Анонс на 32-ри кръг в Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 32-ри кръг в Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хановер 96 - Щутгарт
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 25.04.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Волфганг Щарк

Хановер 96 приема Щутгарт и три кръга преди края на шампионата в Бундеслигата саксонците ще се опитат окончателно да решат въпроса с оставането си в елита. Миналият кръг хановерци изненадващо победиха Херта в Берлин и направиха крачка към изпълнението на тази задача, сега хората на Коркут остава да направят по-лесното и на собствения си стадион да победят отбор от своята черга.

Щутгарт преди три кръга сякаш разбра, че спасението е в неговите ръце. Именно тогава се събудиха "швабите", които от началото на април демонстрират впечатляваща форма. Победата с 2:0 над Фрайбург бе последвана от равенство в Мьонхенгладбах, а миналата седмица Щутгарт на
собствения си стадион победи не кой да е, а Шалке 04. Три кръга преди края Щутгарт е 15-ти, на четири точки пред Хамбургер и на пет пункта пред предпоследния Нюрнберг. Трябва да отбележим обаче, че в последните два мача "швабите" играят с Волфсбург и Байерн Мюнхен и е напълно възможно да се окаже, че това, което успеят да вземат утре в Хановер, ще бъде последно за този сезон.

Отсъстващи: Фелипе, Милер, Собиех, Диуф, Хофман, Приб, Битенкурт; Кедира, Рохас, Сарар.

Какво невероятно начало на кръга в Бундеслигата! В този мач е излишно да говорим за форма, за кадрови проблеми и тактически постройки. И двата съперника се нуждаят от победата, разликата е, че гостите са притиснати до стената. А в такава ситуация не един път сме ставали свидетели на това, как човек надскача възможностите си. Какво пречи да се доверим на Щутгарт?

Прогноза за: Хановер 96 - Щутгарт 1:2

 

Байерн Мюнхен - Вердер Бремен
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 26.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

Това ще е двубой без никакво значение за класирането. Байерн Мюнхен спечели титлата още през март и в момента мислите на баварците са насочени повече към срещата с Реал Мадрид в Шампионска лига, отколкото върху случващото се в Бундеслигата.

Вердер се намираше в незавидна позиция в края на миналия месец, но оттогава насам „музикантите" изиграха четири мача, от които спечелиха два, а в един завършиха наравно. Три кръга преди края Вердер се намира на 11-то място в класирането, на девет точки от 16-я Хамбургер.

Отсъстващи: Стронг, Бадщубер, Рафиня, Шакири, Тиаго; Фриц, Стеванович, Фон Хааке.

Излишно е да търсим интрига в този двубой. Много е вероятно Гуардиола да извърши някои промени в състава, което обаче едва ли ще повлияе върху играта на баварците.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Вердер 2:0

 


Волфсбург - Фрайбург
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 26.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

И двата отбра имат огромна нужда от точки. Волфсбург твърдо е решил да участва в Шампионска лига и поглеждайки програмата на „вълците", може да кажем, че хората на Хекинг имат големи шансове да го направят - за целта трябва да спечелят всичките си срещи до края, а Байер Леверкузен да не победи в един мач.

Фрайбург има 35 точки в своя актив, осем повече от 16-я Хамбургер, и в този смисъл може да кажем, че чисто теоретично „соколите" все още не са си гарантирали мястото в елита. Иначе Фрайбург подобри представянето си в последните седем мача, в които спечелиха 16 точки.

Отсъстващи: Беналио, Маланда, Густаво, Дост; Мужда, Сорг, Клаус, Пилар.

Това е двубой, който трябва да бъде спечелен от домакините. Фрайбург обаче е много корав отбор и не е изключено да създаде проблеми на „вълците". Последната среща между двата тима тук завърши с победа 2:0 именно за хората на Щрайх, което е още едно доказателство, че не бива да очакваме лек успех на Волфсбург.

Прогноза за: Волфсбург - Фрайбург 1:0

 


Хофенхайм - Айнтрахт
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 26.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Хофенхайм се намира в средата на таблицата за класиране и реши всички въпроси с оставането си в елита още през миналия месец. Това означава, че оттук до края на сезона „селяните" ще играят само за удоволствие на собствените си фенове.

Айнтрахт претърпя три поражения в последните си четири мача и чисто теоретично е замесен в битката за оставане в Бундеслигата. Впрочем, в последния кръг франкфуртци играят с Брауншвайг, което може би е още една причина „орлите" да са спокойни за бъдещето си.

Отсъстващи: Кастеелс, Браафхайд, Щробл, Вукчевич, Елионуси, Шиплок; Андерсон, Флум, Кител, Роде.

Не е изключено домакините да излязат с променен състав с цел обиграване на играчите, които не получаваха редовна игрова практика през сезона. Това може да даде шанс на гостите да измъкнат нещо в мача.

