Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Шалке 04 - Майнц 05
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 21.02.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Петер Гагелман

Шалке 04 посреща Майнц 05 в двубой от 22-я кръг на Бундеслигата - пет дни преди гостуването на Реал Мадрид на "Фелтинс Арена". От началото на втората част на сезона "миньорите" се представят много силно и постигнаха четири победи в четирите си досегашни мача, като най-важната бе тази в Леверкузен, която увеличи шансовете на Шалке 04 не само за място в топ 4, но и даде възможност на гилзенкирхенци да се намесят в борбата за второто място в класирането.

Майнц 05 е един от най-добре представящите се отбори напоследък. "Петиците" имат само една загуба в последните си седем мача и постигнаха четири победи в последните си пет двубоя. Една от причината за добрата серия на Майнц 05 е класата на съперниците в тези срещи, но не бива да отричаме и добрата форма на тима, което позволи на колектива на Томас Тухел да се доближи на 3 точки от петото място и да се включи в борбата за евротурнирите.

Отсъстващи: Хьогер, Аого, Клеменс, Кирхоф и Учида; Баумгартлингер, Шахин и Парк.

Домакините са фаворити в този мач, но нека не пренебрегваме факта, че част от мислите на "миньорите" ще бъдат заети от предстоящият мач с Реал Мадрид следващата седмица. Поради тази причина не бива да се приема като изненада едно евентуално равенство в петък вечер.

Прогноза за: Шалке 04 - Майнц 05 2:1

 


Борусия М'гладбах - Хофенхайм
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 22.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Ето един интересен мач, в който изявилият претенциите си за топ 4 Борусия М'гладбах ще търси своята първа победа от шест мача насам. "Кончетата" влошиха формата си, а от началото на втората част на сезона записаха и три загуби в четири двубоя, което изпрати тима на шесто място в класирането.

Хофенхайм от своя страна се намира в добра форма. След поражението с 0:4 в първата среща от втората част на сезона "селяните" спечелиха два мача и един завършиха наравно, а това подобри положението на тима в таблицата за класиране, където сега Хофенхайм се намира на 10-та позиция, на 7 точки от опасната зона.

Отсъстващи: Вендт; Браафрайд, Полански, Вукчевич.

Борусия М'гладбах разполага с по-добър състав от този на своя противник. "Кончетата" ще имат и подкрепата на трибуните, така че всичко показва, че домакините би трябвало да спечелят двубоя и така да сложат точка на лошата си серия.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Хофенхайм 2:0

 


Щутгарт - Херта
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 22.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Намиращият се в дълбока криза Щутгарт посреща Херта и ще се опита да повтори резултата от есента, когато голът на Гентнер се оказа единствен в мача. Впрочем, това ще е много трудна задача, защото "швабите" се намират в серия от шест загуби, което ги изпрати в дъното на таблицата за класиране, на три точки от предпоследното място.

Херта не се представя добре от началото на втората част на сезона. "Старата дама" загуби три от четирите си срещи, включително и домакинството си на Нюрнберг. Единствената победа за берлинчани в този период е срещу бедстващия Хамбургер. Тези лоши резултати отдалечиха Херта от топ 4 и сега отборът се намира на осмо място, на три точки от зоната на евротурнирите.

Отсъстващи: Дидави, Функ, Гентнер, Лайтнер, Рохас, Ибишевич; Франц, Баумйохан, Клуге, Бергер.

Повечето специалисти отдават предпочитанията си на домакините, но трябва да отчетем факта, че те ще бъдат без някои основни футболисти, освен това по всичко изглежда, че Шнайдер е изпуснал юздите на отбора. Много е вероятно да станем свидетели на бойко равенство, но още по-вероятно е Херта да си върне за загубата през есента.

Прогноза за: Щутгарт - Херта 0:1

 

 

Нюрнберг - Брауншвайг
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 22.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт

Нюрнберг посреща аутсайдера Брауншвайг и ще се опита да запише четвърта победа от началото на втората част на сезона. Тук ще напомним на нашите читатели, че "Клубът" завърши първия полусезон без нито един успех, с което влезе в историята на Бундеслигата. Сега обаче колективът на Вербеек се намира в добра форма и единствената загуба през новата календарна година е от Байерн Мюнхен.

Относно Брауншвайг, саксонците показват признаци на съживяване, включително и при загубата си от Борусия Дортмунд, но тимът на Лиеберкнехт трябва да свърши още много работа, ако иска да оцелее в елита. Победата над Хамбургер в миналия кръг даде надежди, но така или иначе Айнтрахт е последен в класирането на три точки от зоната на плейофите - нещата все още не са загубени!

