Наполи отстрани Аталанта след скандален гол


Н. Гавазов

Наполи отстрани Аталанта след скандален гол

Наполи победи Аталанта в осминафинален мач от Купата на Италия и се класира за следващата фаза на състезанието, където ще срещне Лацио на 29 януари. Двубоят на дъждовния "Сан Паоло" започна зле за Наполи след като бергамци откриха резултата в 13-та минута след комбинация на гостите и силен изстрел на Де Лука от левия край на чуждото наказателно поле.

Допуснатият гол изобщо не обезкуражи домакините, напротив. Две минути по-късно Ревейер се включи в атака по левия фланг, подаде топката към далечната греда, където Кайехон с точен удар не остави никакви шансове за Полито. Неполитанците продължиха да атакуват още няколко минути, но с ударите на Кайехон се справи стражът на гостите, а изстрелът на Сапата намери мрежата, но от външната страна на вратата. До края на полувремето Наполи имаше териториално преимущество, но играчите на Аталанта се отбраняваха много грамотно и лишиха съперника си от добри възможности за гол.

След почивката гостите се опитаха повече да атакуват, играта стана малко по-отворена, но точно тогава дойде и най-спорният епизод в мача, за който още дълго ще се говори в Италия. В 72-та минута обикновено подаване в наказателното поле на Аталанта към намиращия се в засада Игуаин се превърна в гол. Дел Гросо, без да разбере, докосна топката с гръб и това даде повод на съдиите да преценят, че няма засада. Топката отиде при свободния Инсиние и Лоренцо изведе своите напред. Негодуванието на бергамци бе огромно, а най-невъздържан бе Марио Йепес, който получи червен картон за агресивното си поведение.

При тази ситуация бе само въпрос на време да падне и трети гол. В 80-та минута Инлер изпрати топката във вратарското поле на Аталанта, където Дел Гросо пропусна за Хосе Кайехон и последният отново се оказа в прегръдките на своите.

 

  Сподели
94