Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата


Н. Гавазов

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата

Херта - Щутгарт
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 13.09.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин

Херта най-после претърпя загуба в официален мач от началото на сезона - това се случи в 4-я кръг на Бундеслигата при гостуването на Волфсбург, когато берлинчани се разсеяха и само за три минути получиха два гола. Преди това "Старата дама" регистрира две победи и равенство, което засега осигуряват на тима шесто място в класирането.

Също в 4-я кръг Щутгарт записа първа победа в официален мач от началото на сезона. Това стана при домакинството на Хофенхайм, а резултатът 6:2 показва превъзходството на "швабите" в мача. Благодарение на този успех Щутгарт се измъкна от опасната зона и вече е на 14-то място в Бундеслигата с три точки в своя актив.

Домакините ще бъдат без контузените Мухтар, Ндйенг и Баумйохан. Лангкамп се възстанови от контузията си, но окончателното му завръщане в строя ще стане след седмица. Относно Щутгарт, там нещата в кадрово отношение се подобриха малко, но така или иначе новият наставник Томас Шнайдер няма да може да разчита на намиращите се в лазарета Абделауе, Дидави, Рохас и Нидермайер.

Очаква ни един от най-интересните сблъсъци на кръга. Допреди две седмици този двубой изглеждаше предвидим, но след представянето на двата отбора в последния кръг ще е много трудно да отдадем предпочитанията си на единия или другия съперник. Щутгарт възвърна доверието си след шоуто срещу Хофи и "швабите" ще се опитат да развият своя успех. Трудно обаче се играе в столицата, особено след самочувствието, което натрупа Херта. Предполага се, че ще се получи много равностоен двубой, в който е много вероятно да няма победител, но ако все пак някой постигне успех, това няма да е никаква изненада.

Прогноза за: Херта - Щутгарт 2:1

Коефициенти от bet365:
Херта - 2.30
Равен - 3.40
Щутгарт - 3.00

 

Аугсбург - Фрайбург
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 14.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Аугсбург ще посрещне участника в Лига Европа Фрайбург в отлично настроение, след като в последните два кръга записа две поредни победи - у дома срещу Щутгарт и при гостуването на Нюрнберг. Пораженията в първите два мача са забравени, а десетото място в класирането е повод за самочувствие - кога за последно "баварците" са заемали тази позиция?

При Фрайбург нещата са на обратния полюс и това не е изненадващо, с оглед на летните разпродажби. Единственото хубаво нещо в досегашните две поражения и две равенства е това, че "соколите" успяха да не загубят мача си срещу Байерн Мюнхен. Голът на Хьофлер в 83-та минута възстанови статуквото и даде надежди на феновете, че през този сезон Фрайбург няма да се представи толкова зле, както прогнозират специалистите.

Двата отбора нямат особени проблеми в кадрово отношение. Гелиос от домакините не бе включен в групата за мача, а Бобадиля е с травма на сухожилието. От гостите няма да играят Хеденстад (проблеми с адукторите), а Пилар и Зук имат травми на колената. Терацино все още се намира в центъра за рехабилитация, добрата новина обаче е завръщането на Ханке, което ще даде импулс на тима.

Очертава се поредният интересен и равностоен двубой в петия кръг на Бундеслигата. Аугсбург натрупа самочувствие, но след равенството с Байерн същото се отнася и за Фрайбург. Двата тима нямат особени кадрови проблеми, така че на "СГЛ" по всичко изглежда, че ще има истинска битка - така, както се получи в предишните два мача тук, които завършиха без победител. Ще успее ли най-после Аугбсург да запише победа над Фрайбург в Бундеслигата? Напълно е възможно, както и това да бъдат повторени предишните резултати.

Прогноза за: Аугсбург - Фрайбург 2:1

Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 2.00
Равен - 3.40
Фрайбург - 3.75

 

 

Байерн Мюнхен - Хановер 96
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 14.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

След двуседмичната пауза заради мачовете на националните отбори, надпреварата в немската Бундеслига отново започва. Някои определят за централен двубоя между Байерн и Хановер 96 - двата тима се намират в челото на таблицата, разделяни само от точка и ако саксонците успеят да победят, те ще изпреварят баварците. Дали това би могло да се случи и да станем свидетели на малка революция? Единственият аргумент в полза на това твърдение е, че тринадесет футболисти на шампионите взеха участие в срещите на националните си отбори. От Байерн се очакват победи, а особено пред своите фенове тимът просто няма друга алтернатива. Неуспехът в миналия кръг във Фрайбург е само едно изключение. Тогава мислите на мюнхенци бяха насочени в мача за Суперкупата на УЕФА, в който Байерн прояви истински баварски дух, изравнявайки резултат в последните секунди на допълнителното време.

