Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Вердер Бремен - Хановер 96
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 01.02.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Мануел Грефе

Вердер Бремен е в много лошо състояния напоследък, с три загуби от последните си четири мача и домакинско равенство срещу аутсайдера Нюрнберг. Тази несполучлива серия изпрати музикантите на 12-то място в класирането на 9 точки от опасната зона и на този етап „музикантите" по-скоро ще трябва да се замислят върху това да не допуснат да се замесят в битката за оцеляване, отколкото за места в зоната на евротурнирите.

Хановер 96 постигна волева победа срещу Волфсбург и за саксонците това стана втори успех в последните 4 мача. Общо взето хората на Мирко Сломка побеждават у дома си и губят своите гостувания и това представяне засега им отрежда място в средата на таблицата на 4 точки от утрешния съперник.

Вердер има трима в лазарета (Баргфреде, Волф и Фюлкруг) и двама наказани (Арнаутович и Фриц). Загубата на тези играчи ще накара треньорския щаб да се върне към схемата 4-1-4-1 със Златко Юнузовски като дефанзивен полузащитник.

Положението на гостите е бедстващо: седем човека са контузени, сред които Радлингер, Андреасен и Черундоло, а Хофман и Поконоли изтърпяват наказания. Конан пък е в Африка за Купата на африканските нации.

По принцип, това северно дерби би трябвало да бъде много оспорвано и равностойно, но сега едва ли ще се получи така, тъй като Хановер 96 е сполетян от истинска епидемия в кадрово отношение, която няма как да не се отрази на играта на отбора.

Прогноза за Вердер - Хановер 96 2:1

Коефициенти от bet365:
Вердер Бремен - 1.95
Равен - 3.75
Хановер 96 - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер Бремен - 1.95
Равен - 3.60
Хановер 96 - 3.50

 

Шалке 04 - Гройтер Фюрт
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 02.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт


Резултат от първата част на сезона 2:0 (Дракслер, Холтби)

Шалке 04 е в лошо състояние напоследък. „Миньорите" имат само една победа в последните си осем мача, в които спечелиха само шест точки и закономерно отпаднаха от топ 4. Новите попълнения би трябвало да дадат надежда за добро представяне, но как ще се представят те, ще видим в следващите мачове.

Нещата в Гройтер Фюрт са още по-лоши: новаците спечелиха само две точки в последните си девет мача и се намират на последно място в класирането на 4 пункта от 16-то място, което може да даде някакъв шанс за оцеляване.

Домакините не могат да разчитат на контузените Мориц, Пападопоулос, Афелай, Обаси и Марика, а Холтби вече тренира в Лондон. Добрата новина е, че Джърмейн Джоунс се завръща в стартовия състав и ще замени Люис, а новото попълнение Мишел Бастос може да направи своя дебют на левия фланг.

По-сериозни са проблемите за гостите, защото отсъстват важни играчи: Тирала, Хефеле, Приб и Ндой са контузени, а Фюрстер е наказан. Нехриг се завърна от контузия и не е изключено Пекович да отиде на пейката.

В този двубой интригата може би е свързана с това, колко гола ще паднат в мача и ще успее ли да се разпише Гройтер. Независимо от проблемите, категоричен фаворит за победа е тима на Шалке 04.

Прогноза за: Шалке 04 - Гройтер Фюрт 2:0


Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 1.33
Равен - 5.00
Гройтер Фюрт - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 1.33
Равен - 4.75
Гройтер Фюрт - 8.50

 

 

Волфсбург - Аугсбург
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 02.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц


Резултат от първата част на сезона 0:0

Волфсбург в последните няколко мача реди победи със загуби и след като миналия кръг претърпяха поражение от своя северен съсед Хановер 96, „вълците" заемат 13-то място в класирането и имат в актива си 22 точки - с 9 повече от заемащия 16-та позиция Аугсбург.

Баварците спечелиха четири точки в първите си два мача от новата година и резултатът от това е, че се измъкнаха от зоната на изпадащите, макар и с по-добра голова разлика от Хофенхайм.

