Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота и неделя


Н. Гавазов

Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота и неделя

Херта - Фрайбург
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 28.02.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Петер Зипел

Херта посреща Фрайбург, срещу който столичани ще се опитат да запишат първа домакинска победа през втората част на сезона. "Старата дама" изглежда много интересно през тази календарна година. Берлинчани загубиха трите си мача у дома, но пък спечелиха двете си гостувания, последното бе миналия уикенд срещу Щутгарт. След 22 мача в Бундеслигата Херта се намира на седмо място, на точка от шестия Борусия М'гладбах.

Фрайбург започна много силно втората част на сезона, побеждавайки с 3:2 кандидатът за топ 4 Байер Леверкузен. След това обаче "соколите" проведоха четири слаби мача, от които успяха да вземат само една точка - при домакинството си на Хонфенхайм. Лошото представяне на Фрайбург намери своя апогей през миналия уикенд, когато феновете на тима станаха свидетели на поражението с 4:2 от Аугсбург. Тези лоши резултати оставиха "соколите" на предпоследното място в класирането, на точка от спасителния бряг.

Интересен мач от гледна точка на това, че по необясними причини Херта играе колебливо у дома си. Иначе, "Старата дама" разполага с по-боеспособен състав и оставяйки настрана статистиката, домакините би трябвало да победят.

Прогноза за: Херта - Фрайбург 2:0

 


Борусия Дортмунд - Нюрнберг
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 01.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Борусия Дортмунд претърпя истинско фиаско край бреговете на река Везер през уикенда, претърпявайки поражение не от кой да е, а от абсолютният аутсайдер Хамбургер. По-късно Марко Ройс призна, че отборът му е съсредоточил всичките си усилия върху мача със Зенит от Шампионска лига, а ние няма как да не се съгласим с немския национал, тъй като вицешампионите буквално пометоха руския си съперник на собствения му стадион и направиха важна крачка към следващата фаза на турнира.

Нюрнберг пристига в добра форма в Дортмунд, спечелвайки четири мача от общо пет през втората част от сезона и допускайки загуба само от Байерн Мюнхен. През уикенда баварците показаха характер срещу Брауншвайг, срещу когото играха с човек по-малко, но успяха да направят обрат в мача, побеждавайки съперника си с 2:1. Тези добри резултати доведоха до това, че Нюрнберг не само напусна опасната зона, но вече се намира на 12-то място, на 4 точки от зоната на плейофите, което означава, че нюрнбергчани няма как да бъдат спокойни.

На книга Борусия е фаворит, но вицешампионите се представят много странно в Бундеслигата през този сезон. Трябва ли да припомняме пораженията от Волфсбург, Байер Леверкузен (домакинска загуба), Херта (отново у дома)? В същото време Нюрнберг са известни специалисти по равенствата и по това, че отборът умее да убива играта. Разбира се, трудно ще се намери някой, който да не заложи на домакините, но нека все пак да бъдем много внимателни по отношение на този мач и да не забравяме за тежкото пътуване на Борусия до Русия в средата на седмицата.

Прогноза за: Борусия - Нюрнберг 1:0

 

Байер Леверкузен - Майнц 05
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 01.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк


Байер Леверкузен ще се опита да прекъсне лошата си серия срещу Майнц 05. След победата си в Мьонхенгладбах в началото на този месец, "аспирините" претърпяха четири загуби във всички турнири, при това последните две - срещу ПСЖ в Шампионска лига и през уикенда против Волфсбург от Бндеслигата - бяха много унизителни. Лошото е, че в тези срещи лъснаха проблемите на Байер по отношение на играта в защита, а тук ще добавим и липсата на добро взаимодействие между средната и атакуващата линия на тима. Все пак Байер остава втори в класирането на Бундеслигата, но само на две точки от четвъртия Шалке 04 и на четири пункта от петия Волфсбург.

Майнц 05 преживява истински ренесанс от началото на втората част на сезона. Това може да се види не само от резултатите на тима (3 победи, равенство в Гилзенкирхен и загуба като гост на Волфбсург), но и от добрата игра на тима, включително и в защита, което бе алихесовата пета на Майнц 05 през първата част на сезона. Преди този кръг хората на Тухел се намират само на точка от зоната на евротурнирите.

Двубоят е много важен за двата отбора. Байер ще се опита да прекрати лошата си серия, а гостите, ако избегнат загубата, ще заздравят позициите си в горната половина на таблицата за класиране и евентуално да атакуват топ 6. Очертава се равностоен мач, в който по-вероятно е домакините да победят, но това едва ли ще стане лесно.

Прогноза за: Байер Леверузен - Майнц 05 2:1

 

Вердер Бремен - Хамбургер
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 01.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Ето един мач, който трябва да даде отговор на въпроса, колко дълбока е кризата в двата отбора. Вердер има три равенства и две загуби в петте си мача през втората част на сезона, като единствените положителни тенденции в представянето на "музикантите" са последните две равенства - у дома срещу кандидатът за топ 4 Борусия М,гладбах и при гостуването на Франкфурт. Преди този кръг Вердер се намира на 14-то място, на три точки от опасната зона.

