Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Майнц 05 - Щутгарт
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 11.08.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Наставникът на Майнц 05 Томас Тухел явно не е удовлетворен от 13-то място през миналия сезон, защото извърши няколко продажби през лятото, привлече други и на практика пое курс към подмладяване на тима. Интересното е, че специалистът отклони две предложения, което означава, че Тухел вижда перспективи в работата си с Майнц 05.

Щутгарт пристига в Майнц след двубоя си срещу Ботев, но основните играчи на Бруно Лабадия са отпочинали, защото не играха срещу българския отбор. Това едва ли е изненадващо, защото "швабите" ще участват на три фронта през този сезон и треньорският щаб има нужда от повече дълбочина в състава и повече отпочинали играчи.

Чупо-Мотинг няма да играе за Майнц, докато загубите в кадрово отношение за Щутгарт са много по-големи - контузени са Аудел, Дидави и Рохас, а Рюдигер е наказан. Колорит на срещата придава фактът, че Оказаки ще се изправи срещу бившия си отбор, както и това, че в последните 11 двубоя между тези два тима победата никога не е отивала при гостите. Ще се наруши ли утре това правило?

Очакванията са за оспорван и равностоен мач, в който гостите ще покажат леки признаци на умора заради участието си в Лига Европа през седмицата.

Прогноза: Майнц 05 - Щутгарт 1:1

Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 2.40
Равен - 3.40
Щутгарт - 2.80

 

Шалке 04 - Хамбургер
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 11.08.2013г.
Час: 18:30
Съдия: Мануел Грефе

Уикендът ще бъда закрит с мача в Гилзенкирхен, който вероятно ще достави наслада на почитателите на немския футбол, а и на всички останали, които проявят интерес към него. Шалке 04 се раздели с някои футболисти, но общо взето "миньорите" подсилиха всички позиции и по всичко изглежда, че ще се опитат отново да финишират в топ 4.

По -интересно е положението при Хамбургер, който заздрави защитата си, закупувайки двама централни бранителя, остава само да видим, как е сглобен тима на "динозаврите" и дали той ще показва същите колебания, като през миналата година.

За Шалке 04 Горецка може да направи своя дебют, заемайки място в центъра на терена, както и Клеменс, който ще се разположи на левия фланг. Атаката на домакините ще се води от Хунтелаар, като схемата на игра по-вероятно ще е 4-2-3-1, отколкото 4-1-4-1. Гостите са без Мансиен и Джуру, които лекуват контузии, Лам и Иличевич също няма да играят.

Предположенията са за хубав мач, в който играта ще е отворена и да се надявам, че ще видим повече голове. Това подсказва и статистиката - само 3 от общо 90 срещи между тези два уважавани колектива са завършвали без гол.

Прогноза: Шалке 04 - Хамбургер 2:1

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.40
Равен - 4.50
Хамбургер - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138