Луческу: Победителят ще играе на финала


Н. Гавазов

Луческу: Победителят ще играе на финала

Старши-треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу предполага, че победителят между неговия отбор и Борусия Дортмунд ще достигне до финал в Шампионска лига. Както е известно, първият мач в Донецк завърши при резултат 2:2. Тази вечер съперниците ще се срещнат в Дортмунд, където ще стане ясен победителя от сблъсъка.

„Присъствах на мача с Байерн за Купата. До почивката дортмундчани повече се отбраняваха и играха на контраатаки, но след почивката те се отвориха и започнаха да атакуват, за да изравнят резултата. Ще играем с отбор, който поднесе сюрприз в груповата фаза. Във всеки мач, дали срещу Манчестър Сити, Реал или Аякс, те създаваха най-малко по шест-седем положения за гол", заяви Луческу за официалния сайт на УЕФА.

„Функционално и физически Борусия изглежда по-добре от нас, има в състава си физически по-силни играчи. Именно на това се базира играта им. Те добре играят на втория етаж, освен това залагат на скоростта на атакуващите изпълнители и вертикални подавания в наказателното поле. Ние също се отличаваме със своите силни качества, които са техника, скорост и добър контрол на топката. Уверен съм, че това ще е много зрелищен мач", каза още румънският специалист.

„Борусия няма да променя организацията си на игра. Ще започне да ни атакува от първите минути, публиката също ще ги подтикне към това. Естествено, футболистите на Борусия ще са пределно мотивирани. Очаква ни наистина много зрелищен футбол. Победителят от нашия сблъсък ще играе на финала в Шампионска лига", завършва Луческу.

 

  Сподели
146