Клоп: Гьотце отива в Байерн заради Гуардиола


Н. Гавазов

Клоп: Гьотце отива в Байерн заради Гуардиола

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп коментира информацията за договорката между Марио Гьотце и Байерн Мюнхен за трансфера на играча в баварския клуб. Както е известно, рано тази сутрин стана ясно, че Байерн се е съгласил да заплати клаузата на Марио Гьотце от 37.5 милиона евро, което автоматично води до преминаването на младия полузащитник в клуба от "Алианц Арена".

"Ако в дадената ситуацията се държим правилно, ще успеем да постигнем своите цели. Имаме възможност да извлечем изгода от всичко това. Някой не иска ние да се развиваме. Но нека сега демонстрираме, че Борусия е над всичко и да продължим напред", заяви Клоп, без да уточнява каква изгода ще извлече неговия клуб от напускането на Гьотце.

"Защо Гьотце отива в Байерн? Защото той е основна трансферна цел на Гуардиола. За жалост не мога да стана с 15 см по-нисък и да проговоря испански. Гьотце иска да работи с Гуардиола. Аз не мога да променя набързо стила ни на игра и от утре да започнем и ние с "тики така". Знаех, че той си заминава на следващия ден след победата над Малага. Имах само 24 часа да се радвам на класирането ни напред. Сега обаче не предстои изключително важен мач и се надявам, че привържениците ни ще ни подкрепят. Дано трансферът на Гьотце не измести фокусът от важния мач", допълни наставникът на Борусия Дортмунд.

 

  Сподели
108