Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Хамбургер - Хановер 96
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 24.11.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Добрата серия, в която Ван Марвайк беше вкарал Хамбургер приключи малко преди международната пауза, когато "динозаврите" загубиха домакинството си на Борусия М'гладбах и претърпяха поражение в Леверкузен. Заради малкия точков марж между отборите Хамбургер се смъкна до 14-то място в класирането, но пък един евентуален успех би ги изкачил до средата на таблицата.

Хановер 96 определено изпадна в криза и в момента саксонците се намират в серия от шест поредни мача без победа, включително хората на Мирко Сломка не успяха да спечелят домакинското дерби срещу Брауншвайг, в което ясно си пролича основният проблем в тима - нереализиране на положенията за гол. След 12 мача Хановер96 има в актива си 14 точки и заема 12-то място в класирането.

Отсъстващи: Дикмайер, Лам, Райкович, Арслан, Демирбай, Ван дер Ваарт от домакините, а гостите ще са без Фелипе, Марсело, Пандер, Франса и Конан.

Някои интересни факти:

- Хановер96 е постигал най-много равенства в Бундеслигата именно срещу Хамбургер;
- В последните 8 домакинства Хамбургер няма загуба от Хановер 96;
- От последното завръщане на саксонците в Бундеслигата (2002) само 5 от 22 мача завършиха в полза на Хамбургер;
- От 11 последни дуела между двата тима нито един не е завършил с победа на гостите.


Фаворит в този двубой е Хамбургер. "Динозаврите" загубиха последните си два мача, но Ван Марвайк има достатъчно опит за да знае как да изправи тима на крака, а и пораженията бяха срещу достатъчно силни съперници. Гостите пристигат с нисък морал, пълен лазарет и ще излязат на негостоприемен терен срещу амбициран противник. По-вероятно е този мач да бъде спечелен от домакините, отколкото да завърши наравно.

Прогноза за: Хамбургер - Хановер 96 2:0

 

 

Вердер Бремен - Майнц 05
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 24.11.2013г.
Час: 18:30
Съдия: Петер Зипел


Срещата Вердер - Майнц 05 е между съперници, които се представят много колебливо в последните си двубои. Бременци спечелиха само един от последните си шест мача в Бундеслигата - срещу несигурния Хановер 96 - освен това "музикантите" не успяха да победят аутсайдера Фрайбург и при това у дома си. След 12 изиграни мача Вердер има 15 точки и заема 11-то място в класирането.

Майнц 05 показа, че има живот в последните си двубои. Отборът бе изпаднал в голяма криза, след като през септември и октомври загуби 5 мача и не спечели нито един от шестте си двубоя в този период. В последните си три срещи обаче Майнц 05 записа две победи, които моментално изпратиха тима на комфортната девета позиция. Тук обаче нека направим едно уточнение, че двата успеха са срещу слабака Брауншвайг и изпадналият в дълбока депресия Айнтрахт Франкфурт.

Отсъстващи: Гарсия, Баргфреде и Петерсен от домакините. Гостите са без Мюлер, Бунгерт, Кох и Баумгартлингер.


Някои интересни факти:

- В последните 7 мача между тези отбори Вердер само един път е постигал успех;
- Майнц 05 е постоянен клиент на Аарън Хунт - 27-годишният германец е вкарал 7 гола в последните 9 мача между съперниците;
- Статистиката показва, че ако в Бремен резултатът бива открит от домакините, то винаги победител в мача е Вердер


Това ще е равностоен двубой между два средняка, които показват колеблива игра и от тях може да се очаква всичко. Трудно е да кажем по какъв начин международната пауза се е отразила на състоянието на отборите, но вероятно факторът домакинство ще натежи в днешния сблъсък и Вердер ще спечели срещата.

Прогноза за: Вердер - Майнц 05 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131