Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Вердер Бремен - Брауншвайг
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 26.01.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Двубой между два отбора, които имат остра нужда от точки. Вердер завърши годината с изненадваща победа над Байер Леверкузен, с което "музикантите" сложиха край на лошата си серия от пет мача, през която взеха само точка. В момента Вердер се намира на 12-то място в класирането, на 4 точки от опасната зона.

Брауншвайг също приключи годината с победа - над Хофенхайм - и подобно на своя утрешен противник постави край на лошата си серия от пет мача, в които взе само точка. Това бе третият успех за Айнтрахт и с двете равенства отборът заема последно място в класирането, на три пункта от опасната зона.

Отсъстващи: Фриц за домакините и Пертел, Калиджури, Ервиг-Дрюпел, Вранчич, Корте, Крупке и Ерл от гостите.

Вердер има осем победи в последните си осем мача срещу Брауншвайг, а общият процент на спечелените северни дербита от бременци е 45. За Айнтрахт тази цифра е 31. И без тази статистика обаче е ясно, че Вердер е фаворит в мача - заради фактора домакинство, заради кадровите проблеми в лагера на съперника си и заради по-качественият състав, с който разполагат бременци.

Прогноза за: Вердер - Айнтрахт Брауншвайг 2:0

 

 

Хамбургер - Шалке 04
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 26.01.2014г.
Час: 18:30
Съдия: Петер Зипел

Ако човек погледне последните четири мача на Хамбургер, ще забележи, че отборът е записал две равенства и две победи. Това обаче са приятелски срещи, които нямат никакво отношение към класирането в Бундеслигата, където "динозаврите" загубиха последните си три мача и се свлякоха на 16-та позиция, на две точки пред предпоследния Нюрнберг.

Шалке 04 загуби последните си две контроли, но по-важното е, че "миньорите" спечелиха четири точки в двата си мача преди паузата в Бундеслигата. Основният проблем за тима, който се смята за кандидат за Шампионска лига, е неубедителната отбрана, което позволи на съперниците на Шалке 04 да вкарат цели 28 гола - повече, отколкото на Байерн и Байер взети заедно. След 17 мача гилзенкирхенци се намират на седмо място в класирането на 5 точки от топ 4.

Отсъстващи: Адлер, Джуру, Арслан, Демирбей, Ринкон и Байстер за домакините, гостите са без Аого, Кирхоф, Клеменс, Дракслер, Хьогер и Джонс.

От последните пет мача между тези два тима, Хамбургер спечели само един. Говорейки за несигурната отбрана на Шалке 04, трябва да кажем, че защитата на "динозаврите" е втората най-лоша в Бундеслигата с 38 допуснати попадения. Тук ще добавим и контузиите през януари на Адлер и Байсер, които няма как да компенсират завръщането на Дикмайер, Райкович и Вестерман. Всичко това очертава мрачни хоризонти пред Ван Марвайк и неговият колектив и поради тази причина е по-вероятно Хамбургер да загуби, отколкото да постигне положителен резултат.


 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162