Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Хамбургер - Вердер Бремен
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 27.01.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Торстен Кинхьофер

В северното дерби ще се срещнат два средняка на немската Бундеслига, но независимо от текущия статут на отборите, мачът обещава да бъде напрегнат и безкомпромисен. Хамбургер ще има преимущество заради родните стени и амбициите на тима, който иска да пробие в евротурнирите. На Ведер обаче ще помогне завърналият се в строя след изтърпяване на наказание Марко Арнаутович, който провежда най-добрия си сезон в кариерата.

Хамбургер спечели три поредни домакински срещи. Това е най-дългата подобна серия на отбора от септември 2009 година, но „динозаврите" са без успех в последните си два мача и с 25 точки заемат десето място в класирането.

В момента Вердер се представя крайно нестабилно. В последните си шест мача бременци удържаха само една победа и спечелиха едва пет точки. Освен това в последните си пет двубоя „музикантите" пропуснаха 15 гола и по този показател заемат трето място.

Лам, Сала и Мансиен са контузени от домакините, гостите пък са без намиращите се в лазарета Волф и Баргфреде. Вероятно Хамбургер ще излезе с двама нападатели - Сон и Руднев, който има седем гола на сметката си и е голмайстор на тима. Вердер ще разчита само на Петерсен отпред, но на определен етап „музикантите" ще атакуват с трима футболисти.

Мачовете от северното дерби винаги са били вълнуващи. Последните три срещи бяха спечелени от Вердер и подобно нещо се случва за първи път от средата на 60-те години, но никога по-рано бременци не са печелили повече от четири поредни пъти. Другият интересен момент е, че Торстен Финк няма успех срещу „музикантите" в седем последни двубоя: пет като футболист и два пъти като треньор. Ще може ли тази тенденция да се запази и утре? На практика Вердер няма за какво да се бори през този сезон - зоната на изпадащите е далече, а да се мисли за Европа е нереално. Именно този факт е онова малко зрънце, което леко накланя везните в полза на домакините.

Прогноза за: Хамбургер - Вердер 2:1


Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 2.37
Равен - 3.50
Вердер Бремен - 2.80

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 2.40
Равен - 3.30
Вердер Бремен - 2.80

 

Щутгарт - Байерн Мюнхен
Стадион: "Мерцедес Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 27.01.2013г.
Час: 18:30
Съдия: Флориан Майер

Щутгарт приема Байерн Мюнхен и това ще е изпит за зрелостта на отбора воден от Бруно Лабадия. „Швабите" продължават да играят нестабилно - тимът е без равенство повече от десет поредни мача. В последните си пет срещи Щутгарт реди поражения с победи, така че няма нищо изненадващо в това, че колективът от „Мерцедес-Бенц-Арена" се намира в средата на таблицата.

Байерн Мюнхен продължава да бъде лидер в турнирната таблица със солидна разлика от своите преследвачи. Миналият кръг баварците победиха с 2:0 Гройтер Фюрт, но Юп Хайнкес изрази неудовлетворение от играта на тима, който според специалиста е трябвало да постигне по-убедителен успех. В същото време немските експерти предсказват подобна игра на мюнхенци в следващите месеци - икономична, но носеща победи.

Какау и Хемлеин са контузени от Шутгарт, Сакай е наказан, а Бока замина за Африка. Като добавим факта, че Хоогланд все още не е набрал необходимата форма след като излекува травмата си, проблемите за „швабите" в кадрово отношение наистина са сериозни.

Байерн е без Бадщубер и Щарке, които продължават да се борят със своите контузии, но това няма да се отрази по никакъв начин на боеспособността на колектива от Мюнхен.

Напълно е логично да предположим, че гостите ще владеят повече топката и ще доминират. По-рано през сезона Щутгарт загуби тук от Волфсбург, Хофенхайм и Хановер 96, така че няма да е изненада, ако претърпят поражение и от лидера в класирането.

Прогноза за: Щутгарт - Байерн Мюнхен 1:2


Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 8.00
Равен - 4.50
Байерн Мюнхен - 1.40

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 7.75
Равен - 4.60
Байерн Мюнхен - 1.38

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213