Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Фрайбург - Айнтрахт
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 22.02.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Петер Гагелман

Резултат от първата част на сезона 1:2 (Крузе, Майер 2)

Кой би могъл да си представи преди старта на сезона, че срещата между тези два съперника може да бъде разглеждана като централна на кръга? И то като част от борбата за класиране за място в Шампионска лига през следващия сезон! Фрайбург влиза в двубоя с две поредни победи. Едната очаквана - срещу Фортуна, а другата изненадваща - при гостуването на Вердер.

Айнтрахт претърпя класическа загуба в Дортмунд, но по-обезпокояващото е, че „орлите" не успяха да поразят вратата на Нюрнберг в предишния кръг, въпреки превъзходството, което имаха над баварците. Така новакът остана на четвърто място в класирането с 37 точки, а кандидатите за неговата позиция не са малко, тъй като седем отбора са събрани в седем точки.

Фрейс и Цук са контузени от домакините, но за сметка на това Шмид се завърна от лазарета. Ако Крузе започне като титуляр, тогава Гуеде ще отиде на пейката.

Гостите са без Лакич и Амедик, които са с дългосрочни контузии, а Инуи е наказан. Не е изключено японецът да бъде заменен от Мармур, което означава, че на левия фланг ще отиде Айгнер.

По принцип Айнтрахт играе много добре срещу Фрайбург: „орлите" имат една загуба от „соколите", но сега нещата са различни от друг път, защото Фрайбург изглежда много стабилен и в последните си шест мача има само една загуба.

Прогноза за: Фрайбург - Айнтрахт 2:1


Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 2.05
Равен - 3.40
Айнтрахт - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Фрайбург - 2.05
Равен - 3.35
Айнтрахт - 3.50

 

Байерн Мюнхен - Вердер Бремен
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 23.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Резултат от първата част на сезона 2:0 (Луис Густаво, Манджукич)

Байерн Мюнхен се намира на първо място в таблицата за класиране на 15 точки пред втория Борусия Дортмунд и след забележителната си победа в средата на седмицата срещу Арсенал в Шампионска лига баварците са в серия от 19 мача без загуба.

Вердер Бремен започна новата година така, както завърши старата - с възходи и падения. „Музикантите" претърпяха две поредни загуби при старта на втората част на сезона, след това записаха две поредни победи, включително при гостуването си на Щутгарт, а в миналия кръг катастрофираха у дома срещу Фрайбург. Бременци са 11-ти, на 12 точки от опасната зона и на 6 пункта от местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Исторически погледнато, Вердер играе добре в Мюнхен: за 12 години Байерн има само три победи над „музикантите", като периодът 05.03.2005 - 03.12.2011 се получи безплоден. Тук ще включим и епическото поражение с 2:5. Тази статистика обаче е единственото, което може да радва феновете на Вердер. Тук ще добавим, че двубоят ще стане хилядният за Хайнкес в Бундеслигата. А в каква форма се намират Мюлер и Ко, това се знае от всички - от Лондон до Гилзенкирхен.

Прогноза за: Байерн Мюнхен - Вердер 2:0


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.16
Равен - 7.00
Вердер Бремен - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.18
Равен - 6.75
Вердер Бремен - 13.00

 

Щутгарт - Нюрнберг
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 23.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Резултат от първата част на сезона 2:0 (Ибишевич, Харник)

Точният удар на Харник след подаване на Траоре сложи край на кошмарната серия от пет поредни загуби на Щутгарт в Бундеслигата и позволи на Бруно Лабадия и Фреди Бобич да си поемат въздух. Успехът в Зинсхайм изпрати „швабите" на 12-то място в класирането на 12 точки от опасната зона. Хипотетично може да говорим, че Щутгарт имат шанс да се преборят за участие в евротурнирите, тъй като се намират на 6 точки от тази зона, но това ще стане възможно само при положение, че не играят както преди двубоя си срещу Хофенхайм.

Вайсенгер стабилизира отбора на Нюрнберг, който събра пет точки в последните си три мача, като тук ще отбележим победата над Борусия Дортмунд и равенството във Франкфурт. Миналият кръг нюрнбергчани за малко да загубят домакинството си срещу Хановер, но голът на Полтер в 90-та минута не позволи това да се случи. Така „майсторите" останаха на 14-та позиция и имат в актива си 26 точки - с 10 повече от опасната зона.

Очертава се любопитен мач. Съдейки по всичко, двата тима показват, че излизат от лошата форма и стават малко по-стабилни в представянето си. „Швабите" притежават по-класен състав, но пък Щутгарт е добро място за Нюрнберг, защото тук „майсторите" имат пет победи от последните си десет визити. А и домакините не се знае до колко са се възстановили от гостуването си в Генк.

Прогноза за: Щутгарт - Нюрнберг 1:1


Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 2.10
Равен - 3.40
Нюрнберг - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 2.15
Равен - 3.25
Нюрнберг - 3.30

 

Хановер 96 - Хамбургер
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Дата: 23.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

 

Резултат от първата част от сезона 0:1 (Рудневс)

Хановер 96 упорито следва една и съща линия на поведение - победите у дома са следвани от загуби навън. Понякога саксонците грабват някоя точка при гостуванията си, губят друга при домакинствата си и в резултат на това отборът на Мирко Сломка се намира на осмо място в класирането на четири точки от зоната на евротурнирите.

