройс. Според Хитцфелд, словесната война между двата клуба е полезна за Бундеслигата.

За войната между Байерн и Борусия:

"Словесната война не вреди на Бундеслигата, на практика, тя дори е полезна. Феновете на Борусия внимателно следят реакцията на Байерн и обратно. Всички искат да знаят, как ще завърши историята. Дали Румениге ще запази хладнокръвие или ще нанесе ответен удар на Суперкупата? На мен ми се струва, че това въодушевява".

За това, дали Байерн трябва да прекрати да купува играчи от Борусия:

"Не мисля, че Байерн е толкова зависим от покупката на играчи от Борусия. Според мен, Байерн има отличен състав и без да се броят бившите футболисти на Дортмунд. Байерн няма нужда да говори, че повече не ще примамва играчи на Борусия. Това звучи неправдоподобно. Байерн се стреми да стане най-доброят отбор в света и те винаги ще се опитват да получат най-добрите футболисти. Впрочем, Борусия измъкна Ройс от Мьонхенгадбах по същия начин, както се държи Байер", - напомня Хитцфелд.

 

  Сподели
87