Дортмунд с погром над Хамбургер (видео)


В. Мухарски

Дортмунд с погром над Хамбургер (видео)

Борусия Дортмунд разгроми Хамбургер с 6:2 в мач от 5-ия кръг на Бундеслига, който с игра на стадион "Сигнал Идуна Парк". В 19-ата минута момчетата на Юрген Клоп откриха резултата. Марсел Шмелцер изпълни пряк свободен удар, подавайки към Обамеянг, който се справи с противников играч и с безмилостен удар не остави шансове на Адлер. Веднага след това отлична комбинация между Марко Ройс и Левандовски бе завършена по хладнокръвен начин от Хенрих Мхитарян - 2:0.

В 26-ата минута гостите върнаха едно попадение след солова акция на Жи-Чин Лам и завършена със страхотен фалцов удар. В 50-ата минута Вестерман изравни резултата. Ван дер Ваарт изпълни пряк свободен удар и на далечната греда Хайко Вестерман нанесе плътен удар с глава за 2:2.

В средата на втората част Обамеянг върна преднината на Борусия с втория си гол в срещата. Той бе точен в 65-ата минута, а в 73-ата Левандовски покачи на 4:2 с хубав удар в долния ляв ъгъл. Минута по-късно и Ройс се разписа, а десет минути преди края Левандовски вкара втория си гол в мача. Борусия се върна на върха в Бундеслигата с пълен актив от 15 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
114