Хамбургер стабилизира представянето си и спечели девет точки в последните си три мача. Впечатляващото от този период е победата на „динозаврите" в Дортмунд с 4:1, а добрите резултати на Хамбургер позволиха на тима вече да поглежда към топ 4- отборът в момента е шести, на 4 точки от четвъртия Айнтрахт.

Хамбургер се представя много лошо в Хановер: една победа за 10 години. Не е известно по какъв начин ще протече утрешният двубой. Саксонците играят силно у дома си, но в същото време хората на Сломка имаха мач в четвъртък и не е ясно по какъв начин ще се справят с умората.

Прогноза за: Хановер 96 - Хамбургер 1:1


Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.50
Равен - 3.40
Хамбургер - 2.70

Коефициенти от Offsidebet:
Хановер 96 - 2.55
Равен - 3.25
Хамбургер - 2.70

 

Аугсбург - Хофенхайм
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 23.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Флориан Майер


Резултат от първата част от сезона 0:0

Ако използваме мотиви от киното, този мач бихме сравнили със сериал „Битката за оцеляване", като поредният епизод ще се състои на „СГЛ Арена". За втора поредна година внезапно намиращия се в подем след зимната пауза Аугсбург ще посрещне главното разочарование на шампионата Хофенхайм. Миналата седмица баварците загубиха в Левркузен и така сложиха край на серията си от четири поредни мача без поражение. В същото време Хофенхайм записа три неуспешни резултата, но ако сме честни, ще кажем, че „селяните" загубиха с по един гол разлика и не излизаха обречени на терена. Светъл лъч вероятно е победата над хита Фрайбург, благодарение на която Хофи се намира на 16-то място в класирането.

И двата отбора имат едни и същи кадрови проблеми, така че паритетът тук е видим и с просто око. Формата е малко по-добра на баварците, а част от неуспехите на Хофенхайм са свързани и с лошата форма на Камарго, който за три мача нанесе два удара към вратите на противника. Като прибавим и фактора домакинство, дали утре вечер Аугсбург няма да се окаже на мястото на Хофенхайм?

Прогноза за: Аугсбург - Хофенхайм 1:0

Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 2.10
Равен - 3.20
Хофенхайм - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Аугсбург - 2.20
Равен - 3.15
Хофенхайм - 3.35

 

Майнц 05 - Волфсбург
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 23.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Резултат през първата част на сезона 2:0 (Диас, Салай)

Майнц 05 е без победа в три мача и това доведе до напускане на топ 6. Конкуренцията обаче също допусна грешни ходове и „петиците" имат всички шансове да се завърнат на загубените позиции, защото разликата от петия например е само три точки.

Волфсбург продължава да се представя непоследователно и е с една победа от четири мача. Миналият кръг отборът направи опит да се противопостави на Байерн Мюнхен - безуспешно откъм резултат, но въпреки това „вълците" оставиха добри впечатления с играта си.

Този мач също ще е любопитен, независимо от различните места на съперниците в таблицата за класиране. Само един път досега Майнц 05 е побеждавал Волфсбург в рамките на Бундеслигата и то през 2005 година. От тази гледна точка ни очаква интрига и не е изключено гостите да откраднат точката. Ако обаче имаме право да използваме само един знак, по-разумното е да се доверим на кандидата за място в евротурнирите.

Прогноза за: Майнц 05 - Волфсбург 2:1

 

Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 2.00
Равен - 3.40
Волфсбург - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 2.05
Равен - 3.25
Волфсбург - 3.60


Шалке 04 - Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 23.02.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Михаел Вайнер

Резултат от първата част на сезона 2:2 (Хунтелаар, Матип; Шахин 2)

Една победа в последните 11 мача - за неосведомения читател това не е статистиката на Фортуна, а на Шалке 04. Точно така, „миньорите", които се подвизаваха в началото в топ 4, сега кретат в средата н таблицата. За това и равенството в средата на седмицата в Истанбул е напълно приемливо, но гилзенкирхенци искат повече и откриха „втори фронт", питайки УЕФА за казуса „Дрогба".

Фортуна е с пет победи от последните си 11 мача, като два от успехите дойдоха в последните три срещи, с което беше сложен край на лошото начало на годината. Въпреки това, непостоянството в играта на дюселдорфци е налице, но засега феновете на тима могат да спят спокойно, защото Фортуна е на 11 точки от опасната зона.

Логиката сочи, че трябва да се доверим на Шалке 04. Домакините ще се опиат да доминират в мача и да поставят на колене съперника си още от самото начало. Въпросът е до колко „миньорите" ще са се отпочинали от пътешествието си до Турция, така че нека имаме едно наум по отношение на уж сигурната „единица".

Прогноза за: Шалке 04 - Фортуна Дюселдорф 2:1


Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.44
Равен - 4.33
Фортуна Дюселдорф - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 1.47
Равен - 4.00
Фортуна Дюселдорф - 6.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173