Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия Мгладбах - Байерн Мюнхен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 24.01.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Петер Гагелман

Бундеслигата се събужда с двубоя между Борусия Мгладбах и Байерн Мюнхен - какъв по-добър начин да излезеш от зимен сън! Преди две години "жребците" отново приеха баварците в първи мач за годината и тогава Борусия постигна победа с 3:1. Оттогава насам мюнхенци постигнаха няколко победи, но сега картината е съвсем различна.

Мгладбахци са един от най-силно представящите се отбори в Бундеслигата, спечелвайки десет мача от началото на сезона и записвайки най-добрия си старт от 1976 година насам. Специално при домакинствата си, "кончетата" са непобедени, вземайки 25 точки от 27 възможни и допускайки само седем гола. След 17 изиграни мача Борусия се намира на трето място в класирането, на четири точки от Байер и на една пред Борусия Дортмунд.

Трудно е да кажем, кой може да спре Байерн Мюнхен. Наистина, неотдавна това направи Залцбург, но нека припомним на нашите читатели, че става дума за приятелски мач, а в тях Пеп Гуардиола обича да експериментира. Иначе, Байерн спечели 14 от 16-те си срещи, записа две равенства и отбеляза 42 гола, допускайки при това само 8.

Тони Янчке и Роел Броуверс са аут за мача от страна домакините. Централният защитник ще бъде заменен от 24-годишния испанец Алваро Домингес, който се връща сред титулярите след продължително отсъствие заради контузия на рамото.

За Байерн няма да играят Даниел ван Буйтен, Бастиан Швайнщагер и Холгер Бадщубер. Филип Лам и Ариен Робен наскоро започнаха тренировки, в недобра форма се намира и Франк Рибери, който пропусна много занимания. Тримата ще започнат титуляри, но ще бъде интересно да видим как ще се представят.

Когато говорим за фаворит мача, това несъмнено е Байерн Мюнхен, но не ви ли се струва, че сега е най-доброто време да бъде откраднато нещо от шампионите? Борусия играе силно, а у дома "кончетата" са още по-добри, освен това баварците не се намират в най-добрата си форма след едномесечната пауза, а и срещата е първа от втората част на сезона и много често сме ставали свидетели на изненади в първите двубои. Никак няма да е изненадващо, ако двата тима не се победят.

Борусия Мгладбах - Байерн Мюнхен 1:1

 


Щутгарт - Майнц 05
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 25.01.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт

- Щутгарт победи Майнц 05 само един път от последните пет мача между тези два тима;

- Отборите са съседи в таблицата за класиране (10-то и 9-то място), но разликата е 5 точки;

- „Швабите" играят еднакво добре у дома и като гости, впрочем, със същата последователност губят точки на родна и чужда земя;

- В последните три мача за миналата година Щутгарт записа една победа и две загуби, Майнц 05 завърши първата част на сезона без поражение - две равенства и победа.


Последните три мача между двата тима тук завършиха с две победи на Щутгарт и равенство. Логиката сочи, че „швабите" са леки фаворити, но за търсачите на силни усещания мачът е идеален за „двойка" - първа среща от втората част на сезона, освен това Щутгарт е известен с тромавото си начало.

Прогноза за: Щутгарт - Майнц 05 0:1

 


Борусия Дортмунд - Аугсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 25.01.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц


- Борусия против Аугсбург: 5 мача, 4 победи, 1 равенство; голова разлика 15:3;

- 3 мача преди зимната пауза: активът на Борусия е една точка, на Аугсбург - седем пункта;

- Роберт Левандовски през първа част на сезон 2012/13 вкара 10 гола, година по-късно полякът има 11 попадения;

- В пет мача срещу Аугсбург Роберт има 7 гола;

- За Роман Вайденфелер двубоят е под номер 300, а за Лукаш Пишчек - 100;

- Борусия е на четвърто място в класирането с 32 точки, Аугсбург е осми с 24 пункта;

Отсъстващи: Хумелс, Суботч и Гюндоган за домакините, Филип, Моравек и Екин за гостите.

Ако погледнем последните резултати на двата тима, Аугсбург се намира в по-добра форма от своя съперник. Но вярва ли някой, че Борусия Дортмунд няма да може да спечели този мач?

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Аугсбург 2:0

 


Волфсбург - Хановер 96
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 25.01.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Волфсбург завърши годината с равенство на терена на Борусия Мгладбах и по този начин записа девет мача без загуба, а това остави тима на пето място в таблицата за класиране, на две точки от четвъртия Борусия Дортмунд и на три от другата Борусия, т.е. „вълците" се намират в битка за зоната, даваща право на участие в Шампионска лига.

Хановер 96 е на другия полюс - саксонците имат само една победа за последните си 11 мача и след като се свлякоха на 13-то място в таблицата за класиране, ръководството на клуба реши да уволни дългогодишният старши-треньор Мирко Сломка.

