Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Шалке 04 - Фрайбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 15.12.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Шалке 04 се намира на 4 точки от зоната на Шампионска лига, а отбраната на "миньорите" в момента има най-лошите показатели за последните 20 години. Тогава "кобалтовите" за 15 мача допуснаха 30 гола, сега те са 28. Другото, което трябва да кажем за колектива на Келер е това, че хората му постигнаха 4 победи, равенство и две загуби (срещу Байерн и Борусия Дортмунд) в седемте си домакински двубоя от началото на сезона.

Представянето на Фрайбург през сезона няма нищо общо с миналогодишните показатели, което не е изненада, след като от клуба разпродадоха някои от добрите си футболисти. Миналата седмица "соколите" претърпяха тежка загуба от Волфсбург, която е осма през сегашната им кампания. Година по-рано осмото поражение настигна Фрайбург чак в 26 кръг. Друго интересно около гостите е това, че те нямат победа у дома си, а 8 от 11-те си точки спечелиха навън.

Отсъстващи: Аого, Хьоведес, Анан, Дракслер, Хьогер и Хунтелаар от домакините. Гостите са без Хеденстад, Муйджа, Коклен, Шмид и Шустер.

Това, което трябва да очакваме от този мач е победа за домакините. Те притежават по-качествен състав, имат подкрепа от трибуните, докато моралът на гостите е нисък и те едва ли ще имат сили да се противопоставят на своя противник, който освен друго, е окрилен от класирането си за плейофите в Шампионска лига.

Прогноза за: Шалке 04 - Фрайбург 2:0

 


Байер Леверкузен - Айнтрахт
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 15.12.2013г.
Час: 18:30
Съдия: Волфганг Щарк

Към настоящия момент Байер провежда най-добрият си старт в клубната история: 12 победи, равенство и 2 поражения. След фиаското срещу Манчестър Юнайтед "аспирините" се съвзеха и постигнаха четири победи в четирите си мача оттогава, включително и надделяха при гостуването си на Реал Сосиедад, което ги класира за плейофите в Шампионска лига.

Айнтрахт е без победа вече в 10 мача, а за последно това се случи преди 12 години. Тимът претърпя три поражения в последните си три гостувания и в момента се намира на 15-то място в класирането, с равен брой точки с Фрайбург, но с по-добра голова разлика от своя конкурент. Впрочем, както и при "соколите" "орлите" събраха повече точки навън, отколкото у дома си.

Отсъстващи: Палоп, Хилберт, Спахич, Райнарц и Сам от домакините. Гостите са без Челоци, Айгнер, Майер и Щендер.

Вторият в класирането срещу почти предпоследния. При това най-близкият преследвач на Байерн Мюнхен е домакин. Какво тогава би трябвало да очакваме от утрешната среща?

Прогноза за: Байер Леверкузен - Фрайбург 3:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
76