Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Борусия М'гладбах - Борусия Дортмунд
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 24.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Резултат през първата част на сезона 0:5 (Ройс -2, Суботич, Гюндоган, Блашчиковски).

Централният мач на кръга все пак не е двубоят между Айнтрахт и Фрайбург, а дербито между двете Борусии. Срещите между тези отбори винаги се отличават с безкомпромисна борба, въпреки че силите на съперниците много рядко са били равни. Например, най-голямата победа за „жребците" е през сезон 1977/78, когато „жълто-черните" катастрофираха с 0:12! Оттогава насам дортмундчани използват всеки удобен случай за да си отмъстят.

Сега за фаворит в мача се смята, че са шампионите. Отборът проведе по прекрасен начин двубоя с Айнтрахт и франкфуртци, които имат претенции за място в топ 4 нямаха нито един шанс. Ще отбележим само, че дортмундчани бяха без основния си нападател Роберт Левандовски, а неговият заместник Юлиан Шибер беше изгонен в средата на мача, но това не попречи на Борусия да помете с 3:0 съперника си.

Относно домакина на утрешното дерби, той се намира в серия от три мача без победа, а като цяло представянето на М'гладбах от началото на годината е ужасяващо - „жребците" спечелиха само пет точки в пет мача, освен това в Лига Европа те отпаднаха в средата на седмицата от Лацио - отбор, който няма никакви амбиции в евротурнира. Неубедителното представяне на тима от „БОРУСИЯ - ПАРК" го изпрати в средата на таблицата за класиране, на четири точки от зоната на евротурнирите.

Домакините са без контузения Бранимир Хргота и наказания Патрик Херман, но ако Фавре има възможност да използва Де Йонг и Ханке, а може би Млапа, какво да кажем за Клоп, пред когото единствената опция за замяна на Левандовски и Шибер е 20-годишния Байнер!

Както казахме по-горе, фаворит в двубоя е Борусия Дортмунд. Шампионите са без нападатели, но Гьотце и Ройс притежават достатъчно класа, за да се справят със задачата да играят на върха на атаката. Показаха в предишния кръг, така че нищо добро не очаква домакините.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Борусия Дортмунд 1:3


Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 5.00
Равен - 4.00
Борусия Дортмунд - 1.61

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 4.75
Равен - 3.75
Борусия Дортмунд - 1.65

 


Гройтер Фюрт - Байер Леверкузен
Стадион: "Троли Арена", Фюрт
Дата: 24.02.2013
Час: 18:30
Съдия: Йохен Дреес

Резултат през първата част от сезона 0:2 (Сам -2)

В средата на седмицата в Бундеслигата се извърши поредната треньорска смяна. Хелмут Хак реши да прекрати сътрудничеството си с Михаел Бюскенс и на поста старши-треньор на Гройтер Фюрт беше назначен 41-годишният Лудвиг Прайс, който трябва да спасява тима от изпадане - мисия почти невъзможна, не защото новака се намира на последно място в класирането, не и защото Фюрт има само 12 точки от 22 мача, а защото отборът от „Троли АРЕНА" показа, че няма класата да играе в елита.

Байер Леверкузен е с една победа в последните си шест мача във всички турнири, а последният успех като гост е от ноември, когато беше надигран Вердер. Ако премахнем обаче мача с Борусия Дортмунд през този месец, ще видим, че от началото на годината „аспирините" не се представят чак толкова лошо - две домакински победи и две равенства в М'гладбах и Фрайбург.

Предполага се, че утре по-активният отбор ще е този на гостите, за които мачът е идеална възможност да се укрепят на третата позиция след грешката на Айнтрахт в петък. През есента за победата с 2:0 се отличи Сам. Кой ли ще стане герой този път?

Прогноза за: Гройтер Фюрт - Байер Леверкузен 1:2


Коефициенти от bet365:
Гройтер Фюрт - 4.75
Равен - 3.60
Байер Леверкузен - 1.75

Коефициенти от Offsidebet:
Гройтер Фюрт - 4.50
Равен - 3.60
Байер Леверкузен - 1.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152