Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Волфсбург - Хамбургер
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 29.11.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Брих

Програмата на 14-я кръг на Бундеслигата ще бъде открита с мача Волфсбург - Хамбургер. "Вълците" се намират в много добра форма в момента, след като са в серия от пет мача без загуба. Нещо повече: хората на Хекинг постигнаха четири победи и миналата седмица бяха близо до пети пореден успех при гостуването си на Нюрнберг, но в края на срещата позволиха на домакините да изравнят. За 13 мача Волфсбург събра 22 точки и се намира на пето място в класирането, само на три точки от четвъртия Борусия М'гладбах.

Хамбургер си остава отбор-загадка. С идването на Ван Марвайк "динозаврите" проведоха пет мача без да претърпят загуба, след това последваха две поражения - домакинско срещу М'гладбах и като гост на Леверкузен. Миналата седмица северняците се завърнаха на пистата, побеждавайки с 3:1 Хановер 96, което позволи на тима да събере 15 точки и да заеме 11-то място в класирането.

Домакините са без контузените Треш, Виериня и Коо, а Диего натрупа картони и също няма да играе. Вероятно бразилецът ще бъде заменен от Калигиури. В строя се завръща Ош. Гостите имат по-големи кадрови проблеми. Те са без контузените Демирбей, Лам, Дикмайер, Ван дер Ваарт и Райкович. В строя се завръща Арслан.

На книга този мач трябва с лекота да бъде спечелен от домакините, но трябва да кажем, че Хамбургер също се намира в много добра форма, което предполага, че ще станем свидетели на много равностоен двубой, в който, ако изобщо има победител, той ще постигне своя успех с не повече от гол разлика.

Прогноза за: Волфсбург - Хамбургер 1:1

 


Байерн Мюнхен - Брауншвайг
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 30.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Байерн Мюнхен срещу Айнтрахт Брауншвайг. Първият в класирането на Бундеслигата срещу последният. Разликата между двата отбора не е само в точките (27), но и в качествения състав, финансовите възможности, а и за всичко друго, което се досетите. Байерн е в серия от пет победни мача, включително и забележителният успех миналата седмица на "Сигнал-Идуна-Парк", което оставя баварците на първо място в класирането, на четири точки от най-близкия си преследвач. В средата на седмицата мюнхенци записаха поредния си успех, побеждавайки ЦСКА Москва в Шампионска лига, което е нов рекорд от десет поредни победи за баварците в престижния турнир.

Брауншвайг е най-слабият отбор в Бундеслигата, това обаче не попречи на саксонците да победят с 1:0 Байер Леверкузен в началото на този месец и също така да завършат наравно на терена на най-омразния си противник Хановер 96. Миналата седмица обаче Айнтрахт не успя да развие успехите си и претърпя домакинско поражение от аутсайдера Фрайбург. Така Брауншайг остана на последно място в класирането, със само осем точки в своя актив.

Отсъстващи: за домакините няма да играят контузените Бадщубер, Рибери, Швайнщайгер, а Шакири и Писаро все още се възстановяват. Гостите са без травмираните Рейчел, Шейдт и Крупке.

Брауншвайг никога не е побеждавал Байерн Мюнхен на неговия терен, а онова 5:2 в Долна Саксония преди повече от половин век едва ли вече се помни от някого. Последната среща в елита между двата тима тук е от декември 1984 година. Тогава баварците побеждават с 3:0, а Айнтрахт поема към по-долната дивизия. В събота също не бива да очакваме чудеса. Без да обиждаме гостите, ще кажем, че вероятно единствената интрига в двубоя е с какъв състав ще излезе Гуардиола и ще проявят ли милост домакините към своя съперник.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Айнтрахт Брауншвайг 3:0

 

 

Байер Леверкузен - Нюрнберг
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 30.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес


Байер Леверкузен ще посрещне аутсайдера Нюрнберг и вероятно в момента това е възможно най-удобният съперник, който "аспирините" могат да получат след горчивия хап в сряда вечер. От началото на сезона Байер допусна само две поражения и едно равенство в Бундеслигата, като по такъв начин хората на Сами Хюпия съъбраха 31 точки и в момента заемат второ място в класирането, на 4 пункта от лидера Байерн Мюнхен.