Хановер 96 се намира на трето място и това не е случайно. Отборът, който през миналия сезон завърши на девето място, сега демонстрира приятна за окото игра. Наистина, всички подвизи на саксонците са свързани с домашните срещи, които общо за четири кръга са три. У дома си колективът на Сломка победи Волфсбург, Шалке 04 и Майнц 05, а единственото гостуване бе в М'гладбах, където местният отбор помете с 3:0 Хановер 96, а това означава, че ако утре вечер саксонците искат да извършат своята малка мюнхенска революция, те ще трябва не само да дадат най-доброто от себе си, но да разчитат и на други фактори, един от които е късметът.

Гьотце и Хави Мартинес няма да може да играят за Байерн. Последният бе опериран и в момента се намира в процес на рехабилитация, който ще отнеме няколко седмици. Другите отсъстващи са Бадщубер, Киркоф, Хойберг и Алкантара. За гостите няма да играят Черандоло, Пандер, Франс, Хусти и Диуф.

През миналия сезон Хановер 96 тотално се провали в двубоите срещу Байерн Мюнхен. Като гост саксонците получиха пет гола и не вкараха нито един, а у дома си хората на Мирко Сломка успяха един път да огорчат противника си, но пък шест пъти вадиха топката от собствената си врата. Едва ли утре ще станем на нещо по-различно, така че революцията може би ще бъде отложена за някой друг път. Предполага се, че домакините ще овладеят инициативата от самото начало и ще се опитат да решат мача до почивката.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Хановер 96 4:0


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.12
Равен - 8.50
Хановер 96 - 21.00

 

Байер Леверкузен - Волфсбург
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 14.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Байер Леверкузен бе сочен за един от фаворитите за топ 4 и "аспирините" доказаха това в първите си три мача, в които победиха последователно Фрайбург, Щутгарт и Борусия М'гладбах. В миналия кръг леверкузенци гостуваха на своя основен конкурент Шалке 04 и загубиха, което не е голяма изненада. Обезпокояващото е, че хората на Дитер Хекинг играха без желание и настроение срещу съперник раздиран от проблеми и на практика не се получи никакво дерби.

През този сезон Волфсбург играе добре у дома си, но загуби в Хановер и Майнц. Едно обаче е характерно за мачовете на "вълците" и то е, че срещите с тяхно участие са интересни, изпълнени с много динамика и опасни положения.

Двата отбора нямат особени проблеми в кадрово отношение. За домакините няма да играят Ломб и Кор, а гостите ще са без Дост.

Четири поражения, 12 равенства и нито една победа - това постигна Волфсбург в досегашните срещи между двата отбора тук. Домакините ще направят всичко възможно да заличат неприятните спомени от гостуването си в Гилзенкирхен, така че най-вероятно "аспирините" ще започнат да атакуват своя съперник от самото начало. "Вълците" имат голям потенциал, но новите футболисти се нуждаят от време. Вероятно ще се получи равностоен мач с много положения пред двете врати. Все пак по-опитният отбор е този на Байер и вероятно домакините ще успеят да победят.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Волфсбург 2:1


Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.80
Равен - 3.75
Волфсбург - 4.20


Вердер Бремен - Айнтрахт
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 14.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

След две победи в началото на сезона, Вердер загуби последните си два мача - бременци го направиха достойно срещу Борусия Дортмунд, но не проявиха никакъв характер срещу Борусия М'гладбах. Айнтрахт спечели само един от четирите си досегашни мача, но франкфуртци играха срещу финалистите от последното издание на Шампионска лига, така че тези резултати не са толкова изненадващи.

Домакините няма да могат да разчитат на Шмиц, Баргфереде, Юнузович, Стеванович и Трибул, докато гостите ще са без Швеглер и Шпендер.

Очертава се много равностоен двубой, с леко предимство на Вердер заради фактора домакинство. Проблемите в кадрово отношение обаче могат да наклонят везните в полза на Айнтрахт. Дали ще се случи това - ще разберем утре.

Прогноза за: Вердер - Айнтрахт Франкфурт 1:1


Коефициенти от bet365:
Вердер Бремен - 2.50
Равен - 3.30
Айнтрахт - 2.80


Майнц 05 - Шалке 04
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 14.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Още един интересен мач от уикенда в Бундеслигата. В миналия кръг Хановер 96 реши, че възпитаниците на Томас Тухел не трябва да витаят из облаците и да си спомнят за седемте поредни победи преди няколко години и пометоха с 4:1 "петиците". Засега деветте спечелени точки оставят Майнц 05 на пето място в класирането.

Шалке 04, един от кандидатите за топ 4, започна ужасяващо сезона, търпейки неуспехи на вътрешната и международната сцена. В последните дни на август обаче "миньорите" постигнаха две победи - като гост срещу ПАОК в плейофите на Шампионска лига и като домакин на конкурента Байер Леверкузен в Бундеслигата.

Домакините са без Штолц, Кох, Цимлинг и Паркер, а гостите няма да могат да разчитат на Колашинац, Пападопулос, Анан, Хунтелаар и Обаси.

Очертава се интересен мач, в който един срещу друг се изправят по-класният Шалке 04 и геният на Томас Тухел. Предполага се, че гостите ще доминират, но какво е приготвил 40-годишният специалист за своя противник? Това ще разберем утре.

