Борусия Дортмунд и Левандовски изгладиха конфликта


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд и Левандовски изгладиха конфликта

По всичко изглежда, че конфликтът между нападателя на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски и клуба е изчерпан, твърди немската преса. Полският нападател, който по-рано открито заяви за своето желание да напусне вицешампионите, е приел решението на ръководството на "жълто-черните" да не го продава това лято. В петък страните са се договорили да продължат сътрудничеството си и са подписали ново съглашение, според чиито условия заплатата на 24-годишния футболист значително се увеличава.

Полската преса развива тази тема, съобщавайки, че възнаграждението на Левандовски през последната година на неговия договор с Борусия Дортмунд се увеличава от 1.8 милиона евро на 7 милиона евро за целия сезон. Според босовете, това е реалната стойност на играча и истинската оценка за работата на нападателя.

Полякът през миналия сезон вкара 23 гола в 31 мача, а в Шампионска лига, където Борусия игра финал, Роберт се отчете с 10 гола. По неофициална информация, 9-милионното предложение на Байерн Мюнхен вече не изглежда чак толкова голямо в условията на новото съглашение между Левандовски и Борусия и ако през следващата година баварците все още желаят нападателя, те ще трябва да увеличат стойността на офертата си.

 

  Сподели
156