Хасани е контузен, а Жосуе от Волсфбург е наказан, но в строя се завръщат Пилар и Хелмес, които излекуваха травмите си, но все пак не попаднаха в заявката за мача. Гостите са с малко повече кадрови проблеми - Петржела, Рейнхардт, Лангкамп, Отл и Верхаег са в лазарета, а Бансе все още е в Африка за участие в континенталното първенство. Йенч се възстанови от контузията, но остава извън групата за двубоя.

Това ще е оспорван и равностоен двубой. На книга фаворит за спечелване на срещата е Волфсбург, но не бива да бъдем толкова сигурни в предварителните данни - гостите показаха много характер в последните си два мача и е напълно възможно да изненадат домакините.

Прогноза за: Волфсбург - Аугсбург 1:1


Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 1.83
Равен - 3.50
Аугсбург - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 1.85
Равен - 3.40
Аугсбург - 4.20

 

Хофенхайм - Фрайбург
Стадион: "Райн Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 02.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман


Резултат от първата част на сезона 3:5 (Делпиер, Вукчевич, Усами - Геде, Крузе, Диан, Макиади, Фрайс)

Тежко е положението на Хофенхайм - девет мача без победа и предпоследно място в таблицата за класиране. „Селяните" имаха амбиции в начало на сезона да играят в евротурнирите, а сега се борят за своето оцеляване.

Фрайбург от своя страна се намира в прекрасна форма и е пет мача без поражение. Интересното е, че „соколите" не разполагат с големи индивидуалисти и бяха смятани за, че ще са сред отборите, които ще се замесят в битка за запазване на елитния си статут, но Фрайбург е осми и на 15 точки от опасната зона.

Салихович, Вукчевич, Шиполок, Тескер, Руди и Шрьок са контузени от домакините. Новото попълнение Еурелио Гомес ще направи своя дебют, както вероятно и Давид Авраам.

С изключение на Фрейс, Фрайбург няма други проблеми в кадрово отношение. Макиади се завърна от Африка, а Мужда от контузия и всичко това ще даде повече възможности в средата на терена.

През първата част на сезона двата тима си организираха истински дуел и зарадваха зрителите с осем гола. Положението сега обаче е такова, че на Хофенхайм не е до „веселба" и отборът трябва да вкарва и същевременно да не допуска гол във вратата си, ако иска да оцелее. Трудна задача в този мач, макар че факторът домакинство не бива да се пренебрегва.

Прогноза за: Хофенхайм - Фрайбург 1:1


Коефициенти от bet365:
Хофенхайм - 2.50
Равен - 3.30
Фрайбург - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Хофенхайм - 2.55
Равен - 3.20
Фрайбург - 2.70

 

Фортуна Дюселдорф - Щутгарт
Стадион: "Есприт Арена", Дюселдорф
Дата: 02.02.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Волфганг Щарк


Резултат от първата част на сезона 0:0

Дюселдорф претърпя две поредни загуби и се доближи на осем точки от опасната зона. Дали Фортуна ще стане жертва на синдрома при някои от новаците - добри игри на крилете на ентусиазма през първата част на сезона и сваляне на гарда през втората половина на шампионата?

Щутгарт претърпя три поредни загуби и закономерно напусна топ 8. Сега „швабите" са 12-ти, с четири точки пред Фортуна. Бруно Лабадия подписа нов договор тази седмица и това ще внесе спокойствие, но няма да реши кадровите проблеми в тима и особено това, по какъв начин да бъде заместен Мартин Гарник. Основните варианти са два: включване в полузащитата на Рафал Холцхаузер или появата в линията на нападението на Тунай Торун. Отсъстващи освен това са Бока (Африка) и Бах, Хемлейн, Какау и Аудел (контузени).

