Фенове на Шалке 04 са против среща между играчите и Путин


Н. Гавазов

Фенове на Шалке 04 са против среща между играчите и Путин

Привържениците на Шалке 04 написаха открито писмо до наблюдателния съвет на клуба, с молба да бъде предотвратена срещата на футболистите с президента на Русия Владимир Путин. По-рано председателят на наблюдателния съвет на Шалке 04 Клеменс Теннис заяви, че руският ръководител в близко време ще се срещне с играчите от тима от Гилзенкирхен. Феновете на "миньорите" се обявиха против тази инициатива заради напрегнатите отношения между Русия и Украйна.

"Молим ви да не предоставяте възможност на Путин да се срещне с отбора и искаме да се убедим, че Шалке 04 публично се дистанцира от Владимир Путин. Шалке 04 се основава на демократични възгледи и свободата на словото са много ценни за нас. Не трябва да се държим като болонка на деспота, опитвайки се да облагородим неговата визита. Владимир Путин грубо наруши суверенитета на Украйна", се казва в писмото на феновете , което бе публикувано в Schalker Markt.

Теннис от своя страна бе принуден да коментира въпросното писмо в интервюто си за Ruhr Nachrichten, отбелязвайки, че политиката и икономическите отношения трябва да се разделят, както винаги е било в отношенията между немските и руските компании.

Както е известно, концернът "Газпром" е спонсор на Шалке 04 от 2007 година. Всяко година немският клуб получава по 15 милиона евро от руската компания.

 

  Сподели
80