Гуардиола: С Байерн ще щурмувам нови върхове


Н. Гавазов

Гуардиола: С Байерн ще щурмувам нови върхове

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола сподели впечатленията си от предстоящата работа в баварския клуб. Новият наставник на немския гранд бе официално представен пред около 240 журналисти на стадион "Алианц Арена". Специалистът обеща, че няма да прави големи промени в клуба.

"За мен това е много добър шанс да покажа себе и в Байерн. В Барселона прекарах един великолепен период, но не трябва през целия си живот да работиш в един клуб. Понякога постъпват предложения и трябва да се оцени мотивацията.

Именно поради това ми бе необходимо време, за да дойда на себе си след напрегнатата работа в Барса. Ето защо аз се оглеждам за ново предизвикателство толкова леко. Починах си и съм готов да започна работа с Байерн и да щурмувам нови върхове.

Футболът не е просто 11 играчи на терена, това е и традиция, история. Харесва ми футбола, аз живея с него през целия си живот. Бивш футболист съм, много неща постигнах, обичам да играя и да тренирам заедно с отбора.

Харесва ми и работата с младите футболисти. Може би поради това се намерихме с Байерн. Мачът с Барселона през следващия месец? Сигурен, че ще стане хубав двубой. Ще бъде труден тест, който обаче ще бъде важен за нас. Ще вървим стъпка по стъпка. Няма да променя отбора самоцелно. Когато един отбор е спечелил четири трофея, не трябва да се правят много промени. Най-важното е, че футболът трябва да носи наслада", заяви Гуардиола за Eurosport.

 

  Сподели
128