Анонс на 29-ти кръг в Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 29-ти кръг в Бундеслигата - срещите в неделя

Брауншвайг - Хановер 96
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 06.04.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

Това е едно от най-емблематичните дербита на немския футбол. През първата част на сезона сблъсъкът между представителите на Долна Саксония завърши без отбелязан гол, сега надеждите са, че горещата атмосфера ще бъде подплатена и с няколко попадения.

Когато говорим за първата част на сезона, тогава Брауншвайг също бе последен в класирането, но оттогава насам се промениха много неща. Айнтрахт буквално израсна в игрово отношение, а това се вижда от резултатите на тима - през 2014 година "лъвовете" имат еднакъв баланс с Байер, а у дома си спечелиха точки колкото взе и Борусия Дортмунд. Айнтархт е последен, но само на четири точки от спасителния бряг и нека не се изненадваме, ако в края на сезона отборът запази елитния си статут.

Хановер 96 влиза в мача след три поредни загуби, които накараха феновете да забравят за победата в Берлин и равенството срещу Байер Леверкузен. Шест кръга преди края хановерци са 13-ти в класирането, но само на три точки от опасната зона, което е още една причина за тревога сред привържениците на тима.

Последното саксонско дерби тук се състоя през октомври 1975 година. Това е най-дългата пауза в история на дуелите между два отбора в немския футбол. Излишно е да казваме, че като при всяко дерби може да се получи всевъзможен резултат, но вглеждайки се по-внимателно в детайлите, домакините имат леко предимство и не е изключено да победят.

Прогноза за: Айнтрахт Брауншвайг - Хановер 96 2:1

 

Херта - Хофенхайм
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 06.04.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Феликс Брих

Условно може да приемем, че тази среща също има характер на дерби, защото е между два отбора, които са с еднакъв брой точки в средата на таблицата за класиране. Съперниците обаче влизат в сблъсъка с различна форма и морал. Столичният тим отстъпи в последните си четири мача, като берлинчани в продължение на шест срещи не познават победата. От началото на втората част на сезона "Старата дама" събра само 8 точки, което е втори най-лош резултат в лигата.

В последните си десет мача Хофенхайм взе 18 пункта. За този отрязък от време това е четвърти най-добър резултат в Лигата след Байерн, Шалке 04 и Борусия Дортмунд. Трябва да отбележим също така, че "селяните" са без загуба в последните си три мача. Те победиха Байер Леверкузен и Хановер 96 и завършиха 3:3 на терена на Байерн Мюнхен.

Херта е единственият отбор в Бундеслигата, който през втората част на сезона не е постигал домакинска победа. Този факт и лошата форма на столичани няма как да ни убедят, че трябва да се доверим на берлинчани.

Прогноза за: Херта - Хофенхайм 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
80