Анонс на 22-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 22-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Волфсбург - Байерн Мюнхен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 15.02.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Цвайер

 

Резултат от първата част на сезона 0:3 (Швайнщайгер, Манджукич -2)

Волфсбург се представя колебливо в последните си мачове - загубата в Хановер срещу противник, който игра с човек по-малко повече от едно полувреме, беше последвана от шокиращо равенство у дома срещу Аугсбург. Победата миналата седмица над Гройтер едва ли трябва да броим, още повече, че в по-голямата част от мача фюртци превъзхождаха „вълците". Така или иначе, засега Волфсбург остава на десет точки от опасната зона, а някои грешни стъпки на Шалке 04, Хановр 96 или Вердер могат да изпратят тима и сред първите осем отбора.

Най-голям показател за представянето на Байерн Мюнхен не е това, че баварците вкараха 11 гола в последните си четири мача и не допуснаха нито един. Не е показател и това, че мюнхенци записаха четири поредни победи през новата година. Още по-малко разликата от 15 точки пред втория Борусия Дортмунд. Няма нужда и човек да гледа играта на Байерн - каква е тя говори факта, че по време на срещата с Шалке 04 на Нойер толкова много му стана скучно, че започна да тренира зад вратата с резервата Томас Мюлер!

Волфбсург е без контузения Хасани, добрата новина е очакваното завръщане в строя на Пилар. Гостите ще бъдат без Мартинес и Писаро, като вероятността испанеца да играе срещу Арсенал следващата седмица е много голяма.

Едва ли Байерн ще се съобрази с факта, че следващата седмица има мач срещу Арсенал в Шампионска лига. Достатъчно е да се обърнем към практиката - през миналата година и тази, така че вероятно баварците щем излязат с мисълта за победа и без да щадят силите си.

Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 7.50
Равен - 4.75
Байерн Мюнхен - 1.40

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 7.75
Равен - 4.60
Байерн Мюнхен - 1.38

Прогноза за: Волфсбург - Байерн Мюнхен 0:2

 

Майнц 05 - Шалке 04
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 16.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

 

Резултат от първата част на сезона 0:3 (Фарфан, Холтби, Пуки)

Представянето на Майнц 05 през този сезон е много добро и колективът воден от Тухел съвсем заслужено се намира на шесто място в класирането, на шест точки от зоната, даваща право за участие в Шампионска лига. Едва ли „петиците" мислят да атакуват челната четворка, но ако Айнтрахт и Фрайбург започнат да грешат, няма да е изненадващо да видим Майнц 05 и в тази част на таблицата за класиране.

Шалке 04 се намира в ужасяваща форма и отборът спечели само шест точки от последните си десет точки, което постави новият старши-треньор Келер под огромен натиск. Гилзенкирхенци не само напуснаха местата на евротурнирите, но и стремително се носят към дъното - в момента Шалке 04 се намира на десето място в таблицата за класиране.

Домакините са без контузения Паркер, Чупо-Мотин и Бунгерт излекуваха травмите си, но няма да бъдат включени в заявката за мача. По-страшни са проблемите в Шалке, чиито лазарет е препълнен, а тази седмица се разбра, че към Мориц, Пападопоулос, Учида, Афелай и Марика ще се присъедини и Хунтелаар.

Това ще е много оспорван мач, независимо, че Майнц 05 е по-нагоре в таблицата за класиране и е домакин. Шалке 04 ще се опита да постигне положителен резултат и да спре падането преди мача си с Галатасарай от Шампионска лига, в същото време „петиците" търсят много силно победата, след като взеха само една точка от последните си два мача (домакин на Байерн (0:3) и гост на Аугсбург (1:1).

Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 2.25
Равен - 3.40
Шалке 04 - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 2.30
Равен - 3.15
Шалке 04 - 3.10

Прогноза за: Майнц 05 - Шалке 04 2:1

 

Фортуна Дюселдорф - Гройтер Фюрт
Стадион: "Есприт Арена", Дюселдорф
Дата: 16.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

 

Резултат от първата част на сезона 2:0 (Финк, Илсьо)

Фортуна Дюселдорф се намира на 15-то място в таблицата за класиране, на осем точки от опасната зона. Отборът събра само три пункта от последните си четири мача и двубоят срещу последния в класирането идва в много добър момент - евентуална победа би отдалечила Фортуна от „червената зона".

