Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата

Айнтрахт - Аугсбург
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 20.12.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Михаел Вайнер

Айнтрахт посреща Аугсбург в последен мач за календарната година и ще се опита да посрещне коледните празници с победа. Ако това се случи, "орлите" ще запишат трети пореден успех във всички турнири - нещо, което все още не бе постигано през този сезон. Определено, резултатите в последните мачове на франкфуртци говорят, че отборът излиза от кризата, но това е за всички състезания. Ако погледнем постигнатото в Бундеслигата, единственият повод за оптимизъм е успехът в миналия кръг в Леверкузен - първи за последните 11 срещи! В момента хората на Армин Фе се намират на 15-то място в класирането, на 3 точки от опасната зона.

Колкото и да е странно, Аугсбург заема позиция в горната половина на таблицата за класиране. По това време на годината баварците обикновено са сред тройката на неудачниците и обикновено показват по-силната си страна през втората част на сезона. Аугсбург обаче записа седем победи и две равенства в 16 мача и е осми, на 4 точки от зоната на евротурнирите. Впрочем, евентуален успех утре вечер на "Комерцбанк" ще бъде трети пореден за гостите във всички турнири.

Естествено е да определим участника в Лига Европа, домакинът и един от водещите отбори през миналия сезон за фаворит за победа в мача. В същото време не бива да подминаваме и Аугсбург, който по принцип играе без страх и за чиито играчи факторът домакинство няма никакво значение. Предполага се, че ще станем свидетели на равностоен двубой, в който победител ще стане отборът успял да реализира създадените си положения за гол.

Прогноза за: Айнтрахт Франкфурт - Аугсбург 2:1

 

 

Борусия Дортмунд - Херта
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 21.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

Борусия Дортмунд посреща Херта с актив от само една победа в последните си три мача във всички турнири. Този успех за "жълточерните" обаче е един от най-важните от началото на сезона, защото изпрати Борусия в плейофите на Шампионска лига и то като първи в "групата на смъртта". Иначе, представянето на колектива на Клоп във вътрешното първенство продължава да буди освен недоумение, но и много въпросителни - в последните си два двубоя Борусия загуби домакинството си на Байер и завърши наравно при гостуването си на Хофенхайм. Така Дортмунд се озова на трето място в класирането, на пет точи от "аспирините".

И преди казахме, че Херта е един от най-непредсказуемите отбори, а това ясно се вижда от резултатите на столичани - 7 победи и 4 равенства в 16 мача. "Старата дама" можеше да спечели някои от мачовете си, а други да загуби, но така или иначе берлинчани успяха да съберат 25 точки в своя актив и благодарение на това заемат седмо място в класирането, на 2 пункта от зоната на евротурнирите.

Когато говорим за мачове с участието на Борусия, в повечето случаи фаворитът е предварително известен. Не е по-различно и сега, но с едно уточнение - Херта има само две загуби при гостуванията си, освен това столичани спечелиха последните с две срещи навън.

Прогноза за Борусия Дортмунд - Херта 2:0

 

Фрайбург - Хановер 96
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 21.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Фрайбург посреща Хановер 96 и ще се опита да завърши годината с победа. "Соколите" са в серия от пет поредни загуби във всички състезания, в които участват, а конкретно в Бундеслигата те са с един успех и четири поражения в последните си двубои. Отборът е 16-ти, с точка пред Нюрнберг. Основната причина да се стигне до сегашното състояние на нещата е разпродажбата на някои основни футболисти през лятото и отклоняването на вниманието на тима с участие в Лига Европа.

Хановер 96 е може би най-удобният съперник срещу когото може да бъде спечелен мач у дома, защото саксонците загубиха всичките си седем гостувания през този сезон. Октомври и началото на ноември се оказа лош период за колектива на Мирко Сломка, но нещата се подобриха напоследък, ако разбира се може да говорим, че е подобрение постигането на една победа и две равенства в пет последни мача. В момента хановерци се намират на 12-то място в класирането, със седем точки пред своя съперник.

Двубоят се очертава да бъде равностоен и е една добра възможност за двата тима да постигнат успех, най-малкото за гостите да вземат първата си точка навън през този сезон. Ако имаме възможност да използваме два знака в своите игри, добре е да включим и знак "X".

Прогноза за: Фрайбург - Хановер 96 2:1.

 

Вердер Бремен - Байер Леверкузен
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 21.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Вердер Бремен загуби четири от последните си пет мача в Бундеслигата, тук ще включим и домакинското фиаско срещу Байерн Мюнхен (0:7). Бременци имат най-лошата защита в немския елит, а единствената причина все още да не се намират в зоната на изпадащите е сравнително доброто начало на сезона. След 16 изиграни мача Вердер е на 14-то място, на 5 точки от 16-я Фрайбург.

Байер се намира на седем точки след Байерн Мюнхен и "аспирините" записаха четири поредни победи във всички турнири. През миналата седмица обаче леверкузенци хвърлиха бомбата на кръга, претърпявайки домакинско поражение с 0:1 от Айнтрахт.

Отсъстващи: Кроос, Янузович, Шмиц и Хънт за домакините. Гостите са без Сам, Хилберт, Рейнарц и Спахич.

И двата отбора има какво да доказват. Вердер ще се опита да зарадва изстрадалата си публика, а Байер да докаже, че провалът срещу Айнтрахт е случаен. Има известна интрига в този мач и тя е свързана с това, че гостите се самозабравят при своите атаки и често остават с оголен тил. Като се има в предвид обаче слабата защита на домакините, по-вероятно е да станем свидетели на успех на Байер.

