Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хофенхайм - Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Рейн Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 05.04.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Волфганг Щарк

Резултат от първата част на сезона: 1:1 (Хоселу; Крузе)

Хофенхайм уволни старши-треньора Курц и спортния директор Мюлер тази седмица и сега новият наставник Гисдол е изправен пред тежката задача да запази елитния статут на отбора. А това няма да е никак лесно - "селяните" спечелиха само четири точки в последните си седем мача и се намират на предпоследното място в класирането на 4 пункта от зоната на плейофите.

Не е розово положението и на Фортуна, който е в серия от пет мача без победа и позволи на Аугсбург да съкрати разликата на пет точки. Евентуално поражение в Зинсхайм може да влоши положението на дюселдорфци, които в три от следващите си четири срещи играят срещу отбори от горната половина на таблицата за класиране.

Отсъстващи: Крис и Вукчевич от Хофенхайм са контузени, Бодзек, Омае и Соарес се намират в лазарета на Фортуна.

Мачът, макар и между обори в долната половина на таблицата за класиране е с ранг на дерби. Буквално за Хофенхайм това ще е поледен шанс да промени нещо и да даде надежди на феновете, че ще оцелее. При новия наставник вероятно футболистите ще бъдат амбицирани да се докажат, единственият проблем е отсъствието на Вукчевич, който няма адекватна замяна в състава на домакините.

Прогноза за: Хофенхайм - Фортуна Дюселдорф 2:1


Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 2.00
Равен - 3.50
Фортуна Дюселдорф - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Хофенхайм - 1.95
Равен - 3.25
Фортуна Дюселдорф - 3.75

Борусия М'гладбах - Гройтер Фюрт
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 06.04.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт


Резултат от първата част на сезона 4:2 (Вендт, Щранцл. Херман, Маркс; Нехриг, Приб)

Борусия М'гладбах е с една загуба в последните си пет мача и "кончетата" се върнаха в борбата за евротурнирите, намирайки се само на точка от топ 6 и на четири пункта от топ 4. Играта на тима е стабилна в защитата, единственият проблем е липсата на реализация на головите положения. Това е и една от причината за поражението във Фрайбург миналата седмица.

Гройтер Фюрт спечели само три точки в последните си седем мача и на практика без никакви шансове за оцеляване. Те се изпариха окончателно в предишния кръг, когато фюртци загубиха у дома си от Айнтрахт. Дебютантът в елита се намира на последното място в класирането, на 9 точки от зоната на плейофите и почти сигурно ще изпадне.

Отсъстващи: Щранцл (Борусия М'гладбах), Щмитгал, Тирал, Щибер (Гройтер Фюрт)

Това вероятно е най-лесния за прогнозиране мач през този уикенд. Устремилият се към евротурнирите Борусия срещу носещият се с крайсерска скорост към по-долната дивизия Гройтер. Не виждам някакви аргументи в полза на гостите, освен евентуално подценяване на мача от страна на домакините.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Гройтер Фюрт 2:0

Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 1.61
Равен - 3.75
Гройтер Фюрт - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 1.62
Равен - 3.60
Гройтер Фюрт - 5.25


Байер Леверкузен - Волфсбург
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 06.04.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Резултат от първата част на сезона 1:3 (Кислинг; Диего 2, Дост)

Леверкузен е на трето място в класирането, на шест точки пред Шалке 04 и "аспирините" се върнаха на пистата, побеждавайки с 4:1 като гост Фортуна миналата седмица и слагайки така точка на пораженията срещу Майнц 05 и Байерн Мюнхен.

Волфсбург спечели само един мач от общо пет и по всичко изглежда, че амбициите за участие в евротурнирите ще останат за следващия сезон, защото "вълците" изостават от топ 6 на седем точки, но по обезпокоителното е липсата на стабилност в играта на тима.

Домакините са без Топрак и Беларби. Боених и Кадлец се конкурират за място на левия бек. Относно гостите, те са без Перишич и Пиларж, което удар за Клаус Алофс.

