Кроос: Очаквам, че през следващия сезон ще играя в Байерн


Н. Гавазов

Кроос: Очаквам, че през следващия сезон ще играя в Байерн

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Тони Кроос заяви пред Bild, че през следващия сезон ще защитава цветовете на баварския клуб. Както е известно, около бъдещето на немския национал се появиха слухове, че той ще премине в Манчестър Юнайтед през лятото. В британската преса се появиха съобщения, че двата клуба са се договорили за цената на трансфера от 20 милиона.

Тези новини бяха подсилени от изказването на Карл Хопфнер, който съобщи, че финансовите претенции на Кроос няма да бъдат задоволени и клубът прекратява преговорите си с него.

Ситуацията придоби неочакван обрат вчера, когато бе съобщено, че новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е наложил вето на пристигането на Кроос на "Олд Трафорд", тъй като немецът не подхождал на идеите му.

Днес пък Bild излезе с материал по темата, в който е поместено интервю с Кроос, направено по време на тренировъчния лагер на Бундестима в Южен Тирол.

"Трябва да приема и да уважа решението. Но честно казано не съм предполагал, че шефовете ще решат друго, след като в началото на годината отказах офертата на клуба", коментира Кроос изказването на Хопфнер.

"Ще бъда много изненадан, ако има разговори с ръководството са за мой трансфер през лятото, тъй като те ми казаха, че това не стои на дневен ред. Имаше много спекулации. Но трансфер в Манчестър Юнайтед не е бил актуална тема за мен. Очаквам, че ще играя в Байерн и през следващия сезон. Сега искам да се концентрирам изцяло върху Световното първенство по футбол", допълни играчът.

 

  Сподели
76