Клоп: Левандовски вкара гол от световна класа


Н. Гавазов

Клоп: Левандовски вкара гол от световна класа

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп коментира победата на своя отбор над Хановер 96 в рамките на 26-я кръг на Бундеслигата. Благодарение на попаденията на Хумелс, Левандовски и Ройс вицешампионите постигнаха класически успех срещу саксонците, който им позволи да запазят второто място в класирането.

"Когато Левандовски вкара гол, той имаше възможност да подаде на съотборника си. След това намери пространство и го използва великолепно. Това бе гол от световна величина. Срещата се получи много трудна за двата отбора - наложи се много да работим. Трябваше да се справим без няколко ключови играчи, а на някои дадох почивка. Но и Хановер бе без важи футболисти", заяви Клоп.

"През първата част играхме без особен блясък, но успяхме да контролираме развитието на мача и открихме след статично положение. Много съм доволен от това, защото работехме над това нещо по време на тренировките. А след второто попадение успяхме да вкараме играта в нужното русло и за съперника стана още по-трудно да ни се противопостави", допълни наставника на Борусия.

 

  Сподели
73