Де Брюйн: Загубих мястото си след мача с Юнайтед


Н. Гавазов

Де Брюйн: Загубих мястото си след мача с Юнайтед

Напусналият Челси Кевин Де Брюйн изрази своето недоумение от това, че не е успял да се прояви на "Стамфорд Бридж". В петък белгийският полузащитник завърши своя трансфер във Волфсбург за сумата от 16 милиона паунда. Играчът и до този момент не може да си обясни, защо мениджърът на "сините" Жозе Моуриньо не му е дал шанс за изява.

"До този момент не знам, защо загубих мястото си в отбора след мача с Манчестър Юнайтед. Никога не съм питал Моуриньо. Той никога не ми е казвал: "Кевин, ти тренираш лошо", заяви Де Брюйн.

"Поради това, на мен ми стана много тъжно, когато той каза пред пресата, че аз лошо се занимавам на тренировъчното поле. Лично аз не бих постъпил по този начин. Винаги съм давал всичко от себе си по време на тренировките. Тези изказвания ми създават неправилен образ", каза още белгиецът.

"Не бих възразявал, ако на всички тренировки в Кобхъм имаше публика - аз няма какво да крия. Наистина, ако един играч постоянно чува, че не се представя добре, той няма как да е щастлив. Но аз никога не съм демонстрирал своето разочарование на тренировките", продължава Де Брюйне.

"В края на декември имах разговор с Моуриньо. Той ми говори за конкуренцията, за необходимостта упорито да тренирам и за това, че аз винаги имам шанс да играя. Също така ми каза, че не иска да ме пуска, дори под наем. Какво повече можеш да направя? След неговата пресконференция в Букурещ започнах още по-упорито да тренирам, дори през почивните дни. Загубих три килограма и два процента мускулна маса и това при положение, че при нас в клуба е разрешено всичко: кола, шоколад. Именно поради тази причина в приятелски маниер го помолих да ме пусне", каза още Де Брюйн.

 

  Сподели
95