Нюрнберг е единственият отбор в немския елит, който няма победа и това всъщност обяснява, защо колективът на Веербек се намира на предпоследно място в класирането. В цялата ситуация около баварците има само едно хубаво нещо - отборът има по-малко загуби от повече от половината други тимове в Бунделсигата, но по всичко изглежда, че само с равенства няма как да се оцелее в немския елит. Поредното впрочем дойде миналата седмица, когато Нюрнберг измъкна точката от устремилият се към зоната на Шампионска лига Волфсбург.

Отсъстващи: Палоп, Боених, Хилберг и Сам от домакините, а за гостите няма да играят Антонио, Балич, Гебхарт и Илдиз.

Не бива да си правим никакви илюзии относно този мач. Гордостта на домакините е накърнена от фиаското срещу Манчестър Юнайтед в сряда вечер, а няма нищо по-лошо от наранения звяр. Предполага се, че домакините ще направят всичко възможно за да се реваншират пред собствената публика, така че нищо добро не очаква гостите на "БайАрена".

Прогноза за: Байер Леверкузен - Нюрнберг 2:0

 

Херта - Аугсбург
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 30.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Херта изненада с представянето си през сезона и отборът съвсем заслужено се намира на осмо място в класирането на Бундеслигата на три точки от зоната на евротурнирите. "Старата дама" има само три поражения в последните си осем мача, но трябва да кажем, че тези загуби дойдоха от Байерн Мюнхен, Шалке 04 и Байер Леверкузен.

Аугсбург е другият отбор в елита, който впечатлява с представянето си. Обикновено по това време на годината най-бедният тим в Бундеслигата се намира в зоната на изпадащите. За 13 мача обаче баварците събраха 16 точки и сега се намират в средата на таблицата за класиране, на 5 пункта от опасната зона. През миналата седмица южняците се наложиха с 2:0 над Хофенхайм и това бе втори успех в последните три мача за Аугсбург.

Отсъстващи: Бурхерт, Брукс и Баумйохан няма да играят за домакините, а гостите са без контузения Екин и наказания Хан. Шулц се завръща в състава на Херта и вероятно ще започне като титуляр.

Откъдето и да погледнем срещата, фаворит в нея са домакините. Аугсбург е слаб гост - баварците имат девет загуби в последните си десет мача навън. Освен това качеството на състава на берлинчани е по-добро, а и играчите на "Старата дама" ще направят всичко възможно да не разочароват за втори пореден път своята публика. Трябва да кажем обаче, че вариант за изненада има и той се състои в това, че Херта е много уязвим откъм противниковите атаки, нещо, което баварците обичат да правят. Ето защо трябва да имаме и едно на ум при нашите залози.

Прогноза за: Херта - Аугсбург 1:0


Хофенхайм - Вердер Бремен
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 30.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Това е среща между два отбора, които влошиха формата си. Хофенхайм и Вердер имат по една победа в последните си седем двубоя, като единствената разлика е, че бременци имат 3 загуби, а "селяните" 4. Домакините имат 13 точки и заемат 14-та позиция, докато гостите са с два пункта повече, което им осигурява 12-то място.

Отсъстващи: Тескер, Саси и Вукчевич за Хофенхайм. Вердер пристига без Прьодл, Юнузович и Кроос.

По неизвестни причини специалистите отдават големи предпочитания на Хофенхайм. Ние обаче ще се опитаме да поясним някои неща. "Селяните" загубиха всичките си мачове през ноември, а също така и последните си три домакински срещи. Освен това, формата на лидерите Фирмино, Фоланд и Модеста е ужасяваща. Извинете, но 6 гола в седем мача е много малко за играчи с претенции. Тук ще добавим и колебливата игра на Абрахам в защита и в един момент се оказва, че не бива чак толкова да се доверяваме на домакините. Ако Вердер играе внимателно, спокойно и с разум, северняците могат да си тръгнат от Зинсхайм с нещо повече от частичен успех.

