Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Брауншвайг - Борусия Дортмунд
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 31.01.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Марко Фритц

Брауншвайг и Борусия Дортмунд ще открият програмата на 19-я кръг на Бунделслигата и едва ли някой щеше да повярва в началото на сезона, че този мач може да се превърне в централен за кръга или най-малко се очертава да бъде изключително оспорван. Това е така заради формата на двата тима и заради кадровите проблеми в състава на гостите.

Брауншвайг е вече два мача без загуба в Бундеслигата (това се случва за първи път през този сезон), след като саксонци победиха Хофенхайм у дома си и удържаха равенството в Бремен. Спечелените точки остават Айнтрахт на последното място в класирането, но надеждите на феновете, че отборът им ще оцелее се повишиха, овен това саксонците се доближиха на 4 точки от спасителния бряг.

На противоположния полюс се намира Борусия, който не познава радостта от победата вече четири мача! В този период вицешампионите допуснаха две домакински загуби от Байер и Херта и не успяха да победят Хофенхайм в Зинсхайм и Аугсбург у дома си. Какво се случва с колектива на Клоп? Отговор на този въпрос може да даде само треньорът, чийто отбор в момента се намира на трето място, с еднакъв брой точи с Борусия М'гладбах и на четири пункта от втория Байер.

Отсъстващи: Вранчин, Калиджури, Корте, Оерл, Крупке, Джонас и Пертхел за домакините. Гостите са без Гюндоган, Блашчиковски, Суботич и Хумелс.

Брауншвайг подобри представянето си и особено играта си в защита, но новакът трудно би ни убедил, че може да победи Борусия. От друга страна, в момента никой не може да каже какво се случва с дортмундчани - срина ли се отборът или става дума за лошо стечение на обстоятелствата, а може би за мимолетна криза. Както казахме в началото, поглеждайки към формата на двата отбора, очакванията са да станем свидетели на оспорван мач. Това обаче ще се случи само при положение, че Борусия не вземе нещата под свой контрол от самото начало и не реализира положенията. Трудно е да повярваме, че вицешампионите ще загубят точки срещу най-слабият отбор в Бундеслигата. Колкото и да е оспорвана срещата, логиката сочи, че трябва да се доверим на Борусия.

Прогноза за: Брауншвайг - Борусия 0:2

 


Шалке 04 - Волфсбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 01.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Ето още един двубой, който може да определим като централен за кръга. Шалке 04 още преди старта на сезона бе сочен за основен претендент за топ 3, но след 18 изиграни мача "миньорите" са пети, впрочем, разликата с третия Борусия Дортмунд е само две точки, така, че гилзенкирхенци могат след този кръг и при благоприятно развитие на останалите резултати, да се озоват и на третото място.

Никой не слагаше Волфсбург в сметките, особено след като "вълците" записаха пет загуби в първите си осем мача. От края на октомври обаче "зелените" набраха ход, постигнаха шест победи в девет мача (включително срещу Борусия Дортмунд), не допуснаха поражение и завършиха годината на пето в класирането. В първата си среща от новата година обаче "вълците" претърпяха сензационно домакинско поражение от Хановер 96 и така допуснаха да бъдат изпреварени с точка от съперника си в събота следобед.

Отсъстващи: Аого, Кирхоф, Учида, Клеменс, Дракслер, Хьогер, Джоунс и Клингенбург от домакините. За Волфсбург няма да играят Спренгер, Тоелке, Медоевич Полак, Вияриня и Шнайдхауер.

Шалке 04 за разлика от Волфсбург показа добър футбол при гостуването си на Хамбургер, а това намери отражение в класическата победа, която постигнаха "миньорите". Вероятно гилзенкирхенци ще се опитат да продължат с доброто си представяне, а те имат сили да го направят, техният състав е по-качествен от този на Волфсбург и всичко подсказва, че трябва да очакваме успех за домакините.

Прогноза за: Шалке 04 - Волфсбург 2:0

 

Майнц 05 - Фрайбург
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 01.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Майнц 05 се намира в много добра форма и не познава загуба в четири поредни мача, като спечели последните си два двубоя. Любопитното е, че „петиците" постигнаха успехите си навън - срещу Хамбургер и Щутгарт - а добрите резултати изстреляха Майнц 05 нагоре в таблицата за класиране и сега колективът предвождан от Тухел се намира в средата на таблицата за класиране, на три точки от топ 6.

Фрайбург през декември претърпя три поражения, но успя да завърши годината с победа при домакинството си на Хановер 96, което се прие за нещо нормално. Истинската сензация обаче се случи в първия мач от втората част на сезона, в който „соколите" надделяха с 3:2 над Байер (победен гол на Клаус в 90-та минута). Благодарение на тези два успеха Фрайбург напусна опасната зона и вече се намира на 15-то място в класирането, на точка от 16-я Хамбургер.

Отсъстващи: Мюлер, Фатхи, Баумгартлингер и Шахин от домакините. За гостите няма да играят Хеденщад, Юлиен, Зик, Фрайс, Терацино и Зулихнер.

Повечето специалисти са категорични в мнението си, че Майнц 05 ще се наложи без проблеми над своя съперник, когото победи през август на собствения му терен, но последните два мача на „соколите" ни карат да предположим, че успехът на домакините няма да дойде лесно.

