Анонс на 30-ти кръг в Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 30-ти кръг в Бундеслигата - срещите в петък и събота

Шалке 04 - Айнтрахт
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Дата: 11.04.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Този уикенд ще бъде даден отговор на въпроса: остана ли интригата за второто място в Бундеслигата. Причината е, че разликата между Шалке 04 и Борусия Дортмунд е само три точки, а в събота "жълточерните" гостуват на шампиона Байерн Мюнхен. Преди това обаче "миньорите" трябва да си свършат работата срещу коравия тим на Айнтрахт Франкфурт.

Утрешните съперници влизат в мача с добро настроение. Шалке 04 е в серия от шест мача без загуба, с четири победи, като по този показател гилзенкирхенци са лидери в Бундеслигата. Айнтрахт в този период записа три победи, равенство и две загуби, като това са единствените поражения за "орлите" в последните им десет мача във всички турнири. Франкфуртци са 11-ти в таблицата за класиране, далеч от опасната зона, така че оттук до края на шампионата Айнтрахт ще играе за удоволствие на своите фенове.

Логиката сочи, че кандидатът за второто място е фаворит в мача срещу средняка. Това е така, но нека не пропускаме факта, че Шалке 04 много често има проблеми с "орлите". Специално за тази среща любителите на изненадите спокойно могат да използват и знак за равенство.

Прогноза за: Шалке 04 - Айнтрахт Франкфурт 2:1

 


Борусия М'гладбах - Щутгарт
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 12.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Борусия е един от кандидатите за топ 4 и "кончетата", които имаха много лош период в първите си седем мача от втората част на сезона (без нито една победа), постепенно дойдоха на себе си и в последните си пет срещи записаха четири победи, включително и в Дортмунд. Пет кръга преди края Борусия е четвърти, но изпреварвайки Байер Леверкузен по допълнителни показатели.

Щутгарт пък е кандидат за Втора Бундеслига. "Швабите" също имаха лош период в началото - седем загуби и едно равенство - но в последните си пет двубоя хората на Хуб Стивенс спечелиха седем точки и се оттласнаха от опасната зона. Сега Щутгарт се намира на 15-то място, изпреварвайки Хамбургер по допълнителни показатели, а последния в класирането Айнтрахт Брауншвайг с две точки.

Фаворитът в двубоя е домакинът. Новият наставник на Щутгарт успя да съживи тима си, но това няма да бъде достатъчно срещу кандидата за топ 4.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Щутгарт 2:0

 

 

Хановер 96 - Хамбургер
Стадион: "HDI-Арена", Хановер
Дата: 12.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Мирко Сломка ще гостува на бившия си отбор, който след неговото уволнение показва противоречив футбол, а в последните си четири срещу откровено слаб. Какво ли ще обясни ръководството, ако саксонците изпаднат от елита? А заплахата е реална, защото Хановер 96 е само на две точки от зоната на плейофите и на четири от последния Айнтрахт Брауншвайг.

Хамбургер, който уверено бе тръгнал към Втора Бундеслига, с пристигането на Сломка получи някакви признаци на живот. „Динозаврите" подобриха играта си в защита, а Чалханоглу започна да вкарва. Спечелените точици засега оставят северняците в зоната на плейофите, но и с една ужасяващо тежка програма до края, която е предпоставка да станем свидетели на изпадането на Хамбургер.

Очакванията са за много здрав и равностоен мач, вероятно битката ще е за всяка педя от терена. Както казахме по-горе, „динозаврите" имат след тази среща сблъсъци с тимове от горната половина на таблицата и ще е цяло чудо, ако успеят да вземат нещо. Това предполага, че хората на Сломка ще хвърлят всичко в мача си в Долна Саксония. Домакините имат предимство и са фаворити за победа, но какво пречи да потърсим изненада и да заложим на отбора, който е притиснат до стената?

Прогноза за: Хановер 96 - Хамбургер 1:2

 

 

Волфсбург - Нюрнберг
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 12.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Волфсбург влиза в поредица от четири мача, в които ще мери сили с отбори, замесени в борбата за оцеляването си. Дали това няма да изиграе лоша шега на „вълците"? В последния двубой от сезона в Бундеслигата Волфсбург ще приеме прекия си конкурент Борусия М'гладбах и за неутралния зрител подобен финал на сезона може само да ни радва. В момента хората на Дитер Хекинг са шести в класирането си, на точка от четвъртото място, което сега се заема от колектива от М'гладбах.

Нюрнберг е само с една победа и шест загуби в последните си седем мача. „Клубът" влезе в историята с това, че през първата част на сезона не постигна нито една победа, записвайки 11 равенства. Тогава обаче Нюрнберг показваше по-стойностна игра и пропускаше много положения за гол. Сега нещата са съвсем други - баварците не играят добре и тревогите сред феновете стават все по-големи, защото любимците им са предпоследни, на точка от спасителния бряг.

Тук също имаме фаворит, но не може и да става дума да търсим някаква интрига в мача. Едва ли „вълците" ще пропуснат възможността да печелят точки от аутсайдерите, така че гостите не ги чака нищо добро.

Прогноза за: Волфсбург - Нюрнберг 2:0

 

Фрайбург - Брауншвайг
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 12.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Това е поредният „кървав" мач. И двата тима се намират в добра форма, и двата отбора са замесени в битка за оцеляването си. Фрайбург е 14-ти, на две точки от зоната на плейофите. Айнтрахт пък заема последното място в класирането, но брауншвайгци показаха на всички (Волфсбург, Байер Леверкузен, Майнц 05 и други), че няма да се предат и ще се борят до последно.

В миналия кръг Фрайбург претърпя поражение в Щутгарт, която постави точка на добрата серия от четири мача без загуба. Брауншвайг пък е без поражение в последните си три срещи. Интересното е, че саксонците нямат победа срещу „соколите" в историята на противопоставянията между двата тима. Едва ли може да очакваме някаква промяна на тази статистика, напротив, домакините са близо до победата, но също така не е изключено съперниците да не успеят да се победят.

Прогноза за: Фрайбург - Айнтрахт Брауншвайг 0:0

 

Майнц 05 - Вердер
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 12.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Майнц 05 имаше много добър период в началото на календарната година и изглеждаше сякаш отборът на Тухел ще се намеси дори в борбата за топ 4. В последните си четири мача обаче Майнц 05 допусна три загуби, впрочем, това не се отрази силно върху положението на тима в таблицата, тъй като Майнц 05 остана в топ 8, при това само на 4 точки от местата за евротурнирите.

Вердер е един от най-непостоянните отбори в Бунеслигата, но през втората част на сезона „музикантите" все пак спечелиха повече точки, отколкото през есента и успяха да се отдалечат от опасната зона. В момента тимът се намира отново в недобра серия от пет мача, в които записа само един успех, при това не успя да победи аутсайдера Щутгарт. Пет кръга преди края Вердер е 12-ти, на 6 точки от предпоследното място.

От Вердер всичко може да се очаква, но ако Майнц не е изоставил своите амбиции, тогава „музиканите" нямат никакъв шанс.

Прогноза за: Майнц 05 - Вердер 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129