Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Фрайбург - Хановер 96
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 12.04.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин


Резултат от първата част на сезона 2:1 (Шмид, Розентал; Абделауе)

Фрайбург постигна две важни победи и по такъв начин сложи край на лошата си серия от четири мача без успех (само в последните си два мача от тази лоша серия "соколите" получиха 10 гола!). Очевидно е, че отборът на Щрайх намери сили да се изправи на крака и да продължи да бъде конкурентен на останалите тимове в борбата за призовите места - Фрайбург е пети, на три точки от четвъртия Шалке 04.

Хановер 96 от своя страна се намира на четири пункта след своя съперник и има всички шансове да се класира за евротурнирите. Единствената слабост на отбора на Мирко Сломка е, че разчита на добри резултати само в домакинските си мачове, но и там саксонците не са толкова последователни - цяло чудо е, че Хановер 96 заема девето място. В два поредни мача отбораът избягна загубите, но пък има само една победа за последните си пет срещи.

Домакините са без контузените Флум, Терацино и Фрайс. Гостите имат повече кадрови проблеми, защото в лазарета се намират цели петима - Фелипе, Франка, Андреасен, Хусти и Егиман.

Предполага се, че срещата ще е много оспорвана и равностойна. Класата на двата отбора е една и съща и единственото предимство на Фрайбург е в това, че "соколите" са домакини. Все пак нека не забравяме, че само преди кръга тук те претърпяха поражение с 2:5 от Волфсбург.

Прогноза за: Фрайбург - Хановер 96 1:0

Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 1.80
Равен - 3.60
Хановер 96 - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Фрайбург - 1.75
Равен - 3.50
Хановер 96 - 4.33

 


Волфсбург - Хофенхайм
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 13.04.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт


Резултат от първата част на сезона 3:1 (Хасебе, Дост, Налдо; Дердийок)

Волфсбург, след домакинската си загуба от Шалке 04 в началото на месец март, успя да намери себе си и в следващите си четири мача "вълците" постигнаха само положителни резултати, включително победа като гост на Фрайбург и равенство 1:1 на терена на Байер Леверкузен. Благодарение на това колективът на Хекинг се отдалечи от опасната зона и вече се намира на 12-то място, на девет точки от 16-я Аугсбург.

Хофенхайм ще пътува на север с една мисъл - как да оцелее. Определено "селяните" подобриха играта си, след като спечелиха седем точки от последните си 4 мача, но те остават на предпоследното място, на един пункт от 16-я Аугсбург. Единствената загуба за Хофенхайм през тази добра серия дойде при гостуването в Гилзенкирхен.

За Волфсбург няма да играят контузените Иван Перишич и Вацлав Пилрж, а Фагнер е наказан. Гостите са без намиращите се в лазарета Еурелио Гомес, Давид Абрахам, Крис, Борис Вукчевич и Ерен Дердийок.

Какво да очакваме от този сблъсък? Със сигурност той няма да бъде лесен и за двата съперника. Фаворит за спечелване е Волфсбург, но нека не пренебрегваме мотивацията на гостите - преди месец положението им беше безнадеждно, а след този уикенд те имат шанса да напуснат зоната на изпадащите. Това може да даде допълнителни сили за хората на Маркус Гиздол.

Прогноза за: Волфсбург - Хофенхайм 1:1

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 2.20
Равен - 3.30
Хофенхайм - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 2.05
Равен - 3.20
Хофенхайм - 3.60

 

 


Майнц 05 - Хамбургер
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 13.04.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

Резултат от първата част на сезона 0:1 (Сон Хьон Мин)

Майнц 05 е само с една победа в последните си девет мача и от доброто представяне на тима през първата част на сезона и януари няма и помен. Отборът не само напусна топ 6, но е напът да се окаже след утрешния мач и извън топ 10. В същото време голямата гъстотата в таблицата за подреждане на Бундеслигата е толкова голяма, че Майнц 05 само за два мача могат да си възвърнат загубените позиции - колективът на Томас Тухел макар и осми се намира само на три точки от петия Фрайбург.

