Майнц и Шалке не се победиха, Бастос с два гола за кралскосините (видео)


В. Мухарски

Майнц и Шалке не се победиха, Бастос с два гола за кралскосините (видео)

Майнц и Шалке 04 не успяха да се победят, завършвайки наравно 2:2 в мач от 22-ия кръг на германската Бундеслига. На "Кофейс Арена" двата тима изиграха един равностоен двубой, който отговаря на резултата. С два гола за гостите се отличи новата звезда на тима Мишел Бастос, на когото се налагаше и в двата случая да изравнява резултата.

Андреас Иваншиц откри резултата в след половин час игра, но в този случай заслуга за гола имаше Мюлер, който премина през защитата на гостите преди да подаде на голмайстора - 1:0. В 41-ата минута Джеферсън Фарфан намери Джоунс на границата на наказателното поле, който отправи много силен удар. Веткло изби, но право в краката на Рафаел, който пусна към останалия непокрит Мишел Бастос и той изравни - 1:1.

Зденек Поспех даде нова преднина на домакините в 63-ата минута. А с асистенция този път се отчете Иваншиц - 2:1. В 82-ата минута Максимилиан Мейер от точката на дузпата подаде към Бастос, който шутира силно и вкара за крайното 2:2. След равенството Майнц е седми с 32 пункта на сметката си, докато Шалке е осми, с 30 точки в актива си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
244