Суботич разкри тайното оръжие на Борусия Дортмунд


Н. Гавазов

Суботич разкри тайното оръжие на Борусия Дортмунд

Защитникът на Борусия Дортмунд Невен Суботич разказа на какво набляга старши-треньора на отбора Юрген Клоп. Според думите на бранителя, немският специалист отделя много голямо внимание на тичането по време на двубоите на тима и върху статистиката в мачовете.

"Бяхме един т първите отбори, които си поставиха цел - да пробягат повече километри от съперника си и да прилагат преса, но в атака, а не в отбрана. Клоп иска, не само да се отдаваме напълно на своята работа, но също така да добавяме и 5-10 % отгоре за да постигнем нужните резултати. Искаме да направим повече от това да затворим съперника си. Искаме да отнемаме топката и да се сражаваме за нея", заяви Суботич.

"За Клоп статистиката е от много голямо значение. Той винаги иска отборът да бяга повече от своя противник. И не само повече, а до последните си сили, докъдето ни стигат те. Също така, в момента на губене на топката сме длъжни веднага да се окажем на една линия или зад нея, за да се налага на противника да играе срещу десет човека, а не срещу пет, които са останали отпред и пешком се връщат назад", каза още бранителят.

 

  Сподели
87