Хамбургер е с една победа от шест мача, като в последните три северняците регистрираха и загуби. Сред тях е и позорът в Мюнхен, където местния Байерн представи на публиката най-новата версия на филма "Изчезването на динозаврите". Изглежда, че шокът от 2:9 в баварската столица е толкова голям, че хората на Торстен Финк след това загубиха и домакинството си на Фрайбург. Определено Хамбургер се срина, а това, че се намира на 11-то място се дължи само и единствено на по-добрите резултати в предишните мачове.

Домакините ще бъдат без контузените Еде и Класни, а за гостите няма да играят Байсер (наказан), както и Берг (контузен) и Иличевич (контузен).

И двата отбора се намират в лоша форма и лошо състояние на духа. Единствената причина да се доверим на Майнц 05 е това, че те ще имат подкрепата на трибуните. Което е твърде относително и не гарантира успеха.

Прогноза за: Майнц 05 - Хамбургер 1:0

Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 2.05
Равен - 3.40
Хамбургер - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 2.00
Равен - 3.30
Хамбургер - 3.60

 

 

 

Фортуна Дюселдорф - Вердер Бремен
Стадион: "Есприт Арена", Дюселдорф
Дата: 13.04.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Резултат от първата част на сезона 1:2 (Лангенеке; Петерсен, Де Брюйне)

Шест поредни мача Фортуна опроверга наименованието си. Отборът е без победа, а това нажежи страстите в съблекалнята, което наложи Норберт Майер да усмирява Шахин и Илсьо. Въпреки това, Шахин потърси следващият си спаринг-партньор в лицето на Мартин Латку. В задачата се пита: до какво ще доведат тези емоции утре? Ще разберем в събота. Иначе преди този мач Фортуна е само на пет точки о опасната зона - има защо да се тревожат в Дюселдорф.

Не е по-различна ситуацията във Вердер, който е с две спечелени точки от шест мача и потъва към дъното. Засега "музикантите" са с два пункта повече от Фортуна, но не е изключено утре да бъдат изпреварени. Ситуацията се влошава от многото контузени и не е ясно по какъв начин Томас Шааф ще намери адекватна замяна на отсъстващите. Контузени са Волф, Щмиц, Екиджи, Фриц, Хант, Игньовски, Фюлкруг, а под въпрос са Трибул, Юнузович и Баргфереде - всички те са футболисти от основния състав на Вердер.

Относно отсъстващите от състава на домакините, наказан е Теше, а Боли и Гарбушевски се намират в лазарета.

Очертава се напълно равностоен двубой. Вердер е по-качественият отбор, но с толкова много отсъстващи не може да бъдем съвсем сигурни в успеха на "музикантите". Това прави мача напълно непредсказуем и разбира се интересен.

Прогноза за: Фортуна - Вердер 1:1

Коефициенти от bet365:
Фортуна Дюселдорф - 2.80
Равен - 3.30
Вердер Бремен - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фортуна Дюселдорф - 2.65
Равен - 3.40
Вердер Бремен - 2.45

 

 

Байерн Мюнхен - Нюрнберг
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 13.04.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер

Резултат от първата част на сезона 1:1 (Манджукич, Фьолнер) 

Байерн Мюнхен спечели титлата през миналия уикенд и се класира за полуфиналите за Шампионска лига, побеждавайки с 2:0 Ювентус в Торино. Баварците се намират във великолепна форма и в отлично състояние на духа, които трябва да използват срещу съперник, който също се намира във великолепна форма.

Нюрнберг ще пътува на юг със самочувствието на отбор, който се намира в безгрешна серия от девет поредни мача. Последната загуба на "Клубът" бе на 25 януари в Дортмунд. Оттогава насам колективът на Вайсингер натрупа точки, които не само го отдалечиха от опасната зона, но също така приближиха към зоната на евротурнирите (4 пункта е разликата от шестия Айнтрахт).

Байерн е без контузените Бадщубер и Кроос, като и без Луис Густаво, който натрупа картони. За гостите няма да играят травмираните Гебхарт, Глоушек и Маркос.