Прогноза за: Хофенхайм - Вердер 1:1

 

Майнц 05 - Борусия Дортмунд
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 30.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Този мач може да го определим като завръщането на кръга. Юрген Клоп през цялата си кариера на футболист игра за Майнц 05, записвайки 325 официални мача за този отбор. След това Юрген тренираше отбора и през 2004 година го вкара в немския елит. А капитан на Майн 05 тогава бе Мануел Фридрих, който неотдавна възобнови кариерата си в Борусия Дортмунд. Клоп и Фридрих са символи на Майнц 05, негова гордост и със сигурност местните запалянковци ще ги посрещнат с аплодисменти.

Иначе, домакините влизат в този мач с три победи в последните си пет мача, като в миналия кръг колективът на Тухел се наложи като гост на Вердер, а преди това надделя над участника в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт. Борусия също има три победи в последните си пет мача, но в миналия кръг дортмундчани претърпяха поражение срещу Байерн Мюнхен у дома, а преди това и при гостуването си на Волфсбург.

Отсъстващи: За Майнц 05 няма да играят Мюлер, Веткло, Бунгерт, Кох и Баунгартлингер. Гостите са без Хумелс, Шмелцер, Суботич и Гюндоган.

Последната победа на Майнц 05 над Борусия Дортмунд тук е от 10 април 2010 година. Ние обаче ще се върнем към септември 2011 година. Именно тогава за последно "жълточерните" загубиха два поредни мача в Бундеслигата (изключваме случилото се през тазгодишния ноември). Тогава, след неуспехите срещу Хетрта и Хановер 96, Борусия се отправи на гости на... Майнц 05 и победи с 2:1. Не е изключено утре да станем свидетели на повторение на тогавашната ситуация. Определено вицешампионите са наранени от тези две поредни поражения, но успехът над Наполи върна самочувствието и увереността в играчите, така че най-вероятно в събота ще видим онази Борусия, която познаваме най-добре и която сме свикнали да наблюдаваме през последните години. А това означава, че Майнц 05 няма шансове срещу такъв съперник.

Прогноза за: Майнц 05 - Борусия Дортмунд 1:2

 


Шалке 04 - Щутгарт
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 30.11.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Михаел Вайнер

Ако мачът в Майнц може да бъде определен като Завръщането на кръга, то срещата в Гелзенкирхен спокойно може да обявим за централния двубой на немския уикенд. На пръв поглед фаворит в срещата е отборът домакин, който след домакинското поражение от Борусия Дортмунд се стабилизира и записа две победи и равенство, което изкачи "миньорите" на шесто място в класирането, на четири точки от Борусия М'гладбах.

Задачата обаче пред Шалке 04 няма да е толкова лека, защото след треньорската смяна в Щутгарт тимът силно се промени и макар все още да липсва дисциплина в отбраната на "швабите", те изглеждат много по-креативни в последните си двубои, а нападателите показват много идеи в атака. Разбира се, човек може лесно да бъде подведен от недобрите резултати на Щутгарт, но ако Шнайдер успее да накара защитниците си да играят по-стабилно, тогава всеки противник на "швабите" ще има проблеми в срещите си с този тим.

Отсъстващи: Пападопулос, Анан, Хьогер, Аого и Хунтелаар от домакините. Гостите са без Бока, Дидавии Каку.

Мачът Шалке 04 - Щутгарт спокойно може да се превърне в украшение на съботната вечер. Разбира се, ако гостите са подобрили действията си в отбранителен план и също така, ако "миньорите" продължават да пропускат (26 гола в 13 мача - подобно нещо не се бе случвало от 1987 година). Логичното е да се доверим на домакините, но нека имаме и едно наум, че равенството няма да бъде изненадващо.

Прогноза за: Шалке 04 - Щутгарт 3:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156