Очакванията са Леверкузен да доминира от самото начало. Най-вероятно гостите ще разчитат на контраатаки и да рушат играта на своя съперник, който има да си връща за загубата през есента. Фаворит за победа в този мач е Байер.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Волфсбург 2:1


Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.50
Равен - 4.20
Волфсбург - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 1.53
Равен - 4.00
Волфсбург - 5.50


Вердер Бремен - Шалке 04
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 06.04.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Резултат от първата част на сезона 1:2 (Хънт; Нойштедтер, Дракслер)

Вердер сложи точка на потъването си (четири поредни загуби), записвайки три равенства едно след друго, но съмненията за криза в тима остават в сила, защото едно от тези равенства е домакинско срещу Гройтер Фюрт. Бременци могат само да мечтаят за евротурнирите - седем кръга преди края на шампионата те се намират на 15-то място и имат в актива си 31 точки - седем повече от 16-я Аугсбург.

Шалке 04 спечели четири от последните си пет мача и се завърна на четвъртото място в класирането, което дава право на участие в Шампионска лига. Отборът се намира в по-добра форма от Айнтрахт, което увеличава шансовете на тима да завърши в топ 4.

За домакините няма да играят Юнузович, Фриц, Фюкруг, Волф и Шмиц - всички те са с контузии. Лазаретът на гостите обаче е по-пълен, но това не е новина. Контузени са Унерстал, Пападополус, Афелай, Хунтелаар, Барнета и Джоунс. Обаси продължава възстановяването си във фитнес-центъра.

Предполага се, че това ще е отворен мач, с много атаки към двете врати. И двата отбора играят активно, като проблемите за Вердер вероятно ще дойдат от крилата на гостите, което предполага, че Селасие и Игнжовски от домакините ще имат много работа. Добрата форма на Шалке 04 ни кара да се доверим на тях.

Прогноза за: Вердер - Шалке 04 1:2

Коефициенти от bet365:
Вердер Бремен - 2.60
Равен - 3.40
Шалке 04 - 2.60

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер Бремен - 2.45
Равен - 3.50
Шалке 04 - 2.60

 

Хамбургер - Фрайбург
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 06.04.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Брих

Резултат от първата част на сезона 0:0

Миналата събота Байерн Мюнхен представи на обществеността нов филм, в който показа как са изчезнали динозаврите от Земята. Шегата настрана, но сега остава да видим по какъв начин Хамбургер ще се възстанови от историческото поражение с 2:9 на "Алианц Арена". Преди това северняците имаха две загуби в четири мача и седем кръга преди края на първенството отборът е девети, на точка от топ 6. т.е. все още има шансове да се класира за евротурнирите.

Миналата седмица Макс Крузе осъществи своята презентация в състава на Фрайбург, забивайки два гола на Борусия М'гладбах. Победата дойде в много подходящ момент за "соколите" и освен, че сложи точка на двете поредни загуби на Фрайбург, тя донесе три точки и доближи тима на три пункта от топ 4. Какво ли ще стане, ако борещият се миналата година за своето оцеляване Фрайбург вземе, че се класира за Шампионската лига?

Домакините са без Личевич, Лам и Берг - тримата а контузени. Бейстер изтърпява наказание. Гостите ще са без контузените Фрейс, Макиади и Езекиел.

Любопитен и интересен мач се очертава на "Имтех Арена". При всички положения домакините са омаломощени от поражението в Мюнхен, но мисълта, че могат да изпреварят своя конкурент, ако спечелят мача би амбицирало "динозаврите". В същото време Фрайбург е един от отборите с най-много равенства при гостуванията си, което ни кара да насочим вниманието си и в тази посока. Общо взето се очертава равностоен мач, с малко по-предпазлива игра от страна на гостите, които обаче имат силата да изненадат своя противник.