Отсъстващи: Чандлър, Антонио, Хасебе, Гинчек; Давари, Бел Араби, Ервиг-Дрюпел, Корте, Оехрлейн.

Нюрнберг изпитва огромни трудности срещу отбори, които дълбоко се защитават. Именно такъв е Брауншвайг. Фаворит в мача е тимът на домакините, но нещата така могат да се развият в тази среща, че да станем свидетели на нещо изненадващо - като например победа на гостите.

Прогноза за: Нюрнберг - Брауншвайг 2:1

 

Фрайбург - Аугсбург
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 22.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Фрайбург отново изпадна в дупка - отборът е само с една точка в последните си три мача, но внимание: в първата среща от втората част от сезона „соколите" победиха Байер Леверкузен с 3:2. В момента колективът на Стринг се намира на 16-то място, на две точки от опасната зона.

Колкото и невероятно да изглежда, но Аугсбург се намира на девета позиция и има реални шансове да се пребори за евротурнирите, защото разликата от топ 6 е само три пункта. През миналата седмица обаче баварците претърпяха поражение при домакинството си на Нюрнберг.

Отсъстващи: Хеденщад, Цук, Дембеле, Фрайс, Терацино; Хитц, Холцхаузер, Екин, Мьлдерс.

Мачът се очертава да бъде много равностоен. Гостите пристигат в ролята на фаворити и няма как да бъде иначе, след като „соколите" имат само две победи у дома си, а и формата на баварците е по-добра от тази на домакините. Впрочем, ако Аугсбург победи, това ще е първи успех за отбора тук.

Прогноза за: Фрайбург - Аугсбург 1:1

 


Хамбургер - Борусия Дортмунд
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 22.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Хамбургер уволни Берт ван Марвайк и на негово място назначи Мирко Сломка, който по-рано през сезона бе освободен от Хановер 96. Това всъщност е третият треньор на „динозаврите" от началото на сезона, а до последната промяна се стигна след като Хамбургер допусна седем загуби в последните си седем мача и се смъкна на предпоследното място, на две точки от зоната на плейофите.

Борусия сякаш започна да си връща формата след като завърши годината с домакинска загуба и започна новата с домакинско равенство срещу Аугсбург. Последните добри резултати на „жълточерните" (11-2 голова разлика в последните три мача) ги доближиха само на една точка от втория в класирането Байер Леверкузен, но Клоп и хората му трябва да са нащрек, защото четвъртият Шалке 04 е само на два пункта.

Отсъстващи: Нойхаус, Щрицл, Бадел, Демирбай, Щайнман, Теше, Ван дер Ваарт, Байстер; Суотич, Блашчиковски, Гюндоган.

Много често треньорската смяна е оказвала благоприятно въздействие върху представянето на даден отбор и в този смисъл наистина бихме очаквали нещо интересно от страна на домакините срещу вицешампиона. Но дали наистина Хамбургер има сили да постигне положителен резултат? Единственото, което говори в полза на „динозаврите" е това, че последните шест треньора на отбора никога не са губели дебютният си мач.

Прогноза за: Хамбургер - Борусия Дортмунд 0:2

 


Волфсбург - Байер Леверкузен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 22.02.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Ето още един мач, който се очертава да бъде много равностоен, а освен това ще трябва да даде отговор на няколко въпроса, касаещи двата съперника. Първият е, дали Волфсбург наистина има амбицията и възможностите да се пребори за място в топ 4. Вторият е, има ли криза в Байер и в какви размери е тя. Иначе Волфсбург влиза в мача след две поредни победи - над Майнц 05 и Херта, което доближи „вълците" на 4 точки от четвъртия Шалке 04.

Байер от своя страна е с три поредни загуби, като и трите са у дома. В началото на месеца „аспирините" отпаднаха от Кайзерслаутерн в Купата, през миналия уикенд претърпяха поражение от Шалке 04, а в средата на тази седмица бяха унизени от ПСЖ.

Отсъстващи: Шпренгер, Виериня, Шайдхаузер; Палоп, Джан, Дердийок, Круз.

Волфсбург е лек фаворит в мача - „вълците" са отпочинали, играят пред собствена публика и се намират в добро настроение за разлика от своя противник. Двубоят обаче е добра възможност за колектива на Хюпия да докаже, че последните неуспехи не са плод на трайна криза. Предполага се, че финландският специалист ще успее да мотивира своите футболисти и може да очакваме здрав мач, с неясен резултат.

Прогноза за: Волфсбург - Байер Леверкузен 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154