Прогноза за: Майнц 05 - Фрайбург 2:1

 

Байер Леверкузен - Щутгарт
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 01.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Байер претърпя загуба при гостуването си на Фрайбург миналата седмица, като това поражение бе трето подред за „аспирините", които в края на годината отстъпиха на Айнтрахт Франкфурт и Вердер Бремен (подобно нещо се случи преди две гдини). Заради лошите резултати на конкурентите си обаче, леверкузенци остават втори, на четири точки пред двете Борусии.

Щутгарт пристига в Леверкузен също след три поредни загуби. Докато при първите две (срещу Волфсбург и Майнц 05) „швабите" показаха невзрачен футбол, то срещу Байерн Мюнхен възпитаниците на Томи Шнайдер играха вдъхновено и за малко да изненадат всички, ако не бе попадението на Тиаго Алкантара в 90-та минута. След 18 изиграни мача Щутгарт е 12-ти в класирането, на три точки от опасната зона.

Отсъстващи: Крузе и Сам от домакините, гостите са без Дидави и Гентнер.

Очакванията са Байер да доминира в мача. Едва ли добрата игра на Щутгарт срещу Байер е признак, че нещата в отбора се подобряват, впрочем, „швабите" имат възможност да опровергаят мнението не експертите, но едва ли това ще се случи в този мач.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Щутгарт 2:1

 

Хофенхайм - Хамбургер
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 01.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Мачът между намиращите се дълбока криза Хофенхайм и Хамбургер е добра възможност за поемане на глътка въздух. Впрочем, след този двубой не е изключено нещата за „селяните" или „динозаврите" да станат още по-лоши. Хофенхайм е с пет загуби и само с една победа в последните си осем срещи, което изпрати възпитаниците на Вербеек на 13-томясто и на четири точки от зоната на изпадащите.

Още по-лошо е състоянието на хамбургци, които допуснаха шест загуби и само една победа в последните си осем мача, а това оставя „динозаврите" на 16-то място в класирането, на два пункта от опасната зона.

Отсъстващи: Тескер и Вукчевич за домакините, гостите са без Адлер, Джуру, Лам, Демирбай, Байстер и Ласога.

Не бива да се лъжем от по-доброто място на Хофенхайм в класирането, за да определим домакините за фаворит в мача. Тук ще кажем, че двата тима са с най-слаби защити, което предполага, че може да станем свидетели на много голове, а оттам и на всякакви резултати.

Прогноза за: Хофенхайм - Хамбургер 1:1


Аугсбург - Вердер Бремен
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 01.02.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Поредният интригуващ мач. Успявайки да завърши 2:2 на терена на Борусия Дортмунд, Аугсбург продължи безпогрешната си серия на шест двубоя. На свой ред Вердер спечели само една среща от последните си седем и с 20 точки в своя актив бременци имат най-лошият си резултат за последните 18 години.

До зимната пауза Аугсбург записа серия от три поредни домакински победи (Майнц05, Хофенхайм и Айнтрахт Брауншвайг). Никога досега в своята история баварците не са постигали четири поредни успеха. Относно Вердер, „музиканите" имат много лоша отбрана (за 18 мача допуснаха 37 гола, като по-лошо е било положението през сезон 1974/75 - 39 гола), но бременци имат шест „сухи" мача, нареждайки се по този показател след Байерн и Шалке.

Отсъстващи: Амсиф, Хотц, Моравек, Екон; Фритц, Екичи.

На книга Аугсбург е фаворит - отборът спечели осем домакинства, а единствената загуба на точки дойде срещу двете Борусии и кандидатът за Шампионска лига Волфсбург. Съветът обаче е, ако имаме възможност да използваме в нашата игра и знак за равенство, нека го направим.

Прогноза за: Аугсбург - Вердер 1:1

 


Хановер 96 - Борусия М'гладбах
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 01.02.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Хановер 96 очаквано загуби във Фрайбург в последния си мач за миналата година и се раздели с Мирко Сломка, който по-рано бе подписал договор със саксонците до 2018 година. Неочакван бе старта на хановерци на втората част на сезона - победа като гост на кандидата за Шампионска лига Волфсбург, с което Тайфун Коркут стана първият турски треньор в историята на Бундеслигата, печелил първата си среща. След тоз успех саксонци имат в актива си 21 точки, с пет повече от опасната зона.

Борусия се намираше в серия от осем мача без загуба и заемаше третото място в класирането, преди да приеме в миналия кръг Байерн Мюнхен. Очакванията за оспорван двубой не се оправдаха, „жебците" отстъпиха по всички показатели на своя противни и съответно в резултата. Засега „кончетата" остават в зоната на Шампионска лига, но само на две точки от Шалке 04.

Отсъстващи: Черандуло, Фелипе, Пандер, Сакаи, Собих и Конан; Броуверс.

Предполага се, че ще станем свидетели на оспорван и много здрав мач. Хановер96 отстъпи в пет от последните си шест мача с Борусия, но срещата с Волфсбург миналата седмица ни карат да се замислим, дали треньорската смяна не е преобразила тима и той да започне да побеждава. В същото време са известни амбициите на Борусия, а и решаването на кадровите проблеми в състава на „кончетата" накланят везните в тяхна полза.

Прогноза за: Хановер 96 - Борусия М'гладбах 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144