Байерн отново триумфира с Купа (видео)


В. Мухарски

Байерн отново триумфира с Купа (видео)

Байерн Мюнхен спечели турнира "Телеком Къп". Баварците разгромиха на финала домакините от Борусия Мьонхенгладбах с 5:1 на стадион "Борусия Парк". Европейският клубен шампион откри резултата с фантастично попадение от воле на Франк Рибери, който бе изведен зад гърба на защитата от Ариен Робен в 17-ата минута.

В 23-ата минута Филип Лам удвои аванса на своите с точен удар от границата на наказателното поле. Само три минути по-късно Тиаго Алкантара реализира първия си гол за баварците. Той засече центриране на Боатенг по доста ефектен начин и направи резултата класически.

В 30-ата минута домакините намалиха след като получиха правото да изпълнят доста спорна дузпа и Люк де Йонг не сбърка от бялата точка - 1:3.

В 41-ата минута Ариен Робен също се разписа, възползвайки се от подаване на Рибери. В последната 60-ата минута Мюлер завърши прекрасна многоходова акция за крайното 5:1.

Така Байерн за първи път спечели турнира в неговата 5-годишна история, след като до момента имаше едно второ и три трети места. Това е първа купа на Джосеп Гуардиола като наставник на мюнхенци.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
199