Анонс на 34-ти кръг в Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 34-ти кръг в Бундеслигата

Надежди за спасение

И трите отбора се надяват да не изпаднат, впрочем за спасение е трудно да се говори, тъй като 16-я в класирането ще вземе участие в плейофен сблъсък с третия от Втора Бундеслига. Засега на тази позиция е Хамбургер, за който пристигането на Мирко Сломка не помогна особено, а единственото светло петно през сезона си остана победата над Борусия Дортмунд. Нюрнберг пък отдавна забрави какво означава да се печелят точки. Колкото и странно да изглежда, най-стабилно от всички изглежда Брауншвайг, който постигна някои добри резултати, а при загубите си показа нелош футбол. И трите аутсайдера ще гостуват, като спокойно може да кажем, че съперниците на Айнтрахт и Хамбургер не са мотивирани. С най-малки шансове за спасение е Нюрнберг, който ще мери сили с Шалке 04.


Шалке 04 - Нюрнберг
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 10.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

За последен път франконците победиха Шалке 04 през септември 1993 година. Ако "миньорите" постигнат успех, те ще запишат своя най-добър резултат през втората част на сезона. През 2008 година Нюрнберг в 34-ти кръг загуби у дома си от Шалке 04 с 0:2 и за пореден път напусна Бундеслигата.

Отсъстващи: Аого, Фухс, Колашинац, Пападопулос, Учида, Клеменс, Фарфан, Хунтелаар; Упхоф, Гебхарт, Хасебе, Гинчек, Чендлер, Пинола, Платенхард.

Каквото и положително да се опитваме да търсим в този мач за гостите, няма как да го намерим. Шалке 04 все още не си е осигурил третото място, а формата на Нюрнберг е такава, че домакините и с втория си състав едва ли ще бъдат затруднени от своя противник.

Прогноза за: Шалке 04 - Нюрнберг 2:0

 


Майнц 05 - Хамбургер
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 10.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Хамбургер има преимущество пред своите конкуренти по голова разлика, но "динозаврите" установиха личен рекорд по пропуснати голове - 72 (предишният лош показател е 68), като само в последните си 4 мача допуснаха 12 попадения.

Отсъстващи: Мюлер, Парк; Лам, Райкович, Собих, Арслан, Байстер, Зуа, Янсен.

Майнц 05 претърпя само една домакинска загуба през втората част на сезона - от Байерн Мюнхен и завърши наравно с Херта. Останалите пет мача Майнц 05 спечели без да допусне нито един гол. Тези факти значително намаляват шансовете на Хамбургер за успех, още повече, че през втората част на сезона "динозаврите" не спечелиха нито една точка навън. Истинско чудо ще бъде, ако го направят в този мач.

Прогноза за: Майнц 05 - Хамбургер 2:0

 


Хофенхайм - Брауншвайг
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 10.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел


След като "селяните" стъпиха на безопасния рубеж, те отпуснаха педала на газта и се понесоха по течението, допускайки две поражения и равенство у дома срещу Франкфурт. Брауншвайг загуби последните си четири мача, като най-големи въпросителни предизвика поражението срещу Аугсбург у дома.

Отсъстващи: Кастелс, Патерок, Шиплок; Пертел, Васхаузен, Корте, Алабделауе.

Очевидно е, че Хонфенхайм доиграва сезона и по-мотивираният отбор изглежда, че е този на Айнтрахт. Брауншвайгци обаче са най-слабите гости в Бундеслигата и съвсем не е ясно дали ще променят този факт в последния мач от редовния сезон.

Прогноза за: Хофенхайм - Айнтрахт Брауншвайг 1:1

 

За Шампионска лига

Шалке 04 е достатъчно да направи равен, за да обезпечи третото си място и съответно директно класиране за групите в Шампионска лига. Поради тази причина основната битка ще се води за четвъртата позиция, чиято съдба се намира в ръцете на Байер, който приема Вердер. Единственото, което трябва да направи тимът на Саша Левандовски е да вземе трите точки. Волфсбург и Борусия проведоха добър сезон и заслужено се завърнаха в евротурнирите. Победа в двубоя помежду им, съчетано с неуспех на Байер, може да превърне сезона в отличен.


Волфсбург - Борусия М'гладбах
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 10.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Волфсбург събра 57 точки. "Вълците" имаха повече само през шампионския сезон. В последните седем мача "зелените" допуснаха само една загуба и се намират във великолепна форма. Борусия също се намира в чудесно състояние след победите в Гилзенкирхен и у дома срещу Майнц 05.

Отсъстващи: Маланда, Дост; Меро.

През декември двата отбора не се победиха и завършиха при резултат 2:2. Най-логичното е сега Волфсбург като домакин да победи.