Хамбургер претърпя четири поредни загуби от началото на календарната година, при това "динозаврите" успяха да вкарат само два гола, а получиха 13. Заради тези резултати бе уволнен Берт ван Марвайк и сега Мирко Сломка ще има тежката задача да запази елитния статут на северняците. Изненадващо, новият наставник започна с победа и то не срещу кого да е, а против действащият вицешампион Борусия Дортмунд. Още по-изненадващ е фактът, че Хамбургер постигна класически успех, което измъкна тима от предпоследното място и го изпрати в зоната на плейофите.

Интересен мач с оглед на това, че ще ни даде представа дали Хамбургер се е измъкнал от кризата с новия треньор или успехът над Борусия е бил плод на случайността и на това, че вицешампионите гледаха с едното си око към двубоя с Борусия Дортмунд.

Прогноза за: Вердер - Хамбургер 1:1

 

Аугсбург - Хановер 96
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 01.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Какво ли ще донесе срещата между един от най-добре представящите се домакини и отборът, който не разчита на гостуванията си за попълване на точковия си баланс? Обикновено по това време на година Аугсбург се намира в долната част на таблицата за класиране, баварците обаче провеждат впечатляващ сезон и след 22 изиграни мача заемат осма позиция, на точка от зоната от евротурнирите.

Хановер 96 след уволнението на Мирко Сломка успя да се стабилизира и записа две поредни победи, едната при гостуването на кандидата за топ 4 Волфсбург, но в последните си три мача саксонците претърпяха три поражения, при това те не успяха да отбележат нито едно попадение. В момента Хановер 96 заема 11-то място в класирането, на 10 точки от утрешния си съперник.

Няма никакви съмнения, че Аугсбург е фаворит в мача. Статистиката показва, че баварците нямат победа срещу Хановер, но сега времената са други.

Прогноза за: Аугсбург - Хановер 96 2:1

 


Брауншвайг - Борусия М'гладбах
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 01.03.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Кой е предполагал, че на този етап от сезона мачът Брауншваг - М,гладбах ще се окаже най-интригуващият от кръга? Саксонците с право са смятани за един от най-слабите отбори в Бундеслигата и повечето специалисти изобщо не ги слагат в сметките за следващия сезон и с основание - Айнтрахт допусна най-много загуби от всички отбори в Бундеслигата (15), освен това тимът вкара най-малко голове (16), а последното място в класирането е още едно доказателство за класата на тима.

Борусия от своя страна проведе феноменална първа част от сезона, но от началото на календарната година "кончетата" не играят добре, загуби три мача, а в два завършиха наравно, включително не успяха да победят у дома си Хофенхайм. Цяло чудо е, че отборът се задържа в топ 6, но също така трябва да отбележим, че Борусия е само на точка пред деветия Майнц 05. Т.е. след този кръг "кончетата" могат да се окажат извън топ 8!

Може спокойно да кажем, че това е един от последните влакове за домакините. Евентуален успех едва ли ще ги оттласне от последното място, но със сигурност ще ги приближи до спасителния бряг, а и ще даде надежда на феновете на тима. Това може и да се случи срещу намиращия се в криза отбор на Борусия, за когото мачът също е много удобен да бъде сложена точка на свободното падане. Разумът сочи, че гостите би трябвало да победят. В същото време не може да обвиним авантюристите, ако заложат на Брауншвайг или на равенство - коефициентът е прекрасен и изкушава.

Прогноза за: Брауншвайг - Борусия М'гладбаг 1:2

 


Байерн Мюнхен - Шалке 04
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 01.03.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Йохен Дреес

Байерн Мюнхен спечели 14 поредни мача и утре ще има възможност да повтори рекорда си от 2005 година. Интересното е, че от началото на годината баварците изиграха осем официални мача, в които допуснаха само един гол. Ако хората на Гуардиола продължат с това темпо, те ще станат шампиони още през март. Любопитен факт е, че през 2001 година Байерн стана шампион с 63 точки. Сега баварците имат 62.

Общото между утрешните съперници е това, че това са отборите с най-дълга серия без загуба (кога за последно Байерн загуби?). Шалке 04 бе победен на 7 декември от Борусия Мьонхенгладбах и оттогава спечели пет мача, а в два завърши наравно. Това върна тима в топ 4 и сега "миньорите" са на две точки от втория Байер.

Интересното в този мач е, че сили ще премерят двамата най-добри вратари в Лигата през втората част на сезона. Фрийман отрази 91% от ударите към себе си, а Нойер 100! Иначе, очакванията са за интересен двубой, в който домакините ще се опитат да решат всичко още преди почивката или поне да вкарат гол, с който да успокоят играта. Едва ли има някой, който да се съмнява в успеха на Байерн.

Прогноза за: Байерн - Шалке 04 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164