Гройтер Фюрт се намира на последно място в класирането и едва преди две седмици фюртци постигнаха втората си победа в шампиона - с 2:1 при гостуването си на Шалке 04, но кой ли не може да победи „миньорите" напоследък? След гръмкия успех в Гилзенкирхен последва домакинска загуба от Волфсбург, което отново доведе до отчаяние феновете на тима.

И двата отбора имат идентични кадрови проблеми. Домакините са без контузените Боли и Воронин и без наказаните Ламберц и Боджек. За гостите няма да играят намиращите се в лазарета Тирала, Хефеле, Щибер, Шмидгал и Ндой, както и наказания Пекович.

Предполага се, че това ще е поредният оспорван мач. Нека не се влияем от мястото, което заема Гройтер - отборът до последния кръг ще се бори здраво и няма да се предаде. Все пак, фаворит за победа в утрешната среща е Фортуна.

Коефициенти от bet365:
Фортуна Дюселдорф - 2.30
Равен - 3.20
Гройтер Фюрт - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Фортуна Дюселдорф - 2.30
Равен - 3.10
Гройтер Фюрт - 3.15

Прогноза за: Фортуна - Гройтер Фюрт 2:1

 

 

Байер Леверкузен - Аугсбург
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 16.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмидт


Резултат от първата част на сезона 3:1 (Кислинг, Волшайд, Шюрле; Вернер)

В четвъртък вечер Байер игра в Лига Европа, а в събота през деня е срещата от поредния кръг. Режимът на евротурнирите се завръща. И както винаги, не в най-необходимия момент. В последните си три мача Байер спечели само две точки, а това позволи на четвъртия Айнтрахт да се приближи на пункт и „аспирините" не само загубиха второто си място, но са заплашени да бъдат изместени и от третото.

Аусбург и през миналата година беше отписван от елита, но баварците показаха дух, направиха силна втора част на сезона и оцеляха. Нещо подобно се случва и сега - Аугсбург макар и да има само една победа в последните си пет мача, той е без загуба в тази поредица, а това доближи тима на точка от 16-я Хофенхайм.

За домакините няма да играе Карим Белараби, който излекува контузия, но не е включен в групата за мача. Гостите пристигат без контузените Филп и Верхаег, а Йенч и Петржела излекуваха травмите си, но ще трябва да наберат необходимата форма.

Да очакваме ли сюрприз от състава на треньорския дует? Не е изключено подобно нещо. От една страна отборът имаше по-малко от 48 часа за подготовка, а от друга беше проведена определена ротация и не всички основни футболисти играта в четвъртък.

Прогноза за: Байер Леверкузен - Аугсбург 1:1

 

Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.50
Равен - 4.10
Аугсбург - 6.50

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 1.47
Равен - 4.00
Аугсбург - 7.00

 

Вердер Бремен - Фрайбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 16.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Зипел

Резултат от първата част на сезона 2:1 (Акпала, Хант; Шмид)

Вердер започна да излиза от ямата, в която беше изпаднал на старта на втората част на сезона. „Музикантите" записаха две поредни победи, като тази при гостуването на Щутгарт беше много впечатляваща. В резултат, до петото място остават само три точки.

Фрайбург в миналия кръг отбеляза първа победа след зимната пауза и така „соколите" поставиха точка на серията си от два равни мача и едно поражение. Отборът е на пето място, с минимални шансове за атака на топ4 (кой можеше да предположи в началото на сезона, че Фрайбург ще бъде тук в тази част на сезона?)

За домакините със сигурност няма да играят контузените Селасие, Баргфреде и Фюлкириг, Волф напусна лазарета, но е извън групата. Юнузович и Арнаутович ще преминат допълнителни тестове и по-късно ще се реши въпроса с участието им в двубоя.

Гостите са без Фрейс и Шмид, като завръщането на последния се очаква да е следващата седмица.

Много равностоен двубой се очертава. Лошата серия на Фрайбург не бива да ни подвежда - „соколите" продължават да играят по начина, по който го правеха през първата част на сезона, просто нападателите не успяха да реализират шансовете си. Най-вероятно е двата тима да не се победят, но не по-малка е вероятността и домакините да надделеят. Един от най-непредсказуемите мачове на кръга.