Очертава се много равностоен мач и вероятно ще се получи истинска битка, в която превес ще вземе този отбор, който по различен начин реши задачите пред себе си: гостите, ако преодолеят съпротивата на крайните защитници на домакините, а Фортуна ще победи, ако се справи с петимата полузащитници на своите гости. Мачът е по-близо до това да завърши наравно, отколкото да видим победител и все пак, нека съвсем малко повече да се доверим на дюселдорфци.

Прогноза за: Фортуна - Щутгарт 1:0


Коефициенти от bet365:
Фортуна Дюселдорф - 3.20
Равен - 3.25
Щутгарт - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Фортуна Дюселдорф - 3.00
Равен - 3.20
Щутгарт - 2.35

 

Майнц 05 - Байерн Мюнхен
Стадион: "Кофасе Арена", Майнц
Дата: 02.02.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Михаел Вайнер


Резултат от първата част на сезона 3:1 (Манджукич, Швайнщайгер, Крос - Салай)

Двата тима се намират в зоната на евротурнирите. Ако за Байерн това не е изненадващо, то Майнц 05 радва своите привърженици. Тази седмица всеки футболист на баварците изрази своето уважение към Томас Тухел и неговите възпитаници, а това е напълно заслужено, защото младият наставник вече показа, че е талантлив по природа, не се бои да експериментира и постоянно се учи. Отборът му играе атрактивен футбол и не се бои от авторитетите в немския футбол. На всичкото отгоре Тухел по неведоми пътища успява да компенсира напускането на силните си изпълнители.

Разбира се, в този мач на домакините ще им е много трудно дори да спечелят точката. Байерн изглежда впечатляващо през този сезон, макар че мюнхенци вкараха само по два гола в последните си три мача. След 19 кръга баварците имат най-добър баланс сред гостуващите отбори в цялата история на Бундеслигата, като в осем от деветте срещи хората на Хайнкес не са допускали голове!

Относно Майнц 05, тимът е без загуба в четири поредни кръга и благодарение на това „карнавалите" са пети, на три точки от четвъртото място. Остава да добавим само, че в последните пет мача тук двата отбора се победиха по два пъти и това идва да покаже, че срещата днес също ще е осорвана.

Фаворит за победа е Байерн Мюнхен, но ето един мач, в който може да потърсим изненадата, като рискът няма да е голям - Майнц 05 има възможност да открадне точката, ако играе внимателно в защитата и се възползва от своите шансове, а също така, ако неговият опонент реши да пести силите си.

Прогноза за: Майнц 05 - Байерн Мюнхен 2:2

 

Коефициенти от bet365:
Майнц 05 - 8.00
Равен - 4.50
Байерн Мюнхен - 1.40

Коефициенти от Offsidebet:
Майнц 05 - 7.75
Равен - 4.20
Байерн Мюнхен - 1.42

 

Хамбургер - Айнтрахт
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 02.02.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Цвайер

Резултат от първата част на сезона 2:3 (Вестерман, Сон Хюн Мин - Инуи, Оушен, Айгнер)

Хамбургер взе четири точки от двата си мача през януари, а победата в северното дерби миналата седмица заредиха отбора с добро настроение. „Динозаврите" се намират на 9-то място и са само на 5 точки от топ 4. Айнтрахт от своя страна загуби гостуването си в Леверкузен, но спечели домакинството си на Хофенхайм - важен успех, който остави франкфуртци на четвърто място в класирането - приказката за хората на Армин Фее продължава.

Сала и Мансиен са контузени от домакините, а в състава на гостите се завръща Амедик.

Очертава се много равностоен двубой, в който домакините ако искат да победят ще трябва задължително да неутрализират Майер и да го изолират от Швеглер и Роде. Гостите от своя страна ще трябва да се преборят с играчите на Хамбургер в опорната зона и да внимават за контраатаките на съперника. Много е вероятно противниците да не се победят, но ако говорим за лек фаворит за спечелване на срещата, това е Хамбургер.

Прогноза за: Хамбургер - Айнтрахт 2:1

 

Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 2.25
Равен - 3.40
Айнтрахт - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 2.25
Равен - 3.30
Айнтрахт - 3.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180