Дортмунд с погром над Фрайбург (видео)


В. Мухарски

Дортмунд с погром над Фрайбург (видео)

Борусия Дортмунд разгроми Фрайбург с 5:0 в среща от 7-ия кръг на Бундеслигата. На стадион "Сигнал Идуна Парк" домакините си решиха мача още през първото полувреме, когато две попадения реализира Марко Ройс, а защитникът на гостите Диане получи директен червен картон.

В 35-ата минута Гроскройц подаде към Свен Бендер, който стреля много силно от 25 метра. Вратарят на гостите изби, а след това спаси и добавката на Левандовски, но при удара на Ройс вече нямаше какво да се направи и Борусия поведе с 1:0. Малко по-късно Левандовски оцели гредата. В края на първата част Диане хвана за фланелката Роберт Левандовски, който падна на земята и реферът посочи бялата точка и вдигна директен червен картон за Диане. Марко Ройс  бе точен от дузпата за 2:0.

След час игра Роберт Левандовски направи аванса на своите класически, вкарвайки доста красиво попадение. Малко по-късно той се разписа за втори път, след асистенция на Хофман. Десет минути преди края на мача Левандовски асистира към резервата в този мач Блашчиковски, който оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
124