Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Аугсбург - Нюрнберг
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 16.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих


Аугсбург посреща Нюрнберг и ще има възможността да поправи антирекорда си - за последно баварците победиха Нюрнберг през далечната 1974 година. Иначе в утрешния мач Аугсбург влиза в невероятната серия от осем срещи без загуба и съответно девето място в класирането. Обикновено по това време на годината сме свикнали да виждаме колектива на Маркус Вайнциерл как се бори за оцеляването си и мнозина специалисти предричаха, че Аугсбург ще влоши формата си през втората част на сезона, но това не се случи, напротив - баварците завършиха 2:2 на терена на Борусия Дортмунд, а след това спечелиха следващите си два мача, вкарвайки седем гола и получавайки два.

Нюрнберг постави уникален антирекорд, приключвайки първата част от сезона без нито една победа. 11-те равенства по никакъв начин не бяха от полза за тима в борбата за оцеляването му в елита, защото отборът посрещна новата година предпоследен в класирането. Очевидно това разбраха и играчите на Вербеек, които започнаха втората част на сезона с две победи, едната от тях много изненадваща - на терена на Херта. Това помогна на баварците да започнат своето изкачване в таблицата за класиране и сега те са в зоната на плейофите, но само на точка от спасителния бряг и на три пункта от намиращия се в криза 13-ти в класирането Вередер.

Отсъстващи: Хитц, Холцхаузер; Балитч, Хасебе, Гинчек, Чандлър.

В последните пет мача между Аугсбург и Нюрнберг бяха вкарани общо пет гола. Не се знае дали сега няма да станем свидетели на повече попадения, но със сигурност ни очаква много равностоен мач, в който домакините ще трябва да хвърлят много усилия, за да превземат вратата на своя противник. Не е изключено двата тима да не успеят да се победят.

Прогноза за: Аугсбург - Нюрнберг 1:0

 

 

Херта - Волфсбург
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 16.02.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Марко Фритц

Това е един от централните мачове на кръга. В случай на победа Херта ще изпревари своя съперник в борбата за място в зоната на Шампионска лига. Формата на домакините обаче буди безпокойство. "Старата дама" завърши календарната година с чудесна победа в Дортмунд, но започна втората част от сезона с поражение във Франкфурт, което намери продължение у дома срещу един от аутсайдерите в Лигата - Нюрнберг. През миналата седмица берлинчани постигнаха класически успех в Хамбург, но този резултат не бива да ни служи за отправна точка за каквито и да е изводи, защото в момента "динозаврите" преживяват най-ужасяващата си криза през последните години.

Безпокойството сред феновете на Волфсбург е по-голямо от тези на Херта. "Вълците" завършиха декември със серия от девет мача без загуба, а играта, която демонстрираха даде основание на някои специалисти гръмко да заявят, че Волфсбург е фаворит за четвъртото място. Тези, които вярваха във "вълците" обаче силно намаляха, защото колективът на Дитер Хекинг започна втората част от сезона с домакинска загуба срещу най-слабият гост в Лигата - Хановер 96, а след това претърпя поражение и на терена на Шалке 04. Успехът срещу Майнц 05 през миналата седмица върна надеждите на почитателите на "зелените", сега остава да видим, дали добрата игра срещу "петиците" ще намери своето продължение.

Отсъстващи: Баумйохан; Налдо, Полак, Виейриня.

Излишно е да казваме, че трябва да се очаква равностоен двубой, в който може да се получи всякакъв резултат. Лек бонус за домакините е това, че от 1997 година насам берлинчани нямат толкова много победи срещу друг отбор, колкото срещу Влфбсург.

Прогноза за: Херта - Волфсбург 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
74