Прогноза за: Майнц 05 - Шалке 04 1:1

 

Коефициенти от bet365:

Майнц 05 - 2.60
Равен - 3.40
Шалке 04 - 2.60

 


Борусия Дортмунд - Хамбургер
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 14.09.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Тобиас Велц

Борусия Дортмунд през новия сезон продължава да радва своите привърженици с добра игра и резултати. След четири изиграни мача, "жълто-черните" са единственият отбор, който все още не е губил точки. Дори действащият шампион Байерн не успя да победи Фрайбург, така че колективът на Клоп в момента е едноличен лидер в класирането и има възможност да остане в тази си роля, ако разбира се победи Хамбургер.

"Динозаврите" започнаха новия сезон ярко - с равенство 3:3 като гост на Шалке 04 - и много неуверено, претърпявайки позорно поражение на родна земя от Хофенхайм и губейки от новака Херта в Берлин. Ако погледнем победата над Брауншвайг като резултат, тя е убедителна, но играта на Хамбургер не може да успокоява феновете - много брак имаше при взаимодействието между полузащитата и нападението, а и в дълги периоди от мача "динозаврите" се лутаха около наказателното поле на своя противник.

За Борусия няма да играят Пишчек и Гюндоган, а за Хамбургер Бадел, така че по отношение на кадрите загубите на съперниците не са големи.

Историята на сблъсъците между Борусия и Хамбургер е много интересна. Двата тима имат 82 изиграни мача помежду си, като 32 пъти победата се е усмихвала на Борусия, а 33 пъти на Хамбургер. Другият любопитен момент е, че през миналия сезон "динозаврите" на два пъти надделяха над вицешампиона. Ако 3:2 на родна земя не е чак толкова голяма изненада, какво да кажем за 4:1 за северняците в Дортмунд? При положение, че в 17-та минута резултатът бе открит именно от "жълто-черните! Трудно е да кажем, дали възпитаниците на Юрген Клоп си спомнят за този злополучен мач. Ако не са го забравили, те ще излязат свръх мотивирани и вероятно ще променят в положителна посока статистиката на противоборството между двата тима.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Хамбургер 2:0


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.25
Равен - 6.00
Хамбургер - 11.00

 

Хофенхайм - Борусия М'гладбах
Стадион: "Рейн Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 15.09.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

По всичко изглежда, че с назначаването на Маркус Гиздол за старши-треньор на отбора, ръководството на Хофи е решило да върне славните традиции от времето на Ралф Рангник, при когото Маркус работеше като помощник. Засега "селяните" имат две равенства, победа и загуба и не е ясно какви ще бъдат по-нататъшните резултати на тима. Едно обаче е сигурно - Хофи показва забавен футбол и радва зрителите, а това се вижда от головата разлика на тима 12:12, т.е Хофенхайм е номер едно по отбелязани/получени голове.

Втори по отбелязани попадения и един от лидерите по допуснати е Борусия М'гладбах. Необходими ли са други причини, за да се гледа този мач? Борусия е с две победи и една загуба, но трябва да кажем, че при поражението от Байерн "кончетата" стояха много добре на терена и с повече късмет можеха да измъкнат точка.

За домакините няма да играят Людвиг, Фирмино, Салийович и Вукчевич, а гостите са без Дахоуд.

Очакванията са за открит мач, с бързо преминаване на топката от едно владение в друго. Този тип игра предполага, че ще станем свидетели на няколко гола, а кой от съперниците ще отбележи с един повече от своя противник - това ще разберем утре.

Прогноза за: Хофенхайм - Борусия М'гладбах 2:2


Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 2.60
Равен - 3.40
Борусия М'гладбах - 2.60

 

Брауншвайг - Нюрнберг
Стадион: "Айнтрахт", Брауншвайг
Дата: 15.09.2013г.
Час: 18:30
Съдия: Марко Фритц

Айнтрахт Брауншвайг загуби всичките си досегашни четири мача и успя да вкара само един гол. По всичко изглежда, че новакът трудно се адаптира към изискванията на елита, но срещу своя съсед в таблицата за класиране има чудесна възможност да спечели първите си точки.

Нюрнберг е предпоследен, с две спечелени точки, но една от загубите е тази в Мюнхен, където хората на Вайзингер се държаха достойно до 69-та минута. Повече безпокойство буди домакинското поражение от Аугсбург, което според повечето специалисти е изненадата на кръга.

За домакините няма да играят Корейя и Хен, а гостите са без Маркос, Пинола и Гебхарт.

Предполага се, че Нюрнберг ще се опита да овладее инициативата от самото начало, а разколебаният му противник да се отбранява и контраатакува. Основно резултатът в мача зависи от това, колко грешки ще допуснат двете защити и колко мащабни ще са те.

Прогноза за: Айнтрахт Брауншвайг - Нюрнберг 1:1

 

Коефициенти от bet365:
Брауншвайг - 2.70
Равен - 3.30
Нюрнберг - 2.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232