Отсъстващи: Окс, Полак и Виейриня от домакините, а гостите отсъстват Фелипе, Пандер, Собих и Конан.

Двадесет и петият треньор в историята на Хановер 96 се казва Тайфун Коркут. Това е и вторият турски специалист в историята на Бундеслигата. Новият наставник ще има две тежки задачи: първата е, че трябва да постигне положителен резултат срещу кандидатът за Шампионска лига, а втората е да подобри показателите на Мирко Сломка, който за времето на своята работа в Хановер 96 постигна средно по 1.4 точки на мач.

За втората задача ще говорим по-късно. Що се касае до конкретния мач утре, фаворит в двубоя е Волфсбург, като единствената интрига около тази среща е това, че тя е първа за годината и в нея може да се случи всичко, ако разбира се саксонците се окажат в по-добра форма от Волфсбург.

Прогноза за: Волфсбург - Хановер 96 2:0

 

 

Нюрнберг - Хофенхайм
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 25.01.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Нюрнберг влезе в историята, ставайки първият отбор в Бундеслигата, който няма нито една победа. Единствената причина баварците да не се намират на последното място в класирането са 11-те равенства - повече от всеки друг тим.

Не може да кажем за Хофенхайм, че е скучен отбор - в мачовете с участието на този отбор бяха отбелязани 74 гола. Иначе, „селяните" имат 4победи, 6 равенства и 7 загуби през първата част на сезона, което засега оставя тима на 12-то място в класирането, на 7 точки от опасната зона.

Отсъстващи: Антонио Маркос, Погатец , Хасебе и Щарк от домакините, за гостите няма да играят Тескер и Вукчевич.

Този мач е от голямо значение за Нюрнберг. От една страна баварците влизат в серия от три тежки срещи и ще се опитат да вземат нещо в нея. От друга страна, нюрнбергци ще се опитат да опровергаят статистиката, която сочи, че през всичките шест пъти, през които тимът е започвал втората част от сезона в опасната зона, той е изпадал. Не е изключено да станем свидетели на поредното равенство в изпълнение на Нюрнберг, но не е ли време за победа?

Прогноза за: Нюрнберг - Хофенхайм 2:1

 

Фрайбург - Байер Леверкузен
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 25.01.2014г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Фрайбург завърши годината с трудна победа над Хановер 96, която успокои малко феновете след трите поредни загуби, в които „соколите" дори не успяха да отбележат гол. Място за пълно спокойствие обаче едва ли има, тъй като Фрайбург се намира в зоната на плейофите и само на три точки от предпоследното място.

Леверкузен завърши лошо годината - с две загуби, което остави „аспирините" на втората позиция в класирането, но ги отдалечи на седем пункта от лидера. 12-те победи през първата част ясно говорят за добрата работа на Сами Хюпия, но пораженията от Брауншвайг и Айнтрахт Франкфурт говорят, че е необходимо още да се работи по отношение на контраатаките на противника.

Отсъстващи: Фрайс от домакините, а за гостите няма да играят Спахич, Волшайд, Круз и Сам.

Фрайбург няма гол в последните си четири домакинства срещу Байер, освен това „соколите" са без победа срещу „аспирините" в последните пет мача между тези два отбора. И без тези факти е ясно, че гостите са фаворити в срещата и вероятността те да спечелят сблъсъка е твърде голяма.

Прогноза за: Фрайбург - Байер Леверкузен 1:2

 


Айнтрахт - Херта
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 25.01.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Йохен Дреес

Айнтрахт нямаше победа в десет поредни срещи, в които допусна и пет загуби, преди да запише успех в предпоследния си мач за миналата година и то го направи не къде да е, а на терена на Байер Леверкузен. „Орлите" плащат данък на многото травми и на участието си в Лига Европа, а това засега ги оставя на 15-то място в класирането, на точка от зоната на плейофите.

Херта ще пътува до Франкфурт с огромно самочувствие - столичани излязоха в зимна пауза след като спечелиха последните си три двубоя, което им осигурява шестото място в класирането, оставяйки ги на четири точки от топ 4. Самочувствието на „Старата дама" е подплатено и заради резултата между двата тима в първия кръг - тогава Херта помете съперника си с 6:1.

Отсъстващи: Челоци, Очипка, Флюм, Кител, Щендер за домакините. Гостите са без Бурхерт, Герсбек, Брукс, Маумйохан, Бен-Хатира, Чигерчи.

При всички положения домакините ще търсят начин да вземат реванш за фиаското през първата част на сезона, но вглеждайки се внимателно в сегашното състояние на съперниците, Айнтрахт трудно ще постигне целите си. В подкрепа на това мнение идва и статистиката, според която франкфуртци са най-слабият домакин в Бундеслигата. Как тогава да се доверим на колектива на Армин Фее.

Прогноза за: Айнтрахт Франкфурт - Херта 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172