Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Щутгарт - Аугсбург
Стадион: "Мерцедес Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 09.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Щутгарт се носи към дъното със свръхзвукова скорост - "швабите" загубиха шест от последните си седем мача, включително и последните си четири срещи. Така отборът се озова само на три точки от предпоследното място и на два пункта от зоната на плейофите.

Аугсбург се намира в най-добрата си фаза в Бундеслигата. Колективът на Маркус Вайнцрл няма загуба в седем мача, в които постигна четири победи, а това изпрати баварците в средата на таблица за класиране на две точки от зоната на евротурнирите - кой можеше да си представи подобно нещо преди началото на сезона!?

Отсъстващи: Дидави, Гентнер, Ройас; Хитц, Холцхаузер, Екин.

Последните два мача тук завършиха с трудни победи на Щутгарт, но тогава Аугсбург се намираше в много лоша форма, борейки се за оцеляването си. Нещата сега са съвсем различни - по всичко изглежда, че гостите превъзхождат своя противник, който на всичкото отгоре е с нисък морал, а това няма как да не се отрази на играта му. Цяло чудо ще бъде, ако "швабите" победят съперника си, по-вероятно е мачът да завърши наравно, а успех на гостите няма да е изненадващ. И един любопитен факт - в третия кръг Аугсбург победи Щутгарт, което доведе до уволнението на Бруно Лабадия и назначаването на Шнайдер. Остава само да гадаем, дали отново няма да има треньорски рокади.

Прогноза за: Щутгарт - Аугсбург 1:1

 

 

Шалке 04 - Хановер 96
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 09.02.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Фаворитът за топ 4 срещу най-слабият гост в Бундеслигата. Това обаче беше преди да бъде уволнен Мирко Сломка и Хановер 96 да бъде поет от Тайфун Коркут. От началото на втората част на сезона пет отбора имат по две победи и в това число са утрешните съперници. "Миньорите" за първи път от началото на кампанията успяха да влязат в топ 4, саксонци пък за първи път от септември са се разположили на толкова високо място в таблицата за класиране.

Отсъстващи: Аого, Фукс, Кирххоф, Клеменс Дракслер, Хьогер; Черандуло, Фелипе, Пандер, Собих и Конан.

Интересното е, че Хановер 96 постигна последните си две победи срещу други кандидати (макар и не фаворити) за топ 4. Трудно е обаче да си представим, че саксонците ще постигнат положителен резултат в Гилзенкирхен, просто класата на "миньорите" е по-добра, а и те са домакини. Един любопитен факт - нито един от 50-те двубоя между двата тима не е завършвал при нулево равенство.

Прогноза за: Шалке 04 - Хановер 96 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
79