Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия М'гладбах - Байер Леверкузен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 07.02.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Флориан Майер

Програмата на 20-я кръг на Бундеслигата ще бъде открита с двубой между два съперника, които в последно време влошиха резултатите си. Борусия М'гладбах е без победа вече в четири поредни мача, в които успя да вземе само две точки. Няма и помен от добрата игра на "кончетата" в този период, а това доведе до там, че Борусия отстъпи мястото си в зоната на Шампионска лига на Шалке 04.

Представянето на Байер Леверкузен е идентично, с тази разлика, че "аспирините" победиха миналата седмица Щутгарт, но 2:1 срещу аутсайдер и то с победен гол в самия край на мача, не е добър атестат за отбор, поставил си високи цели. Преди срещата с "швабите" Байер претърпя три поредни поражения - при домакинството си на Айнтрахт и при гостуванията си на Вердер и Фрайбург. Леверкузенци остават на второ място в класирането, на 4 точки пред третия Борусия Дортмунд.

Отсъстващи: Корб, Броуерс; Крузе, Рейнартц

Според специалистите, това ще е много равностоен мач, а ние може да добавим, че ще бъде и непредсказуем. Понякога кризата в даден отбор завършва със силен мач срещу класен съперник и в този смисъл не е изключено домакините да постигнат положителен резултат срещу Байер. От друга страна, успехът срещу Щутгарт миналата седмица може би е дал допълнителен импулс и увереност на хората на Сами Хюпия и те да продължат победния си ход. При всички положения срещата на "БОРУСИЯ _ ПАРК" е истинско предизвикателство за любителите на силните усещания.

Прогноза за: Борусия Мьонхенгладбах - Байер Левекузен 1:1

 

Волфсбург - Майнц 05
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 08.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Волфсбург - Майнц 05 е мач между два съседа в таблицата за класиране. Единият - "вълците" - заяви, че има амбицията да попадне в Шампионска лига след края на сезона, но в последните си три мача не успява да ни убеди в своите намерения. Ако равенството в М'гладбах и загубата в Гилзенкирхен (с човек по-малко) може да приемем за закономерни, то какво да кажем за домакинското поражение от Хановер 96 - най-слабият гост в Бундеслигата!

Майнц 05 не е изявявал никакви претенции, но отборът се намира в добра форма и няма загуба в последните си пет мача. В последните три от тях "петиците" пък записаха победи, а това позволи на тима да се изравни по точки със своя съботен съперник.

Отсъстващи: Полак, Виерина, Медожевиц, Калиджури; Баумгартлингер, Шахин, Фатхи, Новески, Мюлер.

По-класният Волфсбург, но намиращ се в лоша форма, срещу по-скромният, но намиращ се в подем Майнц 05. Кой ще победи? Ето един мач, в който "зелените" могат да потвърдят своите намерения за атака на топ 4. Логиката сочи, че трябва да им се доверим.

Прогноза за: Волфсбург - Майнц 05 2:0

 


Вердер Бремен - Борусия Дортмунд
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 08.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


Двубоят между Вердер и Борусия Дортмунд е среща между два отбора, които са повече от упорити в непостоянството си. Бременци, които побеждават на всеки 4-5 мача (отборът постигна 5 успеха от началото на сезона) имат "славата" на тим с една от най-слабите защити и недобро нападение. Миналата седмица "музикантите" загубиха гостуването си в Аугсбург, а преди това не успяха да победят у дома си най-слабият отбор в Бундеслигата Айнтрахт Брауншвайг. След 19 изиграни мача Вердер е 12-ти с 20 точки в своя актив.

Борусия най-после постигна успех - колкото и да е странно, това вече е сензация в Бундеслигата и няма как да е иначе, след като преди това вицешампионите допуснаха две загуби и две равенства. Успехът с 2:1 в Брауншвайг обаче не дойде лесно и стана факт благодарение на дубъла на Обамеянг, а трите точки позволиха на дортмундчани еднолично да се установят на третото място, на четири пункта от втория Байер.

Отсъстващи: Фритц, Екици, Гарсия; Гюндоган, Хумелс, Блашчиковски, Суботич, Дурм.

И двата тима са в лоша форма. При домакините тя е перманентна и се дължи на редица фактори, един от които е по-скромният състав на Вердер. При Борусия причините за кризата са в защитата, от която липсват ключови футболисти, освен това трансферът на Левандовски в Байерн вероятно също оказва влияние върху сегашните му съотборници. През миналата година вицешампионите пометоха съперника си тук с 5:0, така че имаме пълно основание да предположим, че гостите са по-близо до победата, отколкото своя съперник. Не бива да се изключва и вариант с евентуално равенство, но логиката сочи, че би трябвало да се доверим на колектива на Юрген Клоп.

Прогноза за: Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 1:2

 

 

Нюрнберг - Байерн Мюнхен
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 08.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Нюрнберг, който има 11 равенства от 19 досегашни мача в Бундеслигата, ще посрещне шампионите с добро настроение. "Клубът", влязъл в историята на Бундеслигата с това, че завърши първата част на сезона без победа, започна годината сензационно - победи Хофенхайм у дома си и след това записа успех на терена на Херта. Това помогна на Нюрнберг да напусне опасната зона и да се установи на 15-то място. Впрочем, разликата от предпоследното място е само една точка.