Юп Хайнкес намекна днес, че ще даде почивка на някои от своите титуляри и ще пусне в игра по-млади играчи и такива, които не играят много за първия отбор. Едва ли обаче трябва да предполагаме, че ще се получи някаква интрига от това нещо - през този сезон Байерн доказа, че и без важни футболисти може да побеждава и то дори със зашеметяващи резултати.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Нюрнберг 3:1


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.20
Равен - 6.50
Нюрнберг - 14.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.22
Равен - 5.50
Нюрнберг - 13.00

 

 

Гройтер Фюрт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Троли Арена", Фюрт
Дата: 13.04.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Резултат от първата част на сезона 1:3 (Щибер; Левандовски, Гьотце)

Във Фюрт Франк Крамер, получавайки пълен карт-бланш, започна подготовката на отбора за старта във Втора Бундеслига. Една от първите задачи е да бъде направен избор на основен вратар и поради това Хесл и Грюн се сменят през два мача. Защо казваме това? Очевидно е, че оттук до кря на шампионата в Бундеслигата Гройтер ще участва само статистически в срещите. Отборът е последен в класирането, на девет точки от зоната на плейофите и дори човек, който не следи Бундеслигата ще разбере, че фюртци ще играят от следващия сезон в по-долното ниво на немския футбол.

Борусия Дортмунд се намира в добра форма, а след мача с Малага и в отлично състояние на духа. То се повиши, след като днес "жълто-черните" разбраха, че за съперник в полуфиналите на Шампионска лига ще имат Реал Мадрид и така избягнаха срещите с Барселона и Байерн Мюнхен.

За домакините няма да играят контузените Тирап и Щибер, а Цимерман е наказан. Гостите са без контузения Овомойела, Пишчек се възстановява, а участието на Ройс е под въпрос (ако трябва да се вярва на Fokus.de).

Дали Ройс ще играе или не - това е без значение. Класата на Борусия е такава, че отсъствието на няколко титуляра няма да се отрази кой знае колко на играта на отбора в мач като този.

Прогноза за: Гройтер Фюрт - Борусия Дортмунд 0:2

 

Коефициенти от bet365:
Гройтер Фюрт - 6.50
Равен - 4.50
Борусия Дортмунд - 1.44

Коефициенти от Offsidebet:
Гройтер Фюрт - 6.50
Равен - 4.20
Борусия Дортмунд - 1.45

 

Шалке 04 - Байер Леверкузен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 13.04.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Мануел Грефе

Резултат от първата част на сезона 0:2 (Шюрле, Кислинг)

Към загубите на Шалке 04 в кадрово отношение ще добавим и Джеферсън Фарфан. Йенс Келер оцени шансовете на перуанеца да се появи на терена като нищожни, което означава, че главоболията за треньора продължават. Едва ли има отбор от топ 5 на първенствата в Европа с толкова пълен лазарет - Унерщал, Пападопуос, Афелай, Барнета, Хунтелаар и Обаси се намират в това неприятно място. Вероятно и поради това резултатите на отбора са толкова непостоянни. Да, "миньорите" записаха две поредни победи, но те бяха срещу бедстващите Вердер и Хофенхайм. А да припомняме ли какво се случи при гостуването на Нюрнберг на 16 март (загуба с 0:3)?

Леверкузен е трети в класирането на Бундеслигата, на четири точки пред Шалке 04, но формата, а оттам и резултатите на "аспирините" не са кой знае колко по-добри от тези на утрешния съперник. Победата в Дюселдорф и равенството у дома срещу Волфсбург дойдоха след две поражения от Майнц и Байерн Мюнхен, а преди това Байер записа и серия от четири мача без победа.

Друг отсъстващ от Шалке 04 е Нойщедтер, който изтърпява наказание. От гостите липсват контузеният Белараби и наказаните Бениш и Райнартц.

Определено ни очаква напълно равностоен мач. Байер не желае да играе квалификации за Шампионска лига и ще се опита да вземе нещо при това си гостуване. Мотивацията на домакините ще дойде от днешната победа на Фрайбург, което изравни "соколите" с "миньорите", но успеха на Шалке 04 е поставен под съмнение заради множеството контузени футболисти.

Прогноза за: Шалке 04 - Байер Леверкузен 1:1

 

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 2.25
Равен - 3.40
Байер Леверкузен - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 2.15
Равен - 3.25
Байер Леверкузен - 3.20

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149