Прогноза за: Вердер - Байер 1:3

 

 

Хамбургер - Майнц 05
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 21.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Хамбургер прогресира под ръководството на Ван Марвайк, но "динозаврите" са без победа в последните си три мача, ако трябва да сме още по-точни - само с един успех от пет двубоя и домакинска загуба от Аугсбург. Последните лоши резултати изпратиха северняците в дъното на таблицата за класиране и те сега имат еднакъв брой точки с Вердер, изпреварвайки своя регионален съперник само по голова разлика.

Майнц 05 е без успех в последните си три срещи, но отборът играе много безстрашно, независимо от противника и от това дали е домакин или гост. Впрочем, доказателство за това е фактът, че "петиците" спечелиха четири точки в последните си две срещи. След 16 изиграни мача Майнц 05 е девети в класирането, по-близо до зоната на евротурнирите, отколкото тази на неудачниците.

Отсъстващи: За домакините няма да играят Дкмайер, Райкович, Демрбей, Вестерман и Адлер. Гостите са без Кох, Бунгерт, Баумгартлингер, Мюлер, Шахин, Фатхи и Сливкович.

Интересен мач се очертава на "Имтех". Предполага се, че ще станем свидетели на открит футбол, с положения пред двете врати. Поглеждайки към формата на двата съперника, логичният изход е равенството, но нека не забравяме, че гостите пристигат с кадрови проблеми, които могат да повлияят на представянето им. Това е единствената причина да се доверим на домакините.

Прогноза за: Хамбургер - Майнц 05 2:1

 

 

Брауншвайг - Хофенхайм
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 21.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

Брауншвайг загубиха последните си четири мача в Бундеслигата и отборът е на последно място в таблицата за класиране, с едва осем спечелени точки от 16 мача. Общото мнение на специалистите е, че саксонците са най-слабият отбор в немския елит.

Хофенхайм успя да вземе 5 точки в последните си три двубоя. В този период трябва да отбележим успехът във Франкфурт и равенството срещу Борусия Дортмунд у дома, което е равносилно на победа. "Селяните" са 11-ти в класирането, по-близо до опасната зона, отколкото до тази за евротурнирите и голямата задача пред Маркус Гиздол е да добави повече стабилност в тима, което ако се случи, ще подобри класирането на тима.

Отсъстващи: Калиджури, Хохшайд, Рейчел, Корея, Белараби и Елабделауи няма да играят за домакините. Гостите са без Вукчевич, Тескер и Руди.

Вероятно Хофенхайм ще овладее инициативата и ще доминира от самото начало на мача. Предполага се, че домакините ще чакат своите шансове на контраатака, така че не е изключено да видим и по-интересен развой на двубоя. Все пак, логиката подсказва, че Хофенхайм би трябвало да победи.

Прогноза за: Брауншвайг - Хофенхайм 0:2

 


Нюрнберг - Шалке 04
Стадион: "Грундиг", Нюрнберг
Дата: 21.12.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Флориан Майер

При Нюрнберг нещата са както преди началото на сезон - отборът е без победа. Впрочем, въпреки отсъствието на успехи, баварците се намират само на точка от спасителния бряг, а това се дължи на многото равенства, които записа отборът - 10!

Шалке 04 продължава да демонстрира непостоянство, но все така си остава основен кандидат за топ 4. "Миньорите" загубиха два мача в началото на този месец, но след това постигнаха два успеха, като особено ценна бе тази срещу Базел, която ги изпрати в плейофите на Шампионска лига.

Отсъстващи: Маркос, Погатец, Гебхарт и Щарк от домакините. Гостите са без Аого, Хьоведес, Анан и Хунтелаар.

Нюрнберг спечели последните си три домакинства срещу Шалке 04 и поради тази причина има къде да търсим интригата в срещата. Иначе, гостите разполагат с по-качествен състав, по-добър морал и е редно именно те да победят.

Прогноза за: Нюрнберг - Шалке 04 1:2

 

 

Борусия М'гладбах - Волфсбург
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 22.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Това ще е двубой между съседи в таблицата за класиране, както и между кандидати за топ 4. Волфсбург има шанс да измести Борусия от четвъртото място, но това може да стане само при положение, че "вълците" постигнат победа с четири гола разлика. Иначе, "жребците" се намират в много добра серия и спечелиха 19 точки от 21 възможни в последните си седем срещи (най-добрата за последните 7 години). На победната серия бе сложен край през миналата седмица, когато Борусия завърши 0:0 на терена на Майнц 05.

Волфсбург пристига в Мьонхенгладбах също с добро настроение, защото "вълците" нямат загуба в последните си осем мача, в които записаха шест победи. Колебанията в края на миналия месец (равенства с Нюрнберг и Хамбургер) бяха забравени след класическия успех във Фрайбург и победата с 3:1 над Щутгарт миналата седмица.

Отсъстващи: Алваро и Домингес от домакините, Волфсбург е без Полак, Треш и Вийериня.

Статистиката показва, че трябва да очакваме равностоен мач. Борусия спечели всичките си 8 домакински срещи, а "вълците" взеха 10 точки при гостуванията си. Предполага се, че както обикновено домакините повече ще владеят топката (единственият отбор с по-голям процент владеене на топката е Байерн), а относно гостите, те най-вероятно ще се опитват да търсят своите шансове на контраатака и да рушат играта на съперника в средата на терена. Това е двубой, който може да бъде спечелен и от двата тима, но ако гледаме по-реалистично на нещата, Борусия е с идея по-близо до успеха, отколкото своя противник.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Волфсбург 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190