Прогноза за: Хамбургер - Фрайбург 1:1


Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 2.20
Равен - 3.30
Фрайбург - 3.25

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 2.30
Равен - 3.25
Фрайбург - 2.95

Айнтрахт - Байерн Мюнхен
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт
Дата: 06.04.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер

Резултат през първата част на сезона 0:2 (Рибери, Алаба)

Айнтрахт продължава да се сражава за място, което ще даде право на отбора да играе в Шампионска лига през следващия сезон. Впрочем, в последно време набралия ход Шалке 04 съумя да измести "орлите" от четвъртото място. Не стига това, но отзад притиска и Майнц 05. Настъпва решаващият момент в битката за евротурнирите и Айнтрахт се явява непосредствен участник в това сражение и оттук-нататък всяка точка ще бъде много важна. Трябва да кажем, че ако Байерн успее да вземе дори един пункт утре, баварците ще поставят нов рекорд за сезона по спечелени точки навън.

На този етап Байерн все още не е постигнал нищо. Освен едно: шампионската титла, която мюнхенци могат да спечелят още утре. Те можеха да го направят още миналата седмица, но Борусия Дортмунд спечели своя мач. Разликата обаче между двата тима остава 20 точки и ако утре "жълто-черните" не успеят да го намалят, "Сребърната салатиера" автоматично ще отиде в Байерн. Това ще е рекорд, защото никога преди това титлата не е била спечелвана през първата половина на април. Най-ранният случай, известен в Бундеслигата е 18 април. Също така никога преди това титлата не е била печелена в 28 кръг.

Домакините са без контузените Трап и Швеглер, а гостите освен, че ще бъдат без Бадщубер, но и без Тони Кроос, който се контузи през седмицата срещу Ювентус.

Пикантният момент в мача е това, че треньорът на домакините Армин Фе е изиграл 65 мача в Бундеслигата като футболист под ръководството на Юп Хайнкес в Борусия М'гладбах.

На пръв поглед този мач е с предрешен край. Но трябва да добавим, че Байерн играе много трудно на "Комерцбанк-Арена", където в последните два мача спечели само една точка. Байерн не може да победи тук от 2008 година? В нито един немски град мюнхенци не играят толкова трудно, ако погледнем статистиката разбира се. Логиката сочи да се доверим на Байерн, но какво пречи да предприемем известен риск и да предположим, че домакините ще оцелеят срещу именития си съперник, който следващата седмица има тежко пътуване до Торино.

Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен 1:1


Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 6.00
Равен - 4.00
Байерн Мюнхен - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Айнтрахт - 5.50
Равен - 4.00
Байерн Мюнхен - 1.57

 

Борусия Дортмунд - Аугсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 06.04.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмидт

В същият този кръг изправя и отборите на Борусия Дортмунд и Аугсбург. Домакините се намират във форма, след като в последните два кръга победиха Фрайбург и Щутгарт и сега ще се опитат да увеличат преднината си пред третия Байер Леверкузен. Момчетата на Йос Лухукай не се намират в най - доброто си положение, след като в последните си три мача регистрираха две загуби и една победа. Тяхното оставяне в Бундеслигата до последно ще бъде под въпрос.

За "жълто - черните" в сърцето на отбраната ще си партнират Хумелс и Сантата, който заменя възстановяващият се от травма Матс Хумелс. Бендер и Кел пък се борят за едно място в средата на терена. Така стои ситуацията с Блашчиковски и Гроскройц. В атака безспорно ще бъде името на Робърт Левандовски.

В състава на гостите няма да попаднат в играта Симон Йенч, Рони Филп и Джа-Чеол Коо. Тримата са с различни контузии. В атака ще действа голмайсторът на отбора Саша Мьолдерс, а головите подавания ще трябва да дават Кевин Фогт, Андре Хаан и Тобиас Вернер.

Предстои ни един мач с много голове и не виждам как гостите ще се спасят от загубата. Очаквам развихряне от Левандовски и Ройс, с което да зарадват феновете на отбора, за изпуснатата победа срещу Малага в сряда.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Аугсбург 3:0

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.30
Равен - 5.50
Аугсбург - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.33
Равен - 5.00
Аугсбург - 7.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159