Прогноза за: Хофенхайм - Айнтрахт 1:1

 


Майнц 05 - Нюрнберг
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 26.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Двубоят е еднакво важен за двата отбора. Майнц 05 се намира на две точки от зоната на евротурнирите и при грешна стъпка от страна на Борусия М'гладбах, напълно е възможно хората на Тухел да изместят „кончетата" от шестото място. В последните седем мача Майнц 05 постигна три победи и допусна четири загуби - две от тях срещу Байерн и Борусия Дортмунд.

Нюрнберг също изигра седем мача, но от тях успя да вземе само три точки. „Швабите" продължават да заемат предпоследното място, на точка от Хамбургер, така че битката за оцеляване ще се води до последния кръг, макар че според повечето специалисти шансовете на Нюрнберг намаляват все повече.

Отсъстващи: Баумгартлингер, Шахин. Мюлер, Парк, Бунгерт; Петрак, Гинчек, Гебхарт, Хасебе.

Ясно е, че Нюрнберг ще се бори до края за запазване на елитния си статут. В този смисъл, не бива да очакваме лесен успех на Майнц 05, ако пък домакините подценят съперника си, то тогава може да станем свидетели и на нещо изненадващо.

Прогноза за: Майнц 05 - Нюрнберг 2:1

 


Херта - Брауншвайг
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 26.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Мачът е протоколен за единия отбор и от огромно значение за другия. Херта си осигури оставането в елита и по всичко изглежда, че очевиден мързел е обхванал хората на Лухукау, а и тези приказки, че наставникът на тима си търси друг отбор...

Брауншвайг има три мача пред себе си, за да докаже, че има право да играе в Бундеслигата и през следващия сезон. След пътуването си до Берлин саксонците ще приемат Аугсбург, а след това ще гостуват на Хофенхайм - тим от чергата на Херта. Айнтрахт е последен, но не всичко е загубено, тъй като разликата от 16-я Хамбургер е само две точки. Това означава, че най-вероятно интригата в тази част на таблицата за класиране ще остане до последния кръг.

Отсъстващи: Лустенбергер; Корте, Вахаусен.

Ясно е, че домакините няма да се напрягат много - както не го направиха в последните си седем мача, в които взеха само две точки. Още по-ясно е, че гостите ще се бият на живот и смърт - както го направиха в последните си пет двубоя, в които постигнаха две победи, равенство и две загуби (едната срещу Байерн). Именно срещу баварците се очакваше да се получи изненада, но мюнхенци, въпреки сблъсъка си с Реал, не допуснаха изненада. Ние обаче продължаваме да я очакваме в двубоите на Брауншвайг, защото този отбор може и да няма голямо качество, но притежава характер и никога не се предава в мачовете си. Какво пречи на саксонците да зарадват феновете си срещу апатичната „Стара дама"?

Прогноза за: Херта - Брауншвайг 1:2

 

 

Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 26.04.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Гюнтер Перл

"Нямаме усещането, че сезонът вече е свършил. Има девет точки, за които може да се преборим. Не е задължително да имаме шансове за титлата, за да играем с пълна сила. Готови сме да се сражаваме с Байер до последно Те имат качествен отбор - колективно и индивидуално. И на двата тима ще бъде трудно", заяви Клоп в навечерието на срещата с Байер Леверкузен.

Тези думи на наставника на вицешампионите може би издават характера на срещата - тя е важна и за двата отбора! Байер Леверкузен е четвърти в класирането, на точка пред Волфсбург и „аспирините" ще се питат да направят всичко възможно да си осигурят участие в Шампионска лига догодина. Най-лесното е „фармацевтите" да спечелят оставащите си три мача. Но дали ще успеят? Саша Левандовски и хората му спечелиха последните си два мача - срещу Херта и Нюрнберг - но в предишните си пет мача допуснаха три поражения, а това е недопустимо за тим, претендиращ да бъде сред лидерите в немския елит.

Борусия е на победа и равенство от това да си осигури второто място в крайното класирането, което се оказа, че е целта пред отбора. Отчитайки факта, че до края „жълто-черните" приемат Хофенхайм и гостуват на Херта, напълно е възможно да постигнат целите си, но какво пречи това начало да бъде поставено в Леверкузен, още повече, че формата на дортмундчани е невероятна - пет победи в последните си пет мача, голова разлика 13-3, а два от успехите са срещу полуфиналистите в Шампионска лига Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.

Отсъстващи: Крузе, Хеелер, Рейнарц, Гуадрадо, Донати; Гюндоган, Бендер, Кел, Блашчиковски, Суботич, Дурм, Шмелецер.

Борусия Дортмунд е отборът с най-добра форма в Бундеслигата, освен това вицешампионите спечелиха шест от последните си седем мача. В този ред на мисли спокойно може да кажем, че Борусия е големият фаворит в сблъсъка. Лошата новина е, че левият бек Дурм е контузен, а колко пъти от началото на сезона именно отслабената от контузии защита се оказа ахилесовата пета на дортмундчани? Най-вероятно сегашната ситуацията в отбранителния вал на Борусия ще попречи на Клоп да спечелят мача.

Прогноза за: Байер - Борусия Дортмунд 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
310