Прогноза за: Вердер - Фрайбург 2:1


Коефициенти от bet365:
Вердер Бремен - 2.00
Равен - 3.50
Фрайбург - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер Бремен - 1.95
Равен - 3.40
Фрайбург - 3.75

 

Хамбургер - Борусия М'гладбах
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 16.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман


Резултат от първата част на сезона 2:2 (Ван дер Ваарт, Руднев; Щтранцл, Домингес)

Още един любопитен двубой от 22-я кръг. Среща между преки конкуренти за Лига Европа, които впечатлиха в последните си срещи. „Динозаврите" пометоха шампиона на собствения му терен, след като преди това претърпяха домакинско фиаско срещу новака Айнтрахт. „Кончетата" пък проведоха два свръхрезултатни мача, в които бяха отбелязани общо 12 гола.

Кадровите проблеми в Хамбургер са по-големи от тези на съперника - Личевич, Адлер, Лам, Сала и Мансиен се намират в лазарета. Брума е наказан. Гостите пристигат само без Хргота и Млапа, които се борят с контузии.

Както казахме по-горе, очертава се любопитен мач с неясен победител. Ако погледнем обаче от гледна точка на това кой е по-свеж - предимството е на страната на домакините, тъй като последният двубой на Борусия завърши късно вечерта в четвъртък. За статистиката ще отбележим, че Хамбургер е единственият тим в Лигата, който не е завършвал наравно на свой терен. Дали това няма да се случи утре вечер?

Прогноза: Хамбургер - Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 1.90
Равен - 3.50
Борусия М'гладбах - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 1.95
Равен - 3.40
Борусия М'гладбах - 3.75

 

Борусия Дортмунд - Айнтрахт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 16.02.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Брих


Резултат от първата част на сезона 3:3 (Пишчек, Ройс, Гьотце; Айгнер, Инуи, Бамба Андерсон)

Борусия Дортмунд и Айнтрахт водят ожесточена битка за второто място в класирането. Към момента отборите са разделени от две точки, а между тях се намира и Байер Леверкузен. И в този кръг съперниците ще се срещнат очи в очи.

Шампионите започнаха добре годината, постигайки три поредни победи, включително и на терена на Байер, но през уикенда преди мача си с Шахтьор от Шампионска лига, „жълто-черните" претърпяха истински крах на „Сигнал-Идуна-Парк" от Хамбургер. 1:4! Откъде дойде това поражение? Слабият Хамбургер и Борусия, който мачка съперниците си по европейските терени?!

Айнтрахт започна годината със загуба в Леверкузен и мнозина предричаха, че полетът на „орлите" във висините на Бундеслигата е приключил. Последваха победи над Хофенхайм, Хамбургер (като гост) и равенство срещу Нюрнберг. По всичко изглежда, че новакът няма да се откаже от намерението си да финишира в топ 4, а защо не и по-нагоре? По всичко изглежда, че Айнтрахт може и да успее да се класира за участие в Шампионска лига, защото тези отбори, които би трябвало да бъдат в тази част на таблицата за класиране в момента преживяват трудни времена, а от друга страна потенциалът на Фрайбург, Майнц 05 и Хамбургер не е достатъчен, за да ни убеди, че тези тимове могат да се борят за нещо повече от това, което постигнаха дотук.

Левандовски няма да играе за Борусия и ще бъде заместен от Шибер, който няма гол през този сезон. Гюндоган и Гроскройц също няма да играят, така че Шахин, Бендер и Кел ще спорят за място в опорната зона.

Гостите са без кадрови проблеми - Амедик излекува контузията си и съвсем скоро се очаква да бъде включен в заявките на отбора за следващият двубои.

Това е централният мач на кръга и може да очакваме всякакъв резултат. Най-вече заради сложния график на Борусия - мач от Шампионска лига, двубой с пряк конкуренти в Бундеслигата, след това двубой с Байерн в Купата. Много интересно ще бъде да наблюдаваме действията на Клоп, особено при отсъствието на Левандовски. Въпросът е: всичко казано по-горе ще облекчи ли задачата за Армин Фее? Трудно е да кажем, но този треньор получава огромен шанс да прекъсне серията от шест мача без победа срещу Борусия.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Айнтрахт 2:2


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.40
Равен - 4.75
Айнтрахт - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.38
Равен - 4.60
Айнтрахт - 7.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157