Хьонес призна за укриването на повече от 35 милиона евро


Н. Гавазов

Хьонес призна за укриването на повече от 35 милиона евро

Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес съобщи за намерението си да заплати всички данъчни задължения към немската държава. Според информацията, функционерът на баварския клуб напълно е признал вината си по предявените му обвинения в укриване на данъци. Неговото дело се разглежда от Палатата по делата за икономически престъпления от съда в Мюнхен.

"Отклонявах плащане на данъци и разбирам, че признаването не променя нищо. Надявам се, че ще мога да избегна углавно преследване. Радвам се, че бе спазен принципа на прозрачност и всички факти са обнародвани . Изключително много съжалявам за своята постъпка и ще направя всичко, за да поставя точка в този труден за мен процес", заяви Хьонес.

По данни на прокуратурата, Хьонес в седем случи е предоставил на финансовите органи неверни или непълни данни, а също така неправомерно е написал загуби за 5.5 милиона евро, намалявайки задълженията си към държавата.

Президентът на Байерн Мюнхен е съобщил днес пред съда, че има намерение да заплати всички данъци със задна дата и е напомнил, че е пожертвал повече от 5 милиона евро за социални нужди.

Прокуратурата смята, че Хьонес не е доплатил данъци за 3.5 милиона евро, укривайки от компетентните органи доходи в размер на повече от 33 милиона евро.

 

  Сподели
89