Прогноза за: Волфсбург - Борусия М'гладбах 1:0

 

 

Байер Леверкузен - Вердер
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 10.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

От средата на април в Байер настъпи положителна промяна, което не само, че върна тима в борбата за топ 4, но и го направи фаворит за четвъртото място. В последните си 4 мача леверкузенци постигаха три победи и записаха равенство - срещу Дортмунд. Вердер е най-непостоянният тим в Бундеслигата през този сезон и една от причините за това е в постоянните травми в състава на бременци и недостатъчната класа на тима.

Отсъстващи: Гуардадо, Хегелер, Круз, Кислинг, Райнартц, Са' Айчичек, Щребингер, Рьокер, Обраняк, А. Стефанович, П. Стефанович.

В миналия кръг Байерн се справи във Франкфурт и без своя лидер Килинг. Вердер определено е по-лек съперник от франкфуртци, така че единственото, което се иска от домакините е да не подценят съперника.

Прогноза за: Байер - Вердер 2:0

 


Мачове за душата

Това са двубоите, в които резултатът почти няма да повлияе на класирането. В Берлин ще се сбогуват с Адриан Рамос, а Борусия ще "провери" стадиона, където съвсем скоро ще се състои финалния мач за Купата. В Мюнхен Байерн ще се опита да зарадва феновете си с добра игра, а в Хановер Коркут ще обере овациите на местните фенове за спасяването на тима. Ако говорим за интрига, може да я потърсим в Аугсбург - победа на домакините може да ги изкачи на седмото място.


Байерн Мюнхен - Щутгарт
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 10.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

По-слаб Щутгарт е имало през сезон 1974/75. Тогава "швабите" отпаднаха от елита. 22 от своите 28 победи Байерн постигна с разлика от два и повече мача.

Отсъстващи: Щарке, Бадщубер, Рафина, Шакири, Тиаго; Кедира, Сарарер, Швааб, Харник.

Като изключим загубата от Дортмунд и равенството с Хофенхайм, Байерн е безмилостен у дома си. Замер обеща, че баварците ще завършат сезона в Бундеслигата, показвайки добра игра. Нямам как да не повярваме на ръководителя на клуба, още повече, че мюнхенци има защо да играят добре. Единственото, което се иска от Щутгарт е да не дразнят преалено своя противник.

Прогноза за: Байерн - Щутгарт 4:0

 


Хановер 96 - Фрайбург
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 10.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

Хановер 96 е в серия от четири мача без загуба. Подобно нещо със саксонците се случи през сезон 2011/12. в миналия кръг Фрайбург загуби домакинството си на Шалке 04, но преди това "соколите" записаха три мача без поражение.

Отсъстващи: Милер, Черундоло, Фелипе, Диуф, Шулце, Хофман, Собих, Конан; Муйджа, Пиларж, Цук.

Когато говорим за Хановер, трябва да кажем, че последната домакинска победа на тима над Фрайбург е от ноември 2010 година, а през април 2011 година е последният успех на саксонци срещу "соколите". Сега хората на Коркут имат възможност да променят негативната статистика.

Прогноза за: Хановер 96 - Фрайбург 2:1

 

Аугсбург - Айнтрахт
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 10.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт

В последните 4 мача "орлите" спечелиха само една точка. Айнтрахт съвсем я удари през просото след добрите февруари и март. Аугсбург в последните си два мача показа, че има намерение да завърши сезона на мажорна нота. За първи път за последните три години баварците завършват кампанията си без да се борят за оцеляването си. Нещо повече - с повече късмет и вяра Аугсбург можеше да се включи в битката за местата за Европа.

Отсъстващи: Моравек, Отл; Андерсон, Барнета, Флум, Кител, Роде.

Няма никакви причини да се съмняваме в успеха на домакините.

Прогноза за: Аугсбург - Айнтрахт Франкфурт 2:1

 


Херта - Борусия Дортмунд
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 10.05.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

През декември Херта победи Борусия в Дортмунд. За последен път берлинчани спечелиха и двата си мача срещу Борусия през сезон 1971/72. тогава "жълто-черните" изпаднаха от елита. Относно вицешампионите, те се намират в серия от осем срещи без загуба, в които допуснаха само едно равенство - в Леверкузен.

Отсъстващи: Джигерджи, Герсбек, Люстенберг, Рони; Кирх, Заар, Суботич, Бендер, Блашчиковски, Гюндоган, Кел, Дукш.

Днешният мач е добра възможност за Борусия да си отмъсти за загубата през зимата. Истинско чудо ще е, ако домакините не загубят този мач?

Прогноза за: Херта - Борусия Дортмунд 1:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147