Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Щутгарт - Вердер Бремен
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 09.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Резултат от първата част на сезона 2:2 (Гарник, Какау; Де Брюйне, Юнуззович)

Среща между два отбора, които са съседи в таблицата за класиране. Щутгарт започна ужасяващо годината, записвайки три поредни загуби, в които вкара само един гол, а допусна седем. За Вердер годината също започна зле - с домакинска катастрофа срещу Борусия Дортмунд 0:5 и поражение след добра игра в северното дерби в Хамбург, но миналата седмица „музикантите" успяха да победят Хановер 96.

В лагера на „швабите" се завърнаха Нидермайет, Гарник и Бока. Не е изключено шанс за изява да получи Дидави. Аудел и Бах остават в лазарета. За бременци няма да играят контузените Баргфреде и Фюлкруг.

В Щутгарт са убедени, че Вердер трябва да бъде победен. „Музикантите" са на същото мнение, но това ще е много проблематично, ако погледнем статистиката: 5 поражения в последните 6 мача тук, с голова разлика 6-24. От друга страна обаче, футболът на Вердер изглежда по-впечатляващ от този на „швабите".

Прогноза за: Щутгарт - Вердер 1:1


Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 2.25
Равен - 3.50
Вердер Бремен - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 2.40
Равен - 3.35
Вердер Бремен - 2.80

 


Хановер 96 - Хофенхайм
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Дата: 09.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт

Резултат от първата част на сезона 1:3 (Делпиер -авт.; Джонсън, Салихович, Уилямс)

И трите мача на Хановер 96 през тази година бяха вълнуващи - девет гола в Гилзенкирхен, победа с десет човека срещу Волфсбург и загуба срещу Вердер, при която саксонците получиха 28 удара срещу вратата си. Хофенхайм продължиха слабото си представяне от края на миналата година, но в предишни кръг поставиха точка на лошата серия, побеждавайки коравият тим на Фрайбург (първи успех от октомври).

В Хановер се завърнаха Шулц и Франс, а от Африка пристигна Конан. Фелипе започна тренировки след четиримесечно отсъствие, контузиите на Абдулае и Пандер се оказаха леки. За Фрайбург няма да играят Визе, а новото попълнения Адвинкул попадна в автомобилен инцидент и се намира в болница.

Това ще е един от най-оспорваните двубои на кръга, с много шансове за гол. На книга Хановер 96 трябва да победи, но ако Хофенхайм вече е успял да интегрира новите попълнения, на саксонците ще им е много трудно.

Прогноза за: Хановер 96 - Хофенхайм 2:1


Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.20
Равен - 3.40
Хофенхайм - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Хановер 96 - 2.15
Равен - 3.35
Хофенхайм - 3.25

 


Борусия Дортмунд - Хамбургер
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 09.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Резултат от първата част на сезона 2:3 (Перишич -2; Сон -2, Иличевич)

Всяка сутрин привържениците на Борусия започват деня с подробен преглед на новините: не е ли подписал Левандовски договор с Байерн, не се ли намира Клоп в Лондон, а и травмите в отбора се увеличиха, което е обезпокояващо. Действащият шампион на страната вече се изкачи на второто място в класирането, след като в миналия кръг победи като гост Байер с 3:2 и това стана пети пореден успех за тима на Юрген Клоп. Преди това жертва на дортмундчани станаха Хофенхайм, Хановер 96, Вердер, Нюрнберг и Байер.

Хамбургер през миналия уикенд не успя да противопостави нищо на Айнтрахт и загуби с 0:2. Отборът на Торстен Финк продължава да се представя нервно, нестабилно и губейки точки там, където най-малко може да се очаква.

Отборът на Юрген Клоп няма домакинска загуба от Хамбургер вече пета поредна година, побеждавайки четири пъти съперника. Срещите между тези два тима се отличават с много динамика и много отбелязани голове. Дали сега ще е така? Тук само искаме да напомним, че следващата седмица Борусия ще възобнови участието си в ШЛ, а този факт не е изключено да накара Клоп да извърши някои вътрешни ротации, които да се отразят негативно на играта на тима. Все пак е трудно да си представим, че шампионите ще загубят точки.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Хамбургер 2:1


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.25
Равен - 6.00
Хамбургер - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.25
Равен - 5.75
Хамбургер - 10.00

 

 

Байерн Мюнхен - Шалке 04
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 09.02.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Петер Гагелман

Резултат от първата част на сезона 2:0 (Кроос, Мюлер)

Тази среща можеше да бъде централният мач на кръга, но сега не може да дадем подобно определение, защото Шалке 04 загуби много неща през последните седмици: бодрият си ход, старши-треньора, една дузина точки и второто място в таблицата за класиране. Впрочем, още няколко загуби и гилзенкирхенци не само ще напуснат зона „Европа", но и ще се смъкнат в долната половина на таблицата за класиране.

След 20 кръга Байерн има най-добрият баланс в историята на Бундеслигата: 51 точки и +44 в раздел отбелязани/допуснати голове. За последно мюнхенци са вкарвали толкова попадения през сезон 1976/77, когато в състава е имало цяла плеяда знаменити играчи, сред които и Герд Мюлер.

За домакините няма да играят контузените Рафиня и Шакири, а гостите са без половин дузина футболисти: Мориц, Пападопоулос, Афелай, Хунтелаар и Марика са в лазарета, а Фукс е наказан.

Последните три сблъсъка между тези два тима в мачове от Бундеслигата завършиха при резултат 2:0 за Байерн Мюнхен. Единствената утеха за Щалке 04 е, че най-голямата победа в Бундеслигата е постигната именно срещу баварците. Това се случи през 1976 година и тогава „миньорите" отнесоха съперника си със 7:0. Това обаче едва ли сега има някакво особено значение.

Прогноза за: Байрн Мюнхен - Шалке 04 2:0

Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.25
Равен - 5.50
Шалке 04 - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.25
Равен - 5.75
Шалке 04 - 10.00

 

Борусия М'гладбах - Байер Леверкузен
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 09.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Резултат от първата част на сезона 1:1 (Херман; Кадлец)

Борусия изненадващо загуби миналата седмица в Нюрнберг, слагайки край на добрата си серия от пет мача без поражение, която върна тима в зоната на евротурнирите. „Кончетата" намалиха чрез Херман и доминираха изцяло след почивката, но така и не успяха да материализират положенията си.

Байер от своя страна изигра едно блестящо първо полувреме срещу Борусия Дортмунд, но след почивката „аспирините" намалиха темпото и отстъпиха инициативата на своя съперник. Резултатът от това е, че леверкузенци претърпяха поражение и отстъпиха второто място на шампионите.

Домакините са без контузения Млапа и наказания Янчке, който ще бъде заменен от Щранцл. Гостите пристигат без контузения Белараби и Топрак, който изтърпява наказание. Не е ясно каква е формата на Ролфес и Райнарц, след като двамата цяла седмица лекуваха грип.

Много силен и оспорван двубой, в който фаворит е Байер Леверкузен. Интригата в срещата идва от това, че не се знае дали „аспирините" няма отново да намалят темпото и ако това се случи, със сигурност няма как Байер да спечели трите точки, дори отново може да загуби всичко.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Байер Леверкузен 1:2


Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 3.10
Равен - 3.40
Байер Леверкузен - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 3.10
Равен - 3.25
Байер Леверкузен - 2.25

 

Айнтрахт - Нюрнберг
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 09.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Резултат от първата част на сезона 2:1 (Хофер, Инуи; Полтер)

Айнтрахт загуби в Леверкузен първият си мач от годината, но след това постигна две поредни победи, като тази в Хамбург показа, че новакът не смята да намалява оборотите и ще се бие до край за място в топ 4. Нюрнберг се намира в дъното на таблицата за класиране на 8 точки от опасната зона. Нещата можеха да са по-зле, ако миналата седмица не бе постигната важна победа над Борусия М'гладбах.

Очакванията са Айнтрахт да доминира от самото начало в мача, докато за гостите остава единствено да се бранят и да чакат своите шансове чрез контраатаки.

Прогноза за: Айнтрахт - Нюрнберг 2:0


Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 1.83
Равен - 3.50
Нюрнберг - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Айнтрахт - 1.85
Равен - 3.50
Нюрнберг - 4.00

Гройтер Фюрт - Волфсбург
Стадион: "Троли Арена", Фюрт
Дата: 09.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман


Резултат от първата част на сезона 1:1 (Погатец -авт; Олич)

Гройтер записа едва втората си победа от началото на сезона и то го направи не къде да е, а в Гилзенкирхен! След мача Михаел Бюскентс не скри радостта си и изрази желание успехът да бъде продължен и срещу Волфсбург - задача напълно изпълнима.

Дитер Хекинг призна, че по това, как се е развила играта след почивката в мача с Аугсбург, той е доволен от резултата. Наистина, „вълците" почти бяха загубили двубоя, което отново щеше да създаде напрежение в тима. Сега то също е налице - 15-то място в класирането и само седем точки от опасната зона е повод за безпокойство във Волфсбург.

Любопитен двубой. Гостите имат по-качествен състав, но предимството на домакините ще дойде от трибуните и от ентусиазма от победата над Шалке 04.

Прогноза за: Гройтер Фюрт - Волфсбург 1:1

Коефициенти от bet365:
Гройтер Фюрт - 2.87
Равен - 3.30
Волфсбург - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Гройтер Фюрт - 2.80
Равен - 3.25
Волфсбург - 2.45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206