Относно Байерн, шампионите се намират в серия от 11 поредни победи и единствената интрига в мачовете им е с каква разлика ще бъде победен съперникът. Последната жертва на баварците се казва Айнтрахт Франкфурт, който миналата седмица отстъпи с 5;0 на "Алианц Арена". Байерн е лидер в класирането, изпреварвайки Байер Леверкузен с 13 точки.

Отсъстващи: Антонио, Щарк, Балич, Хасебе и Погатец; Бадщубер, Швайнщайгер.

Няма никакви съмнения, че фаворит в мача е Байерн Мюнхен. Единственият шанс на домакините е да разчитат на по-икономична игра от страна на своя противник.

Прогноза за: Нюрнберг - Байерн Мюнхен 0:2


Фрайбург - Хофенхайм
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 08.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

Фрайбург започна година със забележителна победа, която изненада и най-големите оптимисти - „соколите" победиха с 3:2 Байер Леверкузен, при това хората на Щрайх успяха да направят пълен обрат в мача, демонстрирайки воля и желание за успех. През миналата седмица обаче в Майнц Фрайбург изглеждаше съвсем различно и закономерно отборът загуби с 2:0, което оставя „соколите" на точка от опасната зона.

Началото на годината не бе добро за Хофенхайм, който катастрофира с 0:4 при гостуването си на Нюрнберг. Седмица след това обаче тимът от Зинсхайм зарадва почитателите си с класическа победа срещу Хамбургер, впрочем, този успех не бива да ни заблуждава, защото е срещу намиращия се в ужасна криза отбор на Берт ван Марвайк и освен това „селяните" не показаха футбол с който да впечатлят. Важното е, че феновете на тима си отдъхнаха, тъй като Хофи е 11-ти в класирането, на 5 точки от опасната зона.

Отсъстващи: Фрейс, Терацино, Хеденщаад; Вукчевич, Тешер.

Любопитен мач, в който гостите са сочени за фаворити от повечето специалисти, но няма да е справедливо, ако не кажем, че домакините също имат своите шансове - през този сезон единствено в двубоите на Байерн може да бъдем сигурни за резултата. Напълно е възможно да станем свидетели на равенство, а защо не и на победа за Фрайбург?

Прогноза за: Фрайбург - Хофенхайм 2:2

 


Айнтрахт - Брауншвайг
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 08.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Загубата с 0:5 от Байерн Мюнхен миналата седмица стана най-голямото поражение за Айнтрахт Франкфурт по време на ерата на Армин Фее. Този неуспех сложи точка на серията на „орлите" от три мача без загуба и същевременно остави тима на 14-то място в класирането, на два пункта от опасната зона.

Брауншвайгци се биха като лъвове срещу Борусия Дортмунд в миналия кръг, като саксонците навъртяха 124 километра в мача, но в крайна сметка претърпяха поражение с 1:2 - 13-ти през този сезон. След 19 изиграни мача Брауншвайг е последен в класирането, на 5 точки от спасителния бряг.

Отсъстващи: Челоци, Кител, Щендер; Пертел, Калиджури, Ервиг-Дрюпел, Корте, Крупке и Ерл.

През есента „орлите" победиха своите съименници с 2:0 на собствения му стадион. Логиката сочи, че франкфуртци би трябвало да повторят успеха си, още повече, че в състава на гостите има повече кадрови проблеми, отколкото при този на домакините.

Прогноза за: Айнтрахт Франкфурт - Айнтрахт Брауншвайг 2:0

 


Хамбургер - Херта
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 08.02.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Хамбургер се намира в бедствено положение - динозаврите загубиха последните си пет мача, включително домакинството си на Аугсбург и колективът на Ван Марвайк закономерно се свлече на предпоследното място. Надеждите не са загубени, тъй като разликата от спасителния бряг е само точка, остава само да видим, дали тя ще бъде преодоляна.

Херта загуби последните си два мача, при това столичани допуснаха пораженията от отбори, които са замесени в битката за оцеляване. Така берлинчани с лека ръка сложиха кръст на блестящото си представяне през декември, когато спечелиха всичките си мачове, включително и гостуването си в Дортмунд. В момента „Старата дама" се намира на осмо място с 28 точки и има всички шансове да се пребори за участие в евротурнирите, ако разбира се, отборът покаже положителни резултати.

Отсъстващи: Джуру, Мансиен, Демирбай, Байстер; Ярщейн, Баумйохан.

Единственият лъч надежда за феновете на Хамбургер е това, че отборът им няма загуба от Херта в последните десет мача между двата отбора. Всичко друго, включително и това, че отбраната на домакините е най-слабата в Бундеслигата, показва, че Хамбургер е на прага да допусне шесто поредно поражение, което вероятно ще доведе и до уволнението на Берт ван Марвайк.

Прогноза за: Хамбургер - Херта 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
133