Нюрнберг се справи с Аугсбург


Н. Гавазов

Нюрнберг се справи с Аугсбург

Нюрнберг като гост победи Аугсбург с 2:1 в мач от 25-я кръг на Бундеслигата, което на практика означава, че франките обезопасиха позицията си в борбата за запазване на елитния си статут, докато баварците направиха точно обратното.

Гостите от самото начало се прибраха около наказателното си поле, оставяйки свободни пространства за домакините. Бранителите на „Клуба" обаче действаха много плътно и организирано, така че Аугсбург не успя да се възползва от тази щедрост (70% владеене на топката е немислимо за баварците).

Този сценарии обаче устройваше Нюрнберг, който имаше нужда само от една контраатака, за да удари противника си.

Голяма заслуга за първия гол имаше Пекхарт, който в 21-та минута надскочи двама противници, за да свали топката към Есвайн, той от своя страна продължи към Кийотаке и японецът бе безапелационен - 0:1.

Аугсбург обаче успя да се окопити бързо и в 36-ата мин Вернер засече с глава центриране на Хан за 1:1.

След почивката нещата не се промениха и домакините продължиха да атакуват, гостите се защитаваха и разчитаха на контраатаки. Така в 54-ата минута се стигна до нарушение срещу Бракер и съответно Нюрнберг получи правото да изпълни пряк свободен удар. Игралият отлично тази вечер Есвайн от 16 метра бе безпощаден, оформяйки крайното 2:1.

Аугсбург не намери отговор на това развитие на нещата и единственото, което направиха домакините бе да обстрелват с далечни удари вратата на противника си.

 

  Сподели
92