Двама са кандидатите за помощници на Гуардиола


Н. Гавазов

Двама са кандидатите за помощници на Гуардиола

Бившият старши-треньор на Рома Луис Енрике може да стане помощник на Хоспе Гуардиола в Байерн Мюнхен, съобщава El Mundo Deportivo. Както е известно, 42-годишният специалист от 2008 година до 2011 година работеше с втория отбор на Барселона и често контактуваше с Гуардиола, който тогава ръководеше основния тим.

Има и втори кандидат за поста помощник-треньор на Байерн Мюнхен. Според изданието, става дума за Роберто Баджо, с когото Гуардиола се познава много добре от съвместната им работа в Бреша.

В същото време FUTBOL TV научи от свои източници в Италия, че легендарният италиански футболист ще напусне длъжността президент на техническия сектор на Футболната федерация на Италия. Този пост Баджо заема от 4 август 2010 година, но ще бъде заменен от друг бивш футболист, чието име е вписано със златни букви с историята на Фиорентина и Джанкарло Антоньони. Тази информация, която получихме засега не е потвърдена официално, но ако тя се окажа вярна не е изключено следващото работно място на Баджо да е свързано с треньорска дейност, което пък прави твърденията на El Mundo Deportivo още